کشف «دی ان ای» گروهی متفاوت از انسان‌های باستان در اندونزی

14:57 - 09 شهريور 1400
کد خبر: ۷۵۳۹۰۷
محققان اندونزیایی بقایای اجساد زنی متعلق به ۷ هزار سال پیش را کشف کردند که اطلاعات جدیدی درباره گروهی خاص از انسان‌های اولیه ساکن در جزایر این کشور را نشان می‌دهد.

باستان شناسان اندونزی  بقایای اجساد یک دختر نوجوان مربوط به ۷ هزار سال پیش را کشف کردند.

به گزارش «سی ان ان»، استخوان‌های کشف شده از یک دختر شکارچی که بیش از ۷ هزار سال پیش کشته شده، جزئیات گروهی از انسان‌های اولیه را که پیش از این ناشناخته بودند، روایت می‌کند.

این تحقیق جدید در مجله «نیچر» منتشر شده و بر اساس آن، این گونه متمایز انسانی هرگز در هیچ جای جهان یافت نشده‎اند.

«آدام بروم»، مسئول این تیم تحقیقاتی و استاد باستان شناسی در مرکز تحقیقات تکاملی انسان در دانشگاه «گریفیث»، می‌گوید «ما اولین دی ان‌ ای انسان را در این جزیره بین آسیا و استرالیا کشف کردیم که به والاسه معروف است و بینش جدیدی درباره تنوع ژنتیکی و سابقه جمعیت انسان‌های اولیه در این بخش کمتر شناخته شده از جهان ارائه می‌دهد.»

به عقیده محققان، نخستین انسان‌های مدرن در هنگام عبور از اوراسیا به قاره استرالیا در حدود بیش از ۵۰ هزار سال پیش، از جزایر «والاسه» و به طور عمده از جزایر اندونزی شامل سولاوسی، لومبوک و فلورس استفاده کرده‎اند؛ مسیر دقیق و نحوه حرکت آن‌ها از این گذرگاه هرگز مشخص نیست.

احتمالا آن‌ها باید این کار را به وسیله نوعی از کشتی‌های پیچیده انجام داده باشند چرا که هیچ پل زمینی میان این جزایر وجود ندارد؛ حتی در قله‌های یخی آخرین عصر یخبندان و زمانی که سطح آب‌های جهان بیش از ۱۴۰ متر پایین‌تر از سطح امروزی آن‌ها بوده است.

ابزار‌ها و نقاشی‌های غار نشان می‌دهد که انسان‌ها در ۴۷ هزار سال پیش در این جزایر زندگی می‌کردند، اما پرونده فسیل‌ها کمیاب است ودی ان‌ ای قدیمی در آب و هوای گرمسیری با سرعت بیشتری تخریب می‌شود.

با این حال، محققان اسکلت یک زن بین ۱۷ تا ۱۸ ساله را در غاری در سولاوسی در سال ۲۰۱۵ کشف کردند؛ بقایای جدید این زن ۷ هزار و ۲۰۰ سال پیش در غار دفن شده است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *