نماینده مردم ملایر در مجلس: تعامل قوا برای توسعه و محرومیتزدایی ضروری است
- روزنامه رسالت نوشت: احد آزادیخواه، نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به لزوم ارتباط سران قوا با یکدیگر بیان میکند: یکی از زیرساختهایی که معمولا برای پیشبرد اهداف حاکمیت در نظام جمهوری اسلامی ایران لازم است، تعامل دستگاهها بهویژه تعامل بین قواست.
وی افزود: تعامل بین قوا به این معنا نیست که مستقل از یکدیگر نباشند، بلکه یعنی درعیناینکه مستقل از یکدیگر هستند و قانون اساسی نیز به این مسئله تأکید کرده است باید برای پیشبرد اهداف مشترک یعنی توسعه، رفع محرومیت و بیعدالتی و اجرای عدالت اسلامی با یکدیگر ارتباط داشتهباشند. به این معنا که وقتی عملیات و برنامههای استراتژیک آغاز میشود، مجلس، قوه قضائیه و قوهمجریه نقشهای تعریفشده دارند، اما این نقشهای سهگانه در برخی از نقاط به یکدیگر مرتبط است.
آزادیخواه عنوان کرد: اگر مجلس بهخوبی نقش خود را ایفا نکند شاید در برخی مواقع دولت نیز نتواند نقش خود را ایفا کند و بالعکس؛ لذا تعامل برای این است دیدگاههای مختلف باوجود حضور در خط ممتد و مشترک، کار خود را با نگاه تعاملی انجام دهند؛ بنابراین ما بهعنوان قوه مقننه باید در قانونگذاری به توانمندیها و نیازمندیها، نقاط ضعف و قوت و امکانات دولت دقت کنیم و طبق آنها قانون تصویب کنیم.
عملکرد درست قوهقضائیه و مقننه موجب افزایش سرعت دولت برای تحقق اهدافش است
نماینده مردم ملایر در مجلس ادامه داد: ازطرفی باید در بُعد نظارتی انصاف وجود داشتهباشد. یعنی مجلس نباید درحوزه نظارت بهقدری بیبندوبار باشد که حقوق ملت زیرپا گذاشتهشود و نه بهقدری ولنگاری زیاد شود که به هر بهانه واهی اعمال نظارت شود. شأن نظارت مجلس باید حفظ شود و بهموقع و با نگاه حلی به جریان بیفتد.
وی گفت: در قوهقضائیه نیز همین اصل حاکم است. این قوه با نقشآفرینی درست خود از زمان ریاست حجتالاسلام رئیسی متحول شد و اکنون نیز شاهد مدیریت جدید حجتالاسلام محسنی اژهای هستیم و اتفاقات خوبی درحال رخداد است. زمانیکه قوهقضائیه با رانت، سوءاستفاده، برداشت از بیتالمال و بیعدالتی بهصورت جدی برخوردکند مسیر برای دولت هموارتر خواهد بود و این هموار بودن مسیر موجب رفع مانع و گرهگشایی است و سرعت دولت برای پیشبرد اهدافش را بیشتر میکند، لذا تعامل شرط لازم بین قواست.
چطور میتوان تعامل را بین قوا ایجاد کرد؟
آزادیخواه معتقداست که برای ایجاد این تعامل چند نکته وجود دارد. نخست اینکه روسای قوا در ایجاد این تعامل نقش محوری دارند. روسای قوا به معنای عرفی و عقلی باید نقشه راه تعامل را ایجادکنند. یعنی زمانیکه رئیس دولت نگاه تعاملی در وزرا ایجادکند آنها نیز حتما این نگاه تعاملی را با یکدیگر، قوهقضائیه، قوه مقننه و با وجدان خودشان خواهند داشت.
وی در انتها تشریح کرد: نکته دوم این است که تقاضای مردم نیز تعامل است. به سر یکدیگر زدن و انتقادهای متوالی و ایرادگیریهای بیجا که برخی از مسئولان به اسم انقلابیگری درپیش گرفتهاند و فقط نقاط ضعف را بیان میکنند امر سزاواری نیست. یادمان نرود که اخلاق اسلامی میگوید هرچه به زبان آوردید باید متأثر از علم باشد و تا زمانیکه علمی پشت حرف شما وجود ندارد نباید سخن حاصل شود.