آزادی مشروط و مرخصی برای زنان بند امنیتی
- روزنامه شرق نوشت: روزهای گذشته، برای دستگاه قضا پرخبر بوده است و در ادامه بازدیدهای رئیس قوه قضائیه، بیمارستان امام خمینی کرج بعد از پنج سال وقفه، با حمایت قوه قضائیه به چرخه درمانی کشور بازگشت.
بیمارستان فوق تخصصی امام خمینی کرج از سال ۹۵ بهدلیل مشکلات مالی و مالکیتی تعطیل شده بود، اما با تلاشهای قوه قضائیه، اکنون و در حساسترین شرایط کرونایی به چرخه درمان کشور بازگشت.
درپی انتشار اخباری از تعطیلی این بیمارستان در ماههای سخت کرونایی کشور، رئیس دستگاه قضا بلافاصله دستورات لازم را برای تسریع در حل مشکلات این مرکز پزشکی و ازسرگیری فعالیت آن صادر کرد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای صبح دیروز به البرز سفر کرد تا ضمن بازدید از بخشهای مختلف بیمارستان و گفتگو با مدیران و شنیدن حرفها و درددلهای کادر درمان، از نزدیک در جریان پیگیریها و اقدامات صورتگرفته برای بازگشایی مجدد این مرکز درمانی قرار گیرد.
آغاز به کار بیمارستان امام خمینی کرج علاوهبر کمک به حل مشکلات درمانی و پزشکی مردم کرج، در اشتغالزایی نیز سهم زیادی دارد و به گفته مسئولان این مرکز درمانی، بازای هر تخت چهار نفر مشغول به کار خواهند شد. بیمارستان فوق تخصصی امام خمینی (ره) از پنجشنبه و همزمان با حضور رئیس قوه قضائیه ارائه خدمات درمانی به ویژه به بیماران کرونایی را آغاز کرد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنیاژهای با تقدیر از زحمات پزشکان و پرستاران در مقابله با کرونا، از حل مشکلات بیمارستان امام خمینی (ره) با تلاش مسئولان قضائی استان البرز و پرداخت حقوق ماهانه کادر درمانی این مجموعه و بازگشت آن به چرخه درمانی کشور در این شرایط دشوار ابراز خرسندی کرد.
همچنین با آغاز ریاست محسنیاژهای بر دستگاه قضا با دیدارها و دستورات مختلفی برای تسهیل دسترسی به عدالت آغاز شده است و در این رهگذر رسیدگی به پرونده زندانیان امنیتی مردان و همچنین زنان در دستور کار قرار گرفته است؛ بنابراین اینروزها با اخبار خوب عفو بخشودگی و مرخصی زندانیان امنیتی همراه شده است. حتی برای اولینبار در ایران، هفته گذشته رئیس عدلیه به بند امنیتی اوین رفت و با زندانیان امنیتی به گفتوگوی رودررو پرداخت.
در این بین، جای بازدید و بررسی وضعیت زنان زندانی خالی بود که دیروز دادستان تهران به بازدید از زندان زنان زنان رفت. به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه علی القاصیمهر، دادستان عمومی و انقلاب استان تهران، با اشاره به بازدید خود از زندان زنان، گفت: در راستای دستور موکد ریاست قوه قضائیه مبنیبر بررسی وضعیت زندانیان، مقرر شد در بررسی وضعیت زندانیان تسریع به عمل آید.
او ادامه داد: به همین دلیل بههمراه ۵۰ نفر از قضات در محل زندان زنان تهران حضور پیدا کردیم، همچنین تعدادی از دادستانهای شهرستانها، قضات اجرای احکام و معاونان دادسرای تهران نیز حضور داشتند تا کارها مستقیما ازسوی آنها پیگیری شود.
دادستان عمومی و انقلاب استان تهران تأکید کرد: هدف ما از حضور در زندان بهتنهایی سرکشی و بازدید نیست بلکه بررسی دقیق وضعیت فرد زندانی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
القاصیمهر با بیان اینکه ملاقات با ۸۴۵ زندانی در زندان زنان صورت گرفت، افزود: بررسی وضعیت حدود ۴۰ نفر از زندانیان نیز توسط بنده صورت گرفت و تأکید شد تا صحبتهای همه شنیده شود و درخواستهایشان مورد بررسی قرار گیرد. او یادآور شد: هدف ما این است که اولا وضعیت زندانی از نظر قضات و دادستانهای ما روشن شود و اینکه آیا اداره فرد در زندان براساس قوانین و مقررات لازم است یا خیر تا اگر لازم است برای ما روشن شود و اگر هم لازم نیست به هر طریق ممکن و استفاده از ظرفیتهای قانونی زمینه خروج فرد را از زندان فراهم کنیم.
