فوتوفنهای تهیه «چلو گوشت»
_ ایرنا نوشت: با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است میتوانید برای ۴ نفر چلو گوشت تهیه کنید. در صورتی که میخواهید مقدار کمتر یا بیشتری چلو گوشت تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی چلو گوشت با پارسی دی همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه چلو گوشت:
سیر ۲ عدد
برگ بو ۴ عدد
پیاز بزرگ ۲ عدد
چوب دارچین ۱ عدد
زعفران ۶ قاشق غذاخوری
گوشت گردن گوسفندی ۱ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
طرز تهیه و دستور پخت چلوگوشت:
۱. ابتدا پیازها را پوست میگیریم و میشوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد میکنیم و در تابهای روغن میریزیم و روی حرارت کم میگذاریم تا کمی داغ شود و سپس پیازها را داخل تابه میریزیم و تفت میدهیم تا نرم شوند
۲. زردچوبه روی آن میریزیم و مجددا تفت میدهیم تا پیاز کاملا آغشته به زردچوبه و طعم دار شود و در آخر داخل قابلمهای میریزیم. گوشت را روی تخته آشپزخانه قرار میدهیم و با قلم مو آشپزخانه زعفران دم کرده را روی گوشت میکشیم
۳. تا کاملا با زعفران آغشته شود و سپس مقداری فلفل سیاه نیز روی گوشت میپاشیم و در آخر گوشت طعم دار شده را داخل قابلمه میگذاریم و اجازه میدهیم تا با پیاز گوشت تغییر رنگ دهد و سرخ شود. (حتما حرارت را کم میکنیم تا پیازها سوخته نشوند)
۴. رب گوجه فرنگی را نیز میافزاییم و تفت میدهیم تا رنگ آن زیباتر شود و کاملا سرخ شود و آن وقت ۸ لیوان آب روی مواد داخل قابلمه میریزیم و حرارت را زیاد میکنیم تا بجوش بیاید، وبعد حرارت را ملایم میکنیم تا گوشت کاملا پخته شود.
۵. سیرها را پوست میگیریم سپس میشوییم و به همراه چوب دارچین و برگ بو به گوشت اضافه میکنیم تا گوشت طعم دار شود. توجه داشته باشید چلو گوشت غذایی است که مانند دیگر غذاهای سنتی ایرانی هر چقدر زمان بیشتری روی حرارت بماند بهتر میشود.
۶. زمانی که لازم است تا چلو گوشت ما کاملا پخته شود ۳ الی ۴ ساعت است پس از این زمان گوشت کاملا پخته شده و کمی آب چلو در قابلمه داریم. چلو گوشت را در ظرف مورد نظر میریزیم و با پلو زعفرانی، شوید پلو یا باقالی پلو سرو میکنیم.