گودرزی: کمیته ملی المپیک درباره اعزام تیم سه‌گانه به هانگژو تصمیم می‌گیرد/ برای نخستین بار قانون «لپ» را اجرا کردیم

0:45 - 05 شهريور 1400
کد خبر: ۷۵۱۵۴۰
دسته بندی: ورزشی ، سایر حوزه ها
رییس فدراسیون ورزش‌های سه‌گانه گفت: آمادگی بالای رقبا باعث شد از مسابقات انتخابی دست خالی برگردیم و سهمیه المپیک نگیریم.

مهدی گودرزی در گفت‌وگو با میزان، درباره فعالیت‌های فدراسیون ورزش‌های سه‌گانه و دلایل ناکامی ترایتلون ایران در کسب سهمیه المپیک اظهار داشت: باید با واقعیت‌ها روبرو شد و بالاخره ما هم پیش بینی کرده بودیم که باتوجه به وضعیت رقبای اروپایی و آسیایی امکان کسب سهمیه خیلی کم است. حریفانمان از اردیببهشت ماه سال گذشته تمرینات خود را آغاز کرده بودند و اطلاع از آغاز تمرینات رقبا زنگ خطر را برای ورزشکاران ایرانی به صدا درآورد. از همان موقع که فعالیت‌های ورزشی عملا در ایران تعطیل شده بود بقیه رقبا در حال تمرین بودند و همه اهالی ورزش دیدند که ورزش در جهان متوقف نشده است. حتی مسابقات در اروپا نیز از شهریور ماه سال گذشته در رشته سه‌گانه آغاز شدند، ولی در ایران امکان آغاز اردو‌ها نبود، زیرا طبق اعلام ستاد مقابله با کرونا تمامی استخر‌ها بسته بودند.

وی تصریح کرد: تا پایان ماه آبان اجازه برگزاری اردو را نداشتیم و با رایزنی‌هایی که کردیم توانستیم از آذر ماه مجوز برگزاری شروع اردو‌ها را بگیریم. این آغاز اردو‌ها در حالی بود که باید مسابقات انتخابی تیم ملی را در فروردین ماه برگزار می‌کردیم. در نهایت تیم ملی اوایل فروردین برای حضور در مسابقات گزینشی المپیک توکیو راهی کشور ژاپن شد، اما همه عواملی که ذکر کردم در کنار آمادگی بالای رقبا باعث شد از مسابقات انتخابی دست خالی برگردیم و سهمیه المپیک نگیریم.

رییس فدراسیون ترایتلون خاطرنشان کرد: پس از ناکامی در رقابت‌های انتخابی المپیک بلافاصله با سرجیو سانتوس، سرمربی پرتغالی تیم ملی صحبت کردم و گفتم که از نتایج تیم ملی ناراضی هستم، اما او در جواب گفت که من شرایط ایران و محدودیت‌های بهداشتی در این کشور را تعیین نمی‌کنم. وقتی ورزشکاری به استخر نیاز دارد، اما همه جا تعطیل است نمی‌توان انتظار بیشتری داشت. در تماسی که با سانتوس داشتم او تاکید کرد برای ادامه همکاری و کسب موفقیت باید به صورت مداوم استخر در اختیاز ورزشکاران قرار گیرد تا بتوانیم در دو نوبت صبح و بعد از ظهر تمرینات را انجام دهیم. من هم همان موقع قول این کار را به سانتوس دادم که شرایط را مهیا خواهم کرد.

گودرزی افزود: پس از صحبت‌ با سرمربی پرتغالی تیم ملی بلافاصله با علی‌نژاد جلسه‌ای داشتم و شرایط را به اطلاع وزارت ورزش و جوانان رساندم. خوشبختانه علی‌نژاد ضمن حمایت از این فدراسیون سه‌گانه در نامه‌ای هیئت‌های استانی را مجاب کرد در صورت نیاز ورزشکاران ترایتلون به تمرین در آب، استخر‌ها در اختیارشان قرار گیرد و در نهایت این موضوع از اردیبهشت ماه امسال عملی شد. بعد از این اقدامات اولین دوره مسابقات قهرمانی کشور آکوااتلون را در ایران برگزار کردیم که شامل دویدن، شنا و دویدن است. این رشته در بازی‌های جهانی و آسیایی ساحلی حضور دارد و جزو ۱۰ رشته اصلی بازی‌های ساحلی به شمار می‌رود.

وی با اشاره بر تاکید سرمربی پرتغالی بر برگزاری ۳ دوره مسابقات قهرمانی کشور تا پیش از شرکت در رقابت‌های قهرمانی آسیا و بازی‌های آسیایی گفت: بنا به درخواست سرمربی تیم ملی ۳ دوره مسابقه قهرمانی کشور در رده‌های سنی مختلف را برگزار کردیم. اولین مسابقه قهرمانی کشور را خرداد ماه به اتمام رساندیم و سپس با توجه به اوج‌گیری کرونا مسابقات قهرمانی کشور بانوان را با کمی تعویق و در تیر ماه برگزار کردیم. دو هفته پس از رقابت‌ها مسابقات استاندارد ترایتلون را در تبریز داشتیم که برای نخستین بار در این رقابت‌ها قانون «لپ» را اجرا کردیم. طبق این قانون دسته‌ای که دیرتر از قسمت شنا به بخش دوچرخه برسد و اگر یک دور عقب بماند از دور رقابت‌ها کنار گذاشته می‌شود. همین قانون ساده حلال خیلی از مشکلات است که پیش از این در مسابقات داخلی اجرا نمی‌شد. با اجار شدن این قانون خیلی از ورزشکاران متوجه شدند که ضعف اصلی تیم ایران در شنا است و اگر فردی واقعا در شنا ضعیف است بهتر است در ماده ترایتلون شرکت کند. تمامی این مسابقات علاوه بر برگزاری در رده‌های سنی نوجوانان، جوانان و امید در رده سنی نونهالان نیز برگزار شد و حتی در پایان این مسابقات دو نو نهال مستعد نیز شناسایی شدند.

رییس فدراسیون ورزش‌های سه‌گانه راجع به برنامه فدراسیون برای حضور در بازی‌های آسیایی اظهار داشت: قبل از بازی‌های آسیایی، مسابقات قهرمانی آسیا را داریم که از ۲۷ شهریور ماه آغاز می‌شود. در حال حاضر نفرات خوبی مانند محمدحسین سلیمی را داریم که در کاپ اخیر اروپایی توانست در جایگاه پنجم بایستد و در بخش دو هم موفق شد رکورد بسیار خوبی ثبت کند و بیشتر مربیان و اروپایی راجع به عملکرد سلیمی صحبت می‌کردند. با تمرکز بر مسابقات قهرمانی آسیا در مورد بازی‌های آسیایی تصمیم خواهیم گرفت.

گودرزی در پایان گفت: در نهایت باید کمیته ملی المپیک در خصوص اعزام یا عدم اعزام و همچنین تعداد نفرات اعزامی به هانگژو تصمیم بگیرد، زیرا اولویت با رشته‌های شانس مدال است. در هر صورت می‌توانیم با دو ورزشکار مرد و دو بانو در بازی‌های آسیایی شرکت کنیم، اما تمام تلاشمان این است که مجوز اعزام دو ورزشکار به بازی‌های آسیایی را بگیریم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *