آخرین سکانس از طولانیترین جنگ آمریکا؛ هزاران کشته و خرج میلیاردها دلار
- یک تصویر دیدنی شبانه شبح گونه، پایان یک دوره و شروع دورهای دیگر را به تصویر میکشد.
به گزارش «ایندیپندنت»، این تصویر ژنرال «کریس دوناهو»، نظامی آمریکایی را نشان میدهد که یک دقیقه قبل از نیمه شب دوشنبه، آخرین نظامی آمریکایی بود که در آخرین پرواز از افغانستان خارج شد.
پنتاگون عکس سبز و مشکی را که در فرودگاه بین المللی حامد کرزی کابل گرفته شد، ساعاتی پس از پایان رسمی حضور نظامی ۲۰ ساله آمریکا در این کشور منتشر کرد.
اگرچه این یک تصویر ثابت است، اما به نظر میرسد که «دوناهو» به سرعت حرکت میکند و چهره اش بدون احساس است.
او تمام تجهیزات جنگی را پوشیده است، عینک دید در شب در بالای کلاه ایمنی خود دارد و یک تفنگ در کنار اوست.
خروج او در کنار نیروهای آمریکایی دیگر، عملیات نظامی را به پایان رساند که با کمک نیروهای متحدین، ۱۲۳ هزار افغانستانی را در مدت ۲ هفته پس از قدرت گرفتن طالبان از افغانستان خارج کرد.
با این حال، دهها هزار نفری که در طول جنگ به کشورهای غربی کمک کردند، از غافله عقب مانده و آمریکا آنها را از افغانستان خارج نکرد.
«دوناهو» و همراهانش تصاویری هولناک را در آخرین روزهای آشفته خود در کابل دیده اند: والدینی که فرزندانشان را از سوی دیگر سیمهای خاردار به نظامیان میدهند تا آنها را از کشور خارج کنند، سقوط ۲ افغانستانی از هواپیمای آمریکایی در ارتفاع بالا و حملات انتحاری داعش به فرودگاه کابل که باعث کشته شدن تعداد زیادی از مردم افغانستان و ۱۳ آمریکایی شد.
در همین حال طالبان پیش از سحرگاه روز سه شنبه پس از عقب نشینی آخرین نظامیان آمریکایی، کنترل فرودگاه را در دست گرفتند.
تصاویر ویدئویی نشان میدهد که طالبان پس از برخاستن آخرین هواپیما وارد فرودگاه میشوند و این پایان خروج شتابزده و تحقیرآمیز واشنگتن و متحدانش در ناتو را نشان میدهد.
سخنگوی طالبان گفت «آخرین سرباز آمریکایی فرودگاه کابل را ترک کرده و کشور ما استقلال کامل را به دست آورد.»
طولانیترین جنگ آمریکا جان نزدیک به ۲ هزار و ۵۰۰ نظامی آمریکایی و حدود ۲۴۰ هزار افغانستانی را گرفت و ۲ تریلیون دلار هزینه در بر داشت.
هزاران افغانستانی در حال حاضر از این کشور خارج شدند؛ بر اساس تخمین وزارت خارجه آمریکا، بین ده ها نفر از شهروندان آمریکا هنوز در افغانستان هستند و نتوانستند خود را به پروازهای خروجی برسانند.
ژنرال فرانک مک کنزی، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، گفت «ما همزمان با خروج از افغانستان ناراحت هستیم؛ ما میخواستیم بسیاری از افراد دیگر را هم از آنجا خارج کنیم، اما نتوانستیم؛ فکر میکنم حتی اگر ۱۰ روز دیگر هم میماندیم همچنان نمیتوانستیم همه را خارج کنیم»
با خروج نهایی نظامیان آمریکایی، آنها بیش از ۷۰ هواپیما، دهها خودروی زرهی و پدافند هوایی از کار افتاده منهدم کردند.
این در حالی است که از زمان تسلط طالبان بر کابل در اوایل ماه جاری میلادی، رئیس جمهور آمریکا مورد انتقادات شدیدی از جانب جمهوریخواهان و برخی از هم حزبی هایش به خاطر مدیریت بحران قرار گرفته است.