دادستان عمومی و انقلاب استان تهران گفت: همچنین بازدیدی با محکومان امنیتی زندان نیز صورت گرفت و بدون استثنا با همه زندانیان امنیتی ملاقات کردم که در ارتباط با درخواستهای این زندانیان دستورات خوبی نیز صادر شد.
القاصیمهر بیان کرد: برای بعضی از زندانیان امنیتی درخواست آزادی مشروط صادر کردیم، تعدادی نیز مشمول مرخصی دستور ریاست قوه قضائیه شدند که امروز به مرخصی اعزام میشوند، در یک الی دو مورد نیز درخواست شد تا از پابند الکترونیک استفاده کنند.
او با بیان اینکه در ملاقات امروز با زندانیان، ۱۵۸ نفر به استناد بخشنامه ریاست قوه قضائیه به مناسبت فرارسیدن ماه محرم مشمول مرخصی شدند، تصریح کرد: تعداد مرخصیهای متصل به آزادی در راستای دستورالعمل ساماندهی زندانیان و کاهش جمعیت کیفری نیز ۱۲ مورد بوده است.
دادستان عمومی و انقلاب استان تهران با بیان اینکه ۱۴۵ مورد پیشنهاد آزادی مشروط در دستور بررسی قرار گرفت، افزود: برای تعداد ۷۵ مورد استفاده از تسهیلات ارفاقی و نظام نیمه آزادی تحت نظارت سامانههای الکترونیکی در نظر گرفته شد و ۲۵ مورد نیز معرفی به کمیسیون عفو استان جهت بررسی در دستور کار قرار گرفت. او خاطرنشان کرد: همچنین ۶۵۰ مورد از درخواستهای اخذشده از زندانیان، مقرر شد در کمیته ویژهای که در دادستانی تهران منعقد میشود مورد بررسی قرار گرفته و دستورات لازم نسبت به بررسی و مساعدت لازم به آنها صورت پذیرد.
القاصیمهر با تأکید بر اینکه نگاهمان نسبتبه زندانیان زن، متفاوتتر از نگاهمان به مردان است، گفت: اعتقاد داریم زنان ممکن است تحت شرایط خاصی مرتکب جرم شده باشند و انتظار داریم که نسبتبه زنان، رأفت اسلامی بیشتری لحاظ شود برخی از آنها نیز ممکن است متأهل باشند و فرزند داشته باشند، بنابراین با ماندن آنها در زندان ممکن است کانون خانواده دچار آسیب شود.
او ادامه داد: باید تلاش شود زمینه بازگشت این زنان به خانوادههایشان را فراهم کنیم. دادستان عمومی و انقلاب استان تهران تصریح کرد: ریاست قوه قضائیه نسبت به مسئله بازداشت و زندانیکردن افراد حساسیت دارند و تأکید کردهاند تا جایی که امکان دارد فرد بازداشت نشود مگر اینکه ملزم به حکم قانون ناچار به بازداشت فرد باشیم.
او با اشاره به بازدید خود در هفته گذشته از زندان تهران بزرگ، گفت: بیشترین آمار تعداد زندانیان در تهران بزرگ است و در این بازدید نیز ۱۲۵ نفر قضات ما حضور داشتند و تمام بندها را بازدید کردند.
القاصیمهر افزود: در بازدید هفته گذشته به ۱۶۲ نفر از زندانیان مرخصی متصل به آزادی دادیم همچنین به ۵۷۰ نفر مرخصی اعطا شد. دادستان عمومی و انقلاب استان تهران بیان کرد: با توجه به تعداد زیاد زندانیان در تهران بزرگ دستور داده شد کمیته بررسی ویژه در دادستانی تهران تشکیل شود و درخواستهای اخذشده از زندانیان را بررسی کنند تا اگر بازداشت فردی طولانی شده باشد یا همچنان تحت قرار بوده و تعیین تکلیف نشده است لیست این افراد را تهیه خواهیم کرد تا گزارش نهایی نیز خدمت ریاست قوه قضائیه ارسال کنیم.
القاصیمهر درباره وضعیت زندانیان امنیتی گفت: ما حسب دستور ریاست قوه قضائیه، پیشنهاد آزادی مشروط تعدادی از این زندانیان را دادیم همچنین در تعدادی از کسانی که شرایط آزادی مشروط را دارا نبودند، اما استحقاق عفو داشتند لیست اسامی آنها نیز تهیه شد و خدمت ریاست قوه قضائیه ارسال شد و امیدواریم که مشمول رأفت اسلامی قرار گیرند.