قسمتی از میوه سبزیجات که نباید دور بریزید
- نمناک نوشت: اگر شما هم عادت دارید که سریعاً باقیمانده مواد غذایی را داخل سطل آشغال میریزید و توجه نمیکنید که این مواد میتوانند چه استفادههایی داشته باشند، بهتر است این قسمت را تا انتها مطالعه کنید تا متوجه شوید که بقایای میوه و سبزیجات گاهی اوقات قابل استفاده هستند.
پوست مرکبات
احتمالاً شما عادت دارید که یک عدد لیموی تازه بردارید، آب آن را روی ماده غذایی مثل سبزی پلو با ماهی بریزید و بعد آن را دور بیندازید، اما طبق مطالعات انجام شده، شما میتوانید از پوست لیمو استفادههای زیادی داشته باشید.
پوست لیمو فواید بسیار زیادی دارد که حاوی ماده فیبر، ویتامین c و دیگر ویتامینها و مواد معدنی از جمله ریبوفلاوین، تیامین، نیاسین، فولات، ویتامین b۶، ویتامین b۵، ویتامین آ، کلسیم، آهن، پروتئین، زینک و منیزیم است. در نتیجه میتوانید از آن به عنوان طعم دهنده غذا استفاده کنید.
کافی است آن را داخل میکسر بریزید یا داخل اسموتیها استفاده کنید یا اسیلب شده آن را داخل ماست یا پنیر کاتیج استفاده کنید که طعم خوبی خواهد داشت. همچنین بعضیها از آن داخل چای و قهوه استفاده میکنند. میتوانید در مورد پوست پرتقال، لیموترش، و گریپ فروت هم همین کار را انجام دهید.
پوست موز
بیشتر ما موز میخوریم، اما هرگز به پوست نرم و لطیف و پرکاربردش توجه نمیکنیم و آن را دور میاندازیم، اما انجام این کار اشتباه است.
موز حاوی موادی مثل تریپتوفان است که هورمون شادی به نام سروتونین را افزایش میدهد، باعث بهبود روحیه و اعصاب میشود و میتوانید از پوست آن استفاده کنید. بهتر است پوست موز رسیده را انتخاب کنید. پوست موزی که رسیدهتر باشد، معمولاً نرم تر، نازکتر و خوشمزهتر است.
میتوانید به مدت ۱۰ دقیقه آن را بپزید یا بجوشانید تا نرمتر شود و آن را به اسموتی و یا سوپ اضافه کنید یا میتوانید پوره کنید و کمی از آن را داخل مواد کیک بریزید. البته بسیاری از افراد از پوست موز برای تازه کردن پوست صورت شان هم استفاده میکنند.
پوست و دانه هندوانه
احتمالاً کمتر کسی را پیدا میکنید که عاشق میوه هندوانه نباشد. این میوه خوشمزه که داخلش رنگ قرمز دارد را میتوانید در فصلهای تابستان استفاده کنید و یا آب هندوانه را میل کنید که قطعاً سرشار از مواد مغذی است، اما جالب است بدانید که بسیاری از مواد مغذی داخل پوست و دانه هندوانه قرار گرفته اند.
به جای اینکه آن را دور بیندازید، بخش سفید پوست را خارج کنید و از آن برای آشپزی استفاده کنید، زیرا حاوی آمینو اسید است که در بدن به آرژنین تبدیل میشود، باعث بهبود جریان خون خواهد شد، سلامت قلب را افزایش میدهد، قدرت سیستم ایمنی را بالا میبرد و باعث افزایش میل جنسی و کاهش خستگی عضلانی میشود. همچنین حاوی ویتامین c و ویتامین ب ۶ است که قدرت سیستم ایمنی را بالاتر میبرد. استفاده از این قسمت از پوست هندوانه داخل اسموتیها و سالادها و حتی سوپ همراه با سیب زمینی و هویج رایج است.
ساقه بروکلی
احتمالاً شما عادت دارید که سر بروکلی را بخورید و در مورد ساقه اش نظری ندارید و آن را دور میاندازید. ساقه بروکلی حاوی سولفوروفان است که یک آنتی اکسیدان بوده که دارای خواص ضد التهابی است و سلولها را در برابر آسیب دیدگی محافظت میکند. همچنین عامل جلوگیری از ایجاد تومور در رگهای خونی است.
کافی است که ساقه بروکلی را پوست بکنید و آن را خرد کنید و به صورت خام داخل سالاد بریزید و میل کنید، اما اگر از سبزیجات خام لذت میبرید، میتوانید آنها را بپزید، بخارپز کنید و یا داخل سوپ استفاده کنید.
