آخرین وضعیت طرح ساماندهی حاشیهنشینی در سیستان و بلوچستان/ تکمیل مطالعات ساماندهی در چابهار/ شناسایی ۷ هزار و ۸۵۷ خانوار
مدیر کل بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان در توضیح پیشرفت فیزیکی طرح ساماندهی حاشیه نشینی زاهدان گفت: تا تاریخ ۱۲ شهریور ۱۴۰۰ بالغ بر ۷ هزار و ۸۵۷ خانوار شناسایی شدند که پروانه ۴۶۰ واحد پروانه تاکنون صادر و ۱۷۰ نفر به بانکهای عامل شدند.
خبرگزاری میزان -
خلیل منبتی در گفتوگو با میزان، در خصوص آخرین وضعیت ساماندهی کپرنشینی (حاشیه نشینی) در استان سیستان و بلوچستان باتوجه به تاکید رئیس جمهور و تعیین ضرب الاجل برای ساماندهی این مسئله، گفت: ساماندهی کپرنشینی در بخشهای مرادآباد و میرآباد مربوط به وزارت راه و شهرسازی است و بخشهای عثمان آباد، کمک، رمین، شبستر، احمدآباد و نوک آباد مربوط به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی میشود که اقدامات لازم در این مناطق از سوی بنیاد صورت گرفته است.
وی در توضیح پیشرفت طرح ساماندهی سکونت گاههای غیر رسمی (حاشیه نشینی) گفت: در زمینه ساماندهی حاشیه نشینی در سطح استان هر نقطهی که نیاز به ساخت مسکن روستایی دارد از سوی بنیاد مسکن اقدام میشود.
مدیر کل بنیاد مسکن استان سیستان و بلوچستان گفت: در زمینه ساماندهی وضعیت مسکن در این استان پروژههای بازسازی، اقدام ملی مسکن، مسکن محرومان، مسکن شهری و ساماندهی سکونتگاههای غیر رسمی زاهدان و چابهار در دستور کار قرار دارد که در کل ساخت ۶۰ هزار واحد مسکونی در دست اقدام و ساخت است.
منبتی تاکید کرد: در سطح استان سیستان و بلوچستان روستاهای زیادی کپرنشین دارد که به صورت برنامه ریزی شده در حال اقدام برای دریاف تسهیلات هستند تا ساخت خانههای طراحی شده برای مسکن روستایی را آغاز کنند.
وی افزود: مطالعات مربوط به ساماندهی حاشیه نشینی چابهار به طور کامل انجام شده است.
مدیر کل بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان در توضیح پیشرفت فیزیکی طرح ساماندهی حاشیه نشینی زاهدان گفت: تا ۱۲ شهریور ۱۴۰۰ بالغ بر ۷ هزار و ۸۵۷ خانوار شناسایی شدند که پروانه ۴۶۰ واحد پروانه تاکنون صادر و ۱۷۰ نفر به بانکهای عامل شدند.
منبتی در ادامه گفت: فوندانسیون ۲۹۷ واحد اجرا شده و ۲۰۲ واحد در مرحله اسکلت قراردارد؛ سقف ۲۰۰ واحد مسکونی اجرا شده است؛ ۱۹۹ واحد به مرحله دیوارچینی رسیده و ۹۷ واحد نیز در مرحله نصب در و پنجره قرار دارد.
وی در خصوص مشکلات طرح ساماندهی حاشینه نشینی زاهدان گفت: مشکل عدم صدور پروانه از سوی شهرداریها تا حدودی در پروژه تاخیر انداخته است چراکه قرار بر این بود ۱۰ هزار پروانه صادر شود که از این تعداد ۵۰۰ پروانه صادر شد و هزینه ۱۰۰ میلیارد تومانی دریافت شده از دولت برای زمینهای حاشیه زاهدان نیز برای صدور رایگان ۱۰ هزار پروانه ساختمانی بوده که عملا این اتفاق رخ نداد.
مدیر کل بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان گفت: به طور کلی ما واحدهایی که پروانه آنها صادر شده بود را به بانکهای عامل معرفی کردیم که ساخت بسیاری از واحدها آغاز شده و اسقبال مردم از پروژهها خوب بوده است.
منبتی گفت: تسهیلات پرداختی ۵۰ میلیون تومانی و کمک بلاعوض ۳۰ میلیون تومانی در اوایل سال ۹۸ برای ساخت واحدهای مسکونی مناسب بود متاسفانه باتوجه به بالارفتن هزینههای ساخت درحال حاضر تسهیلات دریافتی برای ساخت واحدها کافی نیست و پرداختیها نهایت به ساخت اسکلت واحدها میرسد و افراد شناسایی شده در این طرح نیز توان مالی برای تکمیل واحدها و پرداخت هزینهها را ندارند.
وی در توضیح دیگر مشکلات عدم تحقق زمانی برنامهها گفت: عدم همکاری بانکها در خصوص جذب پروندهها و آزادسازی اقساط به دلیل شیوع کرونا، تورم وافزایش قیمت مصالح و دستمزد کارگر و بنا و کمبود سیمان از جمله مشکلات عدم تحقق زمانی برنامهها بوده است.
مدیر کل بنیاد مسکن سیستان و بلوچستان گفت: باتوجه به مشکلات موجود هیئت دولت دوازدهم مصوبهای مبنی بر افزایش مبلغ تسهیلات تصویب کردند که تاکنون به بانکها ابلاغ نشده است.
منبتی گفت: تحویل واحدها بستگی به حضور مردم دارد و درصورت همکاری آنها تعداد قابل توجهی از واحدها تا پایان سال به واجدین شرایط تحویل داده میشود.
آیت الله دکتر سید ابراهیم رئیسی هفته گذشته در سفر استانی سیستان و بلوچستان به منطقه محروم مرادآباد چابهار رفت واز طرح ساماندهی مسکن کپرنشینان این منطقه و روند پیشرفت کار پروژه ساخت یک هزار واحد مسکونی برای محرومان بازدید کرد.
رئیس جمهور ساماندهی وضعیت مسکن ساکنان محله محروم مرادآباد را مورد تاکید قرار داد و گفت: کپرنشینی به هیچ وجه شکل مطلوبی برای زندگی و وضعیت مطلوبی برای مردم نیست و سامان دادن وضعیت این بخش از هموطنانمان بسیار اقدام پسندیدهای است که برای مجریان و بانیان آن برکات دنیوی و اخروی فراوانی دارد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *