بهترین روش نگهداری نان ساندویچ و لواش
- نمناک نوشت: حقیقت این است که نان پخته شده از لحظهای که از کوره خارج میشود، در اوج کیفیت خود قرار دارد و بهترین زمان برای مصرف است. به محض اینکه قرص نان شروع به خنک شدن میکند، کیفیت آن کاهش مییابد. اگر شما برای پخت نان خانگی برنامه ریزی میکنید، مطمئن شوید که به محض اینکه از فر خارج میشود، میتوانید آن را بخورید و از آن لذت ببرید.
وقتی نوبت ذخیره و نگهداری نان میرسد، یخچال بدترین دشمن شما است، نان در واقع در یخچال سریعتر از دمای اتاق خراب میشود. بهترین راه برای حفظ نان در بهترین حالت این است که آن را به مدت یک یا دو روز در دمای اتاق نگه دارید، سپس آن را ببندید و برای نگهداری بلندمدت آن را منجمد کنید. زمانی که میخواهید نان آن را گرم کنید و دوباره طعم آن برمی گردد، گویی نان تازه است.
چه روشی برای نگهداری نان بهتر است؟
رازهای مراقبت و نگهداری از انواع نان در خانه
نان با گذشت زمان و بودن در معرض هوا کهنه میشود؛ دو مجرم اصلی برای بیاتی نان وجود دارد که اولی یک تغییر شیمیایی با یک نام فانتزی است:انحطاط نشاسته. به محض برداشتن نان از فر، ساختار مولکولهای نشاسته تغییر میکند و آنها شروع به کریستاله شدن میکنند. این کریستالها آب را از نان جدا میکند.
عامل دوم، از دست دادن رطوبت ناشی از قرار گرفتن هوا است.
نکته:زمانی که خنک است، آن را بپوشانید. نان را در فویل پلاستیکی یا آلومینیوم بپوشانید. انواع پوششها رطوبت طبیعی نان را نگه میدارند تا آن را از خشک شدن و سخت شدن دور نگه دارند.
اگر نان شما در یک کاغذ پیچیده شده باشد، آن را بردارید و در پلاستیک و یا آلومینیوم برای ذخیره سازی بپوشانید. اگر نان را ببرید، میتوانید آن را در بسته بندی پلاستیکی اصلی خود بگذارید.
تولید کنندگان این سبک نانها توصیه میکنند که آن را در این بسته بندی نگهداری کنید، تا رطوبتش را حفظ کنید.
نان را برای مدت بیش از دو روز در دمای اتاق نگه ندارید. دمای اتاق باید حدود ۲۰ ºC / ۶۸ ºF باشد.
آن را دور از نور مستقیم خورشید در یک مکان خنک و خشک، مانند انبار و یا در یک جعبه نان.
اگر رطوبت زیادی در منزل دارید، نان شما ممکن است به سرعت در دمای اتاق کپک بزند.
اگر در مورد این قضیه صادق باشید، ممکن است بخواهید درست بعد از خرید آن را فریز کنید، تا هر وقت خواستید هم تازه و خوش طعم بماند.
نان اضافی را فریز کنید:
اگر نان زیادتری نسبت به مصرفتان دارید که برای چند روز میماند، بهترین راه برای ذخیره آن، منجمد کردنش است. یک تکه نان یخ زده به اندازه کافی درجه حرارت را کاهش میدهد تا نشاستهی اضافه را از نان جدا کند و کهنه نشود.
مطمئن شوید که آن را در کیسههای پلاستیکی یا فویل پلاستیکی قرار میدهید، چون فویلهای خانگی سبک وزن برای منجمد کردن مناسب نیست. قبل از فریز کردن نانتان آن را برش بزنید. به این ترتیب شما مجبور نمیشوید آن را در حالی که یخ زده است برش دهید، و اغلب گرم کردنش هم دشوار است.
نان را در یخچال نگذارید:
مطالعات علمی نشان داده است که این رطوبت را بیرون میکشد و نان سه برابر سریعتر از دمای اتاق بیات میشود. این اتفاق از یک روند شناخته شده رخ میدهد که به سادگی نشان میدهد مولد نشاسته کریستال میشوند و نان سفت و سخت میشود.
نان یخ زده را باز کنید:
اگر شما نان خود را منجمد کرده اید، بگذارید تا در دمای اتاق گرم شود. بسته را از فریزر بیرون بیاورید و بگذارید بماند تا آب شود. اگر دوست دارید هم میتوانید برای چند دقیقه در فر یا تستر بگذارید (نه بیشتر از ۵ دقیقه) تا ترد شود.