هسته آناناس
احتمالا بعد از برش آناناس؛ هسته وسط آن را دور میریزید، اما بهتر است این کار را نکنید، زیرا میتوانید از آن در رسپیهای مختلف استفاده کنید. این قسمت سرشار از ویتامین و مواد معدنی است و حاوی آنزیم گوارشی و پروتئینی بوده که ضد التهاب است.
گرفتگی سینوس و بینی را کاهش میدهد و باعث بهبود درد ماهیچه و آرتروز میشود. همچنین عاملی برای جلوگیری از گرفتگی بینی بوده و میتواند با سرطان مبارزه کند. برای استفاده از هسته آناناس کافی است آن را خرد کرده و به سالاد میوه اضافه کنید یا داخل اسموتی بریزید. حتی میتوانید آن را داخل قالب یخ ریخته و فریز کنید و بعدا استفاده کنید. بعضی از افراد آن را داخل آب و چای هم میریزند، زیرا طعم خوبی به آن میدهد.
قسمت بالای هویج
هنگامی که هویج تازه میخرید؛ احتمالا قسمت بالای آن را دور میاندازید و از آن استفاده نمیکنید. این قسمت از هویج، هم برای خوردن مناسب است و هم دارای خواص بسیار زیادی است.
شاید کمی تلخ باشد، اما میتوانید آن را بجوشانید و داخل سوپ بریزید که طعم بسیار خوبی به آن میدهد و هرگز تلخی اش مشخص نخواهد شد.
پوست پیاز
هنگامی که پیاز را پوست میکنید، پوست آن را دور نیندازید. در پوست پیاز محتوای زیادی از پلی فنولهای مغذی وجود دارد که با التهاب مزمن مبارزه میکنند، فشار خون را کاهش میدهند و باعث جلوگیری از پلاکهای دندانی میشوند و سلامت قلب را تضمین میکنند.
پیاز قرمز حاوی خواص بیشتری از این مواد نسبت به پیاز زرد است. پس میتوانید پیاز را به طور کامل بشویید و کل آن را داخل مواد غذایی مثل سوپ استفاده کنید.
برگ کرفس
شاید متوجه نشده باشید، اما ساقه کرفس برگهایی دارد که بسیاری از افراد آن را دور میاندازند، اما میتوانید از آنها در آشپزی استفاده کنید. برگ کرفس حاوی منیزیم؛ کلسیم و ویتامین c است و میتوانید آنها را داخل سالاد هم به عنوان بخشی از سبزیجات خود استفاده کنید. کافی است که برگها را از ساقه جدا کنید. آنها را داخل یک دستمال آشپزی قرار دهید و یا داخل کیسههای پلاستیکی زیپ دار بگذارید و هر زمان که خواستید، داخل سالاد بریزید.
سبزی سوئیس چارد
هنگامی که این سبزی را خریداری میکنید، فقط نباید برگهای آن را بخورید و سپس ساقهها را دور بیاندازید. ساقهها ارزش غذایی بسیار بالایی دارند و حاوی گلوتامین هستند که باعث تقویت سیستم ایمنی میشوند. همچنین برگهای سبز موجود در آن حاوی آهن و فیبر بالا هستند. ساقههای این سبزی مفید را فراموش نکنید؛ میتوانید آنها را خشک کنید و بعد مقداری از پودر آن را داخل روغن زیتون بریزید.
حتی میتوانید پودر آن را تا یک سال بعد هم نگه داشته و استفاده کنید. بعضی از افراد آن را همراه با نمک و روغن زیتون داخل سالاد استفاده میکنند یا حتی ساقه آن را داخل فویل پیچیده و در اجاق گاز قرار میدهند تا کمی سوخاری شود و بعد از ۲۰ دقیقه آن را میل میکنند و طعمش را دوست دارند.
پوست کیوی
شاید هرگز فکر نمیکردید که پوست کیوی هم مثل پوست هلو خوردنی است. پوست کیوی فواید بسیار زیادی دارد و شبیه پوست مرکبات حاوی مقدار زیادی ویتامین c و فیبر بسیار بالا است. البته پوست کیوی را به همه توصیه نمیکنیم. اگر از بافت آن خوشتان نمیآید، میتوانید کل کیوی را داخل اسموتی بریزید و متوجه پوست آن نشوید و از خواص آن بهرهمند شوید.