پرداخت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی به بیش از ۲۰۰ هزار شغل

21:02 - 31 مرداد 1400
کد خبر: ۷۵۱۳۵۰
دسته بندی: اقتصاد ، اقتصاد ایران
مدیر طرح ملی تکاپو وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی از پرداخت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی به بیش از ۲۰۰ هزار شغل خبر داد و گفت: عمده این تسهیلات به بانوان روستایی و عشایر و جوانان پرداخت شده است.

_ رضا تازیکی در برنامه گفتگوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر در تشریح طرح ملی تکاپو گفت: طرح توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار یا به اختصار «تکاپو» یکی از طرح‌های ذیل سیاست‌های فعال بازار کار معاونت اشتغال وزارت کار با هدف بهبود سیستم‌ها و عملکرد‌ها در زنجیره‌های ارزش رسته‌های در اولویت است.

وی افزود: در کشور یک تعداد رسته در اولویت داریم که بیشترین اشتغال و بیشترین تاثیر اقتصادی را بر کشور دارند که باید زنجیره ارزش این‌ها را شناسایی و مداخلاتی را تعریف کنیم تا با این مداخلات در توسعه زنجیره ارزش آن ها، موجب ایجاد، بهبود و توسعه اشتغال شویم.

مدیر طرح ملی تکاپو وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: تاکنون ۹۰ درصد تسهیلات اشتغال پایدار روستایی به حدود ۲۳۰ تا ۲۴۰ هزار شغل مورد هدف پرداخت شده و ۱۰ درصد دیگر از این تسهیلات برای هدف گذاری ۲۶۷ هزار شغل، پرداخت نشده است و دلیل هم این است که برخی از طرح‌ها در مرحله ایجاد و یا ساخت و ساز هستند و هنوز نهایی نشده اند.

وی تصریح کرد: از مجموع این طرح ها، حدود ۶۳ درصد به بخش کشاورزی، ۱۳/۵ درصد در بخش صنایع و معادن کوچک، ۴.۴ درصد در بخش صنایع دستی و فرش دستباف، ۶.۳ درصد در بخش گردشگری، ۸.۲ درصد در بخش IT و ۵.۲ درصد به عنوان سرمایه در گردش پرداخت شده است.

تازیکی همچنین اعلام کرد: ۳۳.۵ درصد این تسهیلات به بانوان و ۳۵ درصد نیز به جوانان پرداخت شده است.

مدیر طرح ملی تکاپو وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در خصوص زمان اجرای این طرح نیز اظهار داشت: از انتهای سال ۹۷ ثبت نام‌ها برای منتفع شدن از این طرح آغاز، ولی پرداخت‌ها عمدتا از سال ۹۸ و ۹۹ انجام شده است.

وی بازه طولانی زمان پرداخت تسهیلات توسط بانک‌ها را از جمله آسیب‌های این طرح دانست و گفت: با توجه به این موضوع بعضی از طرح‌ها از توجیه خارج می‌شوند و یا نیاز منابع مازاد و مکمل خواهند داشت.

تازیکی اضافه کرد: همچنین ۸۷/۵ درصد از این تسهیلات به افرادی پرداخت شده که مدارک آموزش عالی نداشتند و نیازمند مداخلات توسعه‌ای و مداخلات در حوزه آموزش بودند که هنوز این فرآیند‌ها تکمیل نشده است.

مدیر طرح ملی تکاپو وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی همچنین قانون اشتغال روستایی را دارای نقص دانست و بیان کرد: پس از اجرای یک ساله این قانون نواقص آن نمایان شد که وزارت کار با همکاری دستگاه‌های اجرایی ذی مدخل به همراه بانک‌ها پیشنهادات اصلاحی را تقدیم مجلس کرد که با تغییر مجلس این اصلاحات به تعویق افتاد.

وی با اعلام اینکه ۹۶ درصد این تسهیلات به بنگاه‌های خیلی خرد و کوچک پرداخت شده که به شدت آسیب پذیرند گفت: اگر بین بنگاه‌های بزرگ و کوچک ارتباط برقرار شود، زنجیره ارزش این بنگاه‌ها توسعه پیدا می‌کند و در این صورت است که اشتغال پایدار ایجاد خواهد شد.


برچسب ها: اشتغال روستایی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *