موافقت ۹۵ درصدی با طرح آتش بس ۶ ماهه/ چانه زنی طالبان، آمریکا و دولت افغانستان بر سر رئیس موقت دولت
درگیری های روز گذشته میان طالبان و نیروهای دفاعی و امنیتی افغانستان، بر روند مذاکرات صلح در دوحه تاثیر گذاشت.
خبرگزاری میزان -
– تا پایان روز پنجشنبه، طالبان کنترل بیش از ۱۰ مرکز استان از ۳۴ مرکز استان را در افغانستان به دست گرفت.
طالبان در حالی مدعی کنترل بر «قندهار»، دومین شهر بزرگ افغانستان شد که هنوز مقامهای افغانستان یا آمریکا این خبر را تایید نکردهاند.
تحولات میدانی
به گزارش «صدای افغان، طلوع نیوز و اسپوتنیک»، براساس آخرین گزارش ها، در ساعات گذشته استان «غور»، شهرهای «لشگرگاه» و «هرات»، ولسوالیهای غرب هرات، استان «هیرمند»، استان «بادغیس»، استان «غور» و استان «غزنی» به کنترل طالبان درآمدند.
از سوی دیگر، درگیریها میان طالبان و نیروهای دفاعی و امنیتی افغانستان، در سه استان جنوبی «قندهار»، «ارزگان» و «هلمند» و نیز استانهای «جوزجان» و «بلخ» همچنان ادامه دارد.
تحولات سیاسی
«عبدالله عبدالله»، رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان خواهان برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل درباره افغانستان شد.
سخنگوی طالبان نیز اعلام کرد در صورت تشکیل دولت مشکلی با همسایگان افغانستان نخواهد داشت و خواهان داشتن روابط متعادل با همه کشورهای همسایه است.
این در حالی است که «دوحه»، پایتخت قطر، در سه روز گذشته میزبان نشستهای منطقهای و فرامنطقهای در مورد صلح و وضعیت افغانستان بود.
«آنتونی بلینکن» و «لوید آستین»، وزرای خارجه و دفاع آمریکا در تماس تلفنی با «اشرف غنی»، رئیس جمهور افغانستان، ادعاهای خود را مبنی بر تعهد واشنگتن بر ثبات و امنیت افغانستان تکرار کردند.
آنها همچنین به اشرف غنی گفتند که آمریکا تعداد دیپلماتهای خود در افغانستان را کاهش میدهد.
براساس گزارشهای اعلام شده از دوحه، طرح آتش بس ۶ ماهه در افغانستان تا ۹۵ درصد مورد توافق قرار گرفته است.
برخی گزارشها حاکی از آن است که آمریکا، طالبان و «عبدالله»، درباره رئیس دولت موقت در حال چانه زنی هستند.
گزارش های ضد و نقیضی در مورد درخواست آمریکا برای کناره گیری «اشرف غنی»، از قدرت نیز منتشر شده است.
واکنشهای بین المللی
رسانههای غربی اعلام کردند که آمریکا حدود ۳ هزار نظامی خود را با تجهیزات و جنگ افزارهای پیشرفته جهت انتقال کارکنان سفارت آمریکا به این کشور در پایگاه هوایی بین المللی «حامد کرزای»، مستقر و سفارت خود را به این پایگاه منتقل میکند.
این در حالی است که «ند پرایس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، اعلام کرد سفارت این کشور در افغانستان به فعالیت خود ادامه خواهد داد و روابط دیپلماتیک با این کشور همچنان ادامه خواهد داشت.
به گزارش «نیویورک تایمز»، یک هیئت آمریکایی در حال مذاکره با طالبان جهت اطمینان از عدم حمله به سفارت واشنگتن است. این هیئت مذاکره کننده امنیت سفارت را به آینده برخورد با طالبان در قدرت مرتبط میکند.
براساس این گزارش، مقامات آمریکایی قصد دارند از سناریوی سقوط پایتخت افغانستان در مدت ۳۰ روز جلوگیری کند.
براساس این گزارش، مقامات آمریکایی قصد دارند از سناریوی سقوط پایتخت افغانستان در مدت ۳۰ روز جلوگیری کند.
این در حالی است که بر اساس ارزیابی مقامهای آمریکایی، کنترل احتمالی طالبان بر مرکز ولایت بلخ منجر به سقوط دولت افغانستان در سپتامبر خواهد شد.
در همین حال قرار است، انگلیس ۶۰۰ سرباز خود را برای کمک به خروج شهروندانش از افغانستان به این کشور اعزام کند.
پیشتر خبرهایی مبنی بر توصیه کشورهای آمریکا، آلمان، انگلیس و فرانسه به شهروندانشان مبنی بر ترک فوری افغانستان اعلام شده بود.
گفته میشود کانادا نیروهای ویژهای را برای خروج کارکنان سفارت این کشور از افغانستان و تخلیه سفارت کانادا در کابل مستقر میکند.
در عین حال «آنتونی بلینکن»؛ در تماس تلفنی جداگانه با وزیر خارجه آلمان، وزیر خارجه کانادا، وزیر خارجه قطر و دبیرکل ناتو به بررسی وضعیت افغانستان پرداخت.
استونی و نروژ پیش نویس بیانیه درباره افغانستان را در اختیار اعضای شورای امنیت قرار دادند که براساس آن از طالبان میخواهد حملات خود را در افغانستان متوقف کنند.
بیانیه مذکور تاکید میکند که هیچ راه حل نظامی برای درگیری در افغانستان وجود ندارد و خواستار اعمال اقدامهایی جهت جلوگیری از نقض حقوق غیرنظامیان است.
بیانیه مذکور تاکید میکند که هیچ راه حل نظامی برای درگیری در افغانستان وجود ندارد و خواستار اعمال اقدامهایی جهت جلوگیری از نقض حقوق غیرنظامیان است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *