فوتوفن درست کردن شیرینی دانمارکی
- اکالا نوشت: شیرینی دانمارکی یک شیرینی چند لایه است که در ایران به شیرنی گل محمدی هم معروف است. اصالت این شیرینی دانمارکی است و گفته میشود کانسپت آن توسط نانوایان و شیرینیپزان اتریشی وارد دانمارک شده است. شیرینی دانمارکی جزو شیرینیهای خشک دستهبندی میشود. اما در میان بافت آن کرم وجود دارد که آن را شبیه پیراشکی میکند و از این منظر با شیرینیهای خشک دیگر متفاوت است. از این شیرینی میتوانید هم برای مهمانیها و هم به عنوان صبحانه و عصرانه استفاده کنید.
مواد لازم برای خمیر شیرینی دانمارکی
آب یا شیر ولرم نصف پیمانه
خمیرمایه ۱ قاشق غذاخوری
شکر ۱ و ربع قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۱ عدد
سفیده تخم مرغ ۱ عدد
وانیل نصف قاشق چایخوری
روغن نصف پیمانه
نمک ۱ پنس
زعفران دمکرده ۲ قاشق غذاخوری
آرد قنادی سه و نیم پیمانه
مواد لازم برای کرم شیرینی دانمارکی
آرد قنادی نصف پیمانه
شکر نصف پیمانه
شیر یا آب نصف پیمانه
گلاب ۱ قاشق غذاخوری
وانیل نصف قاشق چایخوری
مواد لازم برای رومال شیرینی دانمارکی
زرده تخم مرغ ۱ عدد
زعفران دمکرده ۲ قاشق چایخوری
مواد لازم برای شهد شیرینی دانمارکی
شکر نصف پیمانه
آب نصف پیمانه
گلاب ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دمکرده ۲ قاشق غذاخوری
مراحل طرز تهیه شیرینی دانمارکی
۱- برای درست کردن شهد شیرینی ابتدا روی شعله گاز شکر را با آب جوش خوب با هم حل میکنیم. سپس گلاب و زعفران را اضافه میکنیم. بعد از به جوش آمدن شهد آماده است.
۲- برای تهیه خمیر شیرینی در یک ظرف در دار مناسب آب یا شیر و خمیرمایه و ۱ قاشق از شکر را به خوبی با هم مخلوط میکنیم تا یکدست شود. در ظرف را به مدت ۱۰ دقیقه میبندیم و اجازه میدهیم تا عمل بیاید و حجیم شود. بعد از ۱۰ دقیقه در ظرف را برداشته و ۱ عدد تخم مرغ کامل و ۱ عدد سفیده، ۱/۴ پیمانه شکر، وانیل، روغن، نمک و زعفران (برای خوشرنگ شدن شیرینی) را به مواد اضافه کرده و خوب هم میزنیم.
۳- آرد قنادی الکشده را کم کم به مواد خمیر اضافه میکنیم و به طور مداوم با همزن مخلوط میکنیم. اینکار را تا زمانی که خمیر چسبناکی به دست بیاید ادامه میدهیم.
۴- به دستمان کمی آرد پاشیده و خمیر را ورز میدهیم. برای ورز دادن راحتتر خمیر به آن کمی آرد میزنیم و این کار را تا زمانی انجام میدهیم که خمیر به دست نچسبد و وقتی به خمیر دست میزنیم سریع به حالت اولش برگردد.
خمیر را در ظرف چربشده قرار میدهیم و روی آن را با سلفون و بعد با یک پارچه میپوشانیم و اجازه میدهیم حجم خمیر ۲ برابر شود.
۵- برای تهیه کردن کرم شیرینی آرد قنادی را تفت میدهیم تا بوی خامی آن از بین برود. سپس شکر و شیر سرد و گلاب را به آن اضافه میکنیم.
۶- برای جلوگیری از گلوله شدن مدام مواد را هم میزنیم. این کار را تا زمانی که مواد غلیظ شود ادامه میدهیم. بعد از آماده شدن کرم شیرینی، وانیل را به آن اضافه کرده و اجازه میدهیم کرم سرد شود. بعد از عمل آمدن خمیر، با ورز دادن پف اضافه آن را میگیریم تا بتوانیم راحت آن را پهن کنیم.
۷- خمیر را به ۲ قسمت مساوی تقسیم میکنیم. روی یک سطح صاف و تمیز آرد میپاشیم و خمیر را روی آن پهن کرده و با وردنه صاف میکنیم. خمیر را به صورت یک مستطیل بزرگ میبریم.
۸- حالا کرم را با یک قیف روی لبه خمیر میریزیم. بعد شروع به رول کردن خمیر میکنیم. لبههای شیرینی را به خوبی با انگشت میبندیم. سپس در اندازه دلخواه شیرینی را برش میدهیم.
۹- قطعههای شیرینی را با فاصله در سینی فر روی کاغذ روغنی میچینیم و روی آنها یک پلاستیک چربشده و روی آن یک پارچه میکشیم و اجازه میدهیم ۲۰ دقیقه استراحت کنند. سپس روی شیرینیها را رومال میزنیم و کنجد و خلال بادام میپاشیم.
۱۰- شیرینیها را در فر که از قبل در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شده قرار میدهیم تا به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بپزند. بعد از پخته شدن میتوانیم شیرینیها را با شهدی که آماده کردیم رومال کنیم. این قسمت سلیقهای است.