بازدید دادستان جیرفت کرمان از ندامتگاه شهرستان
در راستای تداوم طرح پایش و غربالگری قضایی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری، دادستان جیرفت استان کرمان در ندامتگاه این شهرستان حضور یافت و طی دیداری، به پروندههای قضایی زندانیان رسیدگی کرد.
- در راستای تداوم طرح پایش و غربالگری قضایی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری، حسین سلامی، دادستان جیرفت استان کرمان در ندامتگاه این شهرستان حضور یافت و طی دیداری، به پروندههای قضایی زندانیان رسیدگی کرد.
سلامی، در ابتدای این بازدید تاکید کرد: خدمتی برتر از دستگیری یک گرفتار و پیگیری مشکل وی وجود ندار و هر کدام از ما میتوانیم در روز حساب به این روز استناد کنیم که توانسته ایم بر اساس مسئولیتی که داشتیم گره از کار یک نیازمند باز کنیم.
سلامی، در ابتدای این بازدید تاکید کرد: خدمتی برتر از دستگیری یک گرفتار و پیگیری مشکل وی وجود ندار و هر کدام از ما میتوانیم در روز حساب به این روز استناد کنیم که توانسته ایم بر اساس مسئولیتی که داشتیم گره از کار یک نیازمند باز کنیم.
وی افزود: نگاه تحولی ریاست قوه قضاییه در بازاجتماعی شدن زندانیان، موجب آرامش در زندانها و اعتماد مردم به دستگاه قضا شده که در تاریخ انقلاب اسلامی بی سابقه است.
سلامی، با اشاره به لزوم پایش دقیق زندانیان و استفاده از تمام امکانات و راهکارهای قانونی تخفیفهای قضایی گفت: طرح پایش و غربالگری از سیاستهای تحولی قوه قضاییه است.
دادستان جیرفت تصریح کرد: رویکرد قوه قضاییه در تامین امنیت و مراقبت از امنیت جامعه است و در این مسیر افرادی که سابقه دار، مخل آسایش شهروندان و امنیت مردم باشند، آزاد نخواهند شد.
وی ادامه داد: بیش از ۷۵۰ نفر از زندانیان جیرفت که مرتکب جرایم غیرعمد و مالی شدند یا سابقه دار نیستند تحت پوشش انجمن حمایت از زندانیان شهرستان جیرفت قرار دارند.
وی با اشاره به این مطلب که حضور ما در زندان باید تاثیرگذار باشد، عنوان کرد: حقوق قانونی زندانی و خانواده وی باید مورد سنجش دقیق قرار گیرد که آیا به تمام امکانات قضایی، مددکاری، رفاهی، بهداشتی دسترسی دارد یا خیر؟
دادستان جیرفت در استان کرمان افزود: رویکرد و ماموریت ما اجرای فقط حبس نیست بلکه رویکرد ترمیمی و اصلاحی بوده و باید نظارت داشته باشیم که ادامه این حبس تا چه حد کافی بوده و اجرای آن تا چه حد بر اصلاح رفتار وی و بازگشت سالم به جامعه تاثیرگذار بوده است.
وی گفت: هدف از اعمال مجازات تنبیه و ارعاب نیست، هدف ما اصلاح و تربیت و ترمیم رفتار است و در این مسیر با نظارت بر نحوه اجرای حکم و حمایت از خانواده زندانی میتوان زندانی را از ادامه مجازات معاف کرده و یا پیشنهاد تبدیل و یا تخفیف مجازات و حتی انتقال به زندان باز را ارائه دهیم.
وی با تقدیر از نیکوکاران شهرستان جیرفت و جنوب کرمان گفت: با دستان مبارک خیران بسیاری از زندانیان نیازمند جرایم غیرعمد آزاد شده، هم بدهی آنان پرداخت گردیده هم شاکی به حقوق قانونی خود رسیده است. شوراهای حل اختلاف نیز یکی از ظرفیتهایی است که در بحث آزادی زندانیان موثر میباشد و بایستی بیش از پیش و با جدیت از این ظرفیت استفاده کرد.
وی همچنین به دلیل تحول عظیم طرح پایش در زندانها، تاکید کرد: این طرح باید ادامه دار بوده، مقطعی نباشد و به دادیاران دادسرای جیرفت دستور داد تمام درخواستهای زندانیان تحت حوزه قضایی خود را با دقت بررسی کنند و از تمام تخفیفهای قانونی استفاده نمایند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *