منافع مشترک ایران و آمریکا در مبارزه با داعش؟!

11:29 - 21 شهريور 1394
کد خبر: ۷۵۷۰۰
دسته بندی: سیاست
خبرگزاری میزان:آیا می توان برای ایران و آمریکا درباره نیروهای تروریستی تکفیری منافع مشترکی تعریف کرد؟ آمریکا که سال هاست علیه جمهوری اسلامی ایران توطئه می کند می تواند با ایران منافع مشترکی داشته باشد؟
به گزارش گروه سیاسی آمریکا پس از پیروزی انقلابی اسلامی ایران پایگاه استراتژیک خود را در منطقه حساس خلیح فارس و غرب آسیا از دست داد. این اتفاق برای آنها بسیار گران تمام شد ، آنها برای این که بتوانند دوباره به ایران بازگردند، دشمنی های خود را علیه انقلاب اسلامی آغاز کردند و در طول عمر انقلاب به آنها افزودند.

مردم ایران با شیوه های دشمنی آمریکا آشنایی کامل دارند و همه جنایاتی که حاکمان این دولت در مقاطع گوناگون علیه مردم ایران انجام داده اند از ذهن آنها بیرون نمی رود، اما هیچگاه تن به خواسته های آنها ندادند و مقاومت مردم ایران مقابل آمریکا اکنون الگویی برای دیگر مردم آزادی خواه جهان است.

و اکنون که بر سر موضوع هسته ای ایران ملعبه ای از سوی آمریکایی ها و صهیونیست ها به پا شده، مذاکراتی در گرفت که می رود تا شاید از دل آن یک توافق هسته ای بیرون بیاید.

اما پیش از آن که توافقی انجام شود، آمریکایی ها با سیاست ایران هراسی خود کشورهای منطقه خلیج فارس را علیه ایران بسیج کردند و سران کشورهای مرتجع عربی منطقه هم در تبعیت از ارباب خود به این سیاست های ضد ایرانی آمریکا در منطقه و جهان پیوستند.

توطئه ها و دسیسه های بسیاری علیه ایران اعمال شد تا با فشارهایی که وارد می شود، جمهوری اسلامی ایران در جریان مذاکرات هسته ای کمترین حق خود را دریافت کند و بیشترین امتیاز را بدهد.

از گزینه های تهدید نظامی گرفته تا تحریم های سخت، در جریان مذاکرات هسته ای بسیار افزایش یافت تا شاید آمریکایی ها بتوانند به نتیجه مطلبو خود برسند.

پیدایش داعش هم بی ارتباط با ایران نبود، این گروه تروریستی تکفیری که اکنون در منطقه مشغول جنایت است، در کشورهایی ظاهر شد که با جمهوری اسلامی ایران روابط استراتژیک دارند و در خط مقدم جبهه مقاومت مقابل رژیم صهیونیستی قرار دارند.

پیدایش داعش در سرزمین های اسلامی برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران و جلوگیری از گسترش نفوذ تفکر انقلاب اسلامی در میان مردم کشورهای مسلمان منطقه بود و اکنون که از ظهور این فرقه تکفیری بیش از 4 سال می گذرد، هنوز به اهداف از پیش تعیین شده خود نرسیده است.

در میان کشورهای مدعی مبارزه با تروریسم هم انگیزه و اراده ای برای مقابله با این پدیده که دامن حامیان خود را هم خواهد گرفت دیده نمی شود، چرا که همان هایی که ادعای مقابله و مبارزه با داعش و تروریسم را دارند، حامیان این گروهک تروریستی هستند.

اما برخی هم در داخل و هم در آمریکا تصور می کنند که با رسیدن به توافق هسته ای این دو کشور می توانند در زمینه های دیگر هم همکاری کنند. اما ابتدا باید گفت توافق هسته ای میان ایران و 1+5 یک همکاری نبوده و نیست بلکه یک نبرد دیپلماسی میان ایران و 6 کشور دیگر بود تا جمهوری اسلامی بتواند از حقوق خود دفاع کند و ثابت کند که علیرغم دروغ هایی آمریکایی مبنی بر این که ایرلان در پی ساخت سلاح هسته ای است، هیچ انحرافی در زمینه های فعالیت های هسته ای خود ندارد.