بدانید که نان را فقط یک بار میتوان گرم کرد و تازه بماند، از بارهای بعدی فقط کهنهتر و بیاتتر میشود.
انواع مختلف نان به سبکهای ذخیره سازی و نگهداری منحصر به فردی نیاز دارند:
دمای اتاق برای حفظ بافت مغز و پوسته مناسب ایده آل است، اما علاوه بر دمای مناسب، باید میزان مواجهه با هوا را مدیریت کنید.
کیسه پلاستیکی اغلب برای به دام انداختن رطوبت مورد انتقاد قرار میگیرد - که میتواند رشد کپک را تسریع کند -، اما این به نوع نان بستگی دارد.
برای نانهای مسطح با پوستههای نازک، کیسههای پلاستیکی خوب است.
نانهای سفت در کیسههای کاغذی نگهداری شوند.
همانطور که یک قرص نان خشک میشود، رطوبتی که از نان بیرون رانده میشود توسط پوستههای سفت جذب میشود و آنها را سفت و سخت میکند.
یک قرص نان تا حدی بیات میتواند تازه شود:
این کار را میتوان با حرارت دادن آن در فر یا روی گاز انجام داد. گرم کردن آن در فر برای چند دقیقه به جذب رطوبت پوسته و افزایش کیفیت نان کمک میکند و بلافاصله باید مصرف شود.
چگونه میتوان نان باگت را تازه نگه داشت:
همیشه یک باگت خوب قبل از خوردنش بیات میشود. خوشبختانه در این بخش از رازهای خانه داری در نمناک چند راه کار ساده وجود دارد که میتوانید انجام دهید تا آنها را تازه نگه دارید.
آن را در فویل آلومینیومی قرار دهید و در دمای اتاق نگهدارید و میتوان تا ۳ ماه نگهداشت. در کل راههای زیادی برای استفاده و نگهداری نان باگت وجود دارد.
ذخیره و نگهداری نان باگت به درستی:
سعی کنید همان روزی که باگت را خریدید از آن استفاده کنید. چون یک باگت فرانسوی بسیار باریک و بلند است، به سرعت بیات میشود. در همان روزی که میخواهید آن را بخورید، برنامه ریزی خریدش را بکنید.
اگر یک باگت گرم را خریدید که در یک کاغذ یا کیسه پلاستیکی جاسازی شده است، کیسه را بیرون بریزید تا رطوبت نان را به دام بیندازید. این رطوبت باعث میشود که نان نرم و مرطوب بماند.
باگت را در فویل آلومینیومی بپیچید:
ورقه بزرگی از فویل آلومینیومی را پاره کنید و آن را از طول بپیچانید. دو طرف فویل را در زیر بپوشانید و انتهای فویل را زیرش قرار داد. فویل آلومینیومی را صاف کنید تا بسته شود. اگر میخواهید آن را فریز کنید، باید قبل از فریز نانها را تکه تکه کنید.
نکته:مهم است که باگت، سرد و یا هم دمای اتاق باشد. اگر نان گرم را در فویل آلومینیومی بگذارید، بخارش را به دام میاندازد و نان سریعتر بیات خواهد شد.
باگتهای پیچیده را برای ۱ روز در دمای اتاق میتوانید نگه دارید. نان پیچیده شده را در فویل آلومینیومی روی پیشخوان قرار دهید و سعی کنید از آن در طول روز استفاده کنید.
نکاتی مهم هنگام خرید و نگهداری نان
یک سفره پارچهای هنگام خرید نان حتماً با خود ببرید.
نان سرد شده را در سفره یا پلاستیک قرار دهید.
اگر میخواهید نان شما دور ریز نداشته باشد و کهنه و بیات نشود به مقداری که نیاز دارید نان تهیه نمایید.
در صورتی که نانهای داغ را روی هم قرار دهید، کپک زده و بیات و خیلی زود فاسد میشود.
نانها را قبل از اینکه کامل سرد شود دسته نکنید.
برای نگه داری طولانی مدت نان ابتدا بگذارید نانها کاملا سرد شوند سپس در کیسه تمیز قرار دهید و داخل فریزر بگذارید.
نان سبوس دار مصرف نمایید، زیرا مصرف این نان سبب کاهش ابتلا به بیماریهای قلبی و گوارشی خواهد شد.