چگونگی ورود به دوره دکتری سال ۱۴۰۰
- آنا نوشت: نتایج نهایی آزمون دوره دکتری اعلام شده است و بیش از ۲۳ هزار وارد دوره دکتری میشوند. برخلاف سال گذشته نتایج دوره دکتری به موقع اعلام شد و پذیرفتهشدگان میتوانند از مهرماه تحصیل خود را آغاز کنند. پذیرفتهشدگان در آزمون دکتری از شهریورماه برای ورود به دانشگاهها ثبتنام میکنند.
تحصیل در دوره دکتری متمایز از سایر دورههای تحصیلی است و مراحل متعددی دارد. تحصیل در دوره دکتری به دو بخش آموزشی و پژوهشی تقسیم میشود بخش آموزشی شامل واحدهای نظری است که به ۱۲ تا ۱۸ واحد درسی میرسد. در مجموع دانشجویان دوره دکتری ۳۶ واحد درسی را میگذرانند. دانشجویان پس از گذراندن دروس نظری وارد مرحله تدوین رساله میشوند.
البته قبل از ورود به تدوین رساله، دانشجویان باید در آزمون جامع شرکت کنند و دانشجویان در صورت قبولی در آزمون جامع میتوانند رساله را تدوین کنند. این آزمون بهصورت یکپارچه در دانشگاهها در دو مرحله کتبی و شفاهی برگزار میشود. آزمون کتبی همهساله به شیوه متمرکز و دو بار در سال در نوبت صبح و عصر برگزار میشود.
برای امتحان کتبی ۳ درس بهصورت یکپارچه و برای همه دانشجویان انتخاب میشود؛ طراحی سؤالات این آزمون توسط اساتید یا خود دانشجویان انجام میشود.
زمان برگزاری آزمون شفاهی نیز حداکثر تا دو روز بعد از تاریخ آزمون کتبی و در دانشگاه محل تحصیل دانشجو است. نتایج آزمون جامع دکتری بهصورت کلی (مجموع کتبی و شفاهی) و در قالب پذیرش یا عدم پذیرش اعلام میشود. نکته قابلتوجه در این آزمون این است که نمره قبولی ندارد و معدل هیچ تأثیری ندارد و نتیجه آن یا رد است یا قبولی.
دانشجویانی که بدون ارائه نمره زبان انگلیسی وارد دوره دکتری شدهاند تا قبل از آزمون جامع باید نمره قبولی در زبان انگلیسی را ارائه دهند.
ادامه آموزش مجازی
در دو سال اخیر دانشجویانی که وارد دوره دکتری شدهاند دروس نظری خود را بهصورت آنلاین گذراندهاند. این دانشجویان هماکنون در اولویت واکسیناسیون قرار گرفتهاند و اگر تا پایان شهریورماه واکسینه شوند میتوانند برای تدوین رساله خود در دانشگاهها حاضر شوند.
بر اساس برنامهریزیهای انجام شده دانشجویان جدید دوره دکتری از آذرماه میتوانند واکسن دریافت کنند. قطعاً آموزش دانشجویان تا قبل از دریافت واکسن مجازی خواهد بود.
ثبتنام در دانشگاه آزاد اسلامی
ثبتنام از پذیرفتهشدگان بهصورت مجازی صورت میپذیرد، لذا کلیه پذیرفتهشدگان لازم است در روزهای شنبه و یکشنبه ۶ و ۷ شهریورماه ۱۴۰۰ جهت ثبتنام به سامانه آموزشیار به آدرس edu.iau.ac.ir مراجعه کنند.
عدم مراجعه پذیرفتهشدگان به سامانه آموزشیار در بازه زمانی مقرر بهمنزله انصراف از ثبتنام تلقی شده و هیچگونه اعتراضی پذیرفته نخواهد شد. پذیرفتهشدگان واحدهای دانشگاهی برای اطلاع از چگونگی تحویل مدارک بهصورت فیزیکی به آدرس سایت واحد دانشگاهی محل پذیرش مراجعه کنند.
وامهای دوره دکتری
دانشجویان دوره دکتری در دانشگاههای شهریه پرداز میتوانند در طول دوره تحصیل خود وام دریافت کنند. یکی از وامهای شهریه که از طریق صندوق رفاه وزارت علوم پرداخت میشود. دانشجویان میتوانند ۶۵ میلیون ریال برای هم نیمسال آموزشی دریافت کنند. بازپرداخت این وام پس از فارغالتحصیلی است.
غیر از وام شهریهای، دانشجویان دوره دکتری همانند سایر دانشجویان میتوانند از وام ودیعه مسکن استفاده کنند. مبلغ این وام در شهر تهران ۳۲۰میلیون ریال و در سایر شهرها از ۱۹۰ میلیون ریال تا ۲۶۰ میلیون ریال است.
وام ضروری یکی دیگر از انواع وامهاست که دانشجویان دوره دکتری میتوانند دریافت کنند، سقف این وام ۱۳۰ میلیون ریال است.