با این اوصاف آیا می توان راه براندازی گروه های تروریستی تکفیری مانند داعش را همکاری ایران و آمریکا دانست؟! جمهوری اسلام یایران هم اکنون مشغول مستقیم یا غیر مستقیم مشغول مبارزه با داعش در عراق و سوریه است. اما آمریکایی ها به جای این که به مبارزه با داعش بپردازند، در صدد سرنگون کردن دولت قانونی و مورد حمایت مردم این کشور هستند و همچنان هم بر آن اصرار دارند.

واقعیت امر این است که آمریکایی ها و همپیمانانش در پی سرنگون کردن دولت کشورهایی هستند که از نظر آنها نامطلوب است، چرا که تن به خواسته آمریکایی ها نمی دهند به همین خاطر دموکراسی در این کشورها رعایت نمی شود و باید سرنگون گردند.

داعش اکنون کاری را انجام می دهد که سربازان آمریکایی باید انجام می دانند. اما اکنون سربازان آمریکایی دیگر نیازی نیست وارد معرکه جنگ شوند و کشته شوند بلکه نیروهای تکفیری که دست پرورده سران کشورهایی همچون آل سعود هستند، وظیفه یانکی های آمریکایی را به خوبی انجام می دهند.

آیا می توان با آمریکا برای مقابله با داعش و دیگر گروه های تکفیری دیگر ائتلاف و همکاری کرد؟ ورود ایران به این عرصه وجهه قانونی دادن به حاکمیتی است که هیچ اراده ای برای مقابله با داعش و تکفیری ها ندارد و تنها یک نمایش برای چشمان افکار عمومی جهان است.

اگر آمریکا خواهان از بین رفتن گروه های تکفیری مانند داعش را دارند تنها کار این است که دست از حمایت از این گروه ها بردارند، به نوچه های منطقه ای خود دستور دهند که دیگر از تروریست های تکفیری حمایت نکنند و پول و سلاح رایگان در اختیار آنها قرار ندهند. البته اگر جلوی تندروی های ترکیه را هم بگیرند، کار از بین رفتن گروه های تروریستی تکفیری منطقه سرعت خواهد گرفت و مردم از شر آن آسوده خواهند شد.

آمریکایی ها اکنون در پی آن هستند تا در مرحله بعدی به بهانه از بین بردن گروه های تروریستی تکفیری منطقه، پای نیروهای کشورهای اسلامی را به جنگ مستقیم با آنها باز کند به همین خاطر سیاست اعزام نیروز زمینی به کشورهایی که داعش در آنها درگیر است، آغاز شده است در این میان، ابتدا کارشناسان و تحلیلگران غربی این فضا را ایجاد می کنند که اگر ایران با آمریکا در این زمینه همکاری کند می توان داعش را شکست داد.

آمریکایی ها اکنون فرماندهی 60 کشور ائتلاف ضد داعش را بر عهده دارد اما از زمان تشکیل آن تاکنون اقدامی علیه تروریست های منطقه انجام نداده است اما در عوض دستور حمله به یمن را صادر کرد و عربستان بی درنگ اقدام نظامی علیه مردم مظلوم این کشور را آغاز کرد و دست به کشتار آنها زد.

پس نمی توان هیچ منافع مشترکی را میان ایران و آمریکا پیدا کرد. توافق هسته ای هم نمی تواند چنین فرصتی را ایجاد کند. مذاکراتی میان ایران و آمریکا بود که تمام شد و قرار هم نیست درباره دیگر مسائل از جمله سرنوشت سوریه، عراق، یمن، حزب الله و... با آمریکایی ها مذاکرات یا همکاری هایی انجام شود.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *