حمله اتمی آمریکا به هیروشیما و ناگازاکی چگونه انجام شد و چه پیامدهایی داشت؟
مردم هیروشیما، هفتاد و ششمین سالروز بمباران اتمی این شهر از سوی آمریکا و همچنین یاد قربانیان این فاجعه را گرامی داشتند.
به گزارش «آسوشیتد پرس»، در مراسمی که در شهر هیروشیما به این مناسبت برگزار شده بود، «کازومی ماتسوی»، شهردار هیروشیما از سران جهان خواست تا همانگونه که برای مبارزه با ویروس کرونا متحد شدهاند برای از میان بردن تسلیحات اتمی نیز متحد شوند.
شهردار هیروشیما، میگوید «سلاحهای هستهای، که برای پیروزی در جنگها توسعه یافتهاند، تهدیدی برای نابودی کامل هستند که اگر همه کشورها با هم همکاری کنند، مطمئناً میتوانیم به آن پایان دهیم.»
«آسوشیتد پرس»، مینویسد «آمریکا نخستین بمب اتمی استفاده شده در جنگ را در روز ۶ آگوست ۱۹۴۵ بر روی هیروشیما انداخت و این شهر را نابود کرد؛ ۱۴۰ هزار نفر بر اثر این بمباران اتمی کشته شدند.»
سه روز بعد در ۹ آگوست ۱۹۴۵، آمریکا دومین بمب اتمی را بر روی شهر ناگازاکی رها کرد که این بمب نیز بلافاصله موجب کشته شدن ۷۰ هزار نفر شد.
اما قربانیان بمبارانهای اتمی هیروشیما و ناگازاکی تنها محدود به این افراد نبوده و ساکنان این شهر تحت تاثیر اشعههای رادیو اکتیو حاصل از این انفجارها قرار گرفتند.
تبعات فاجعه بار این موضوع بعد از گذشت دهها سال، همچنان بر مردم این شهرها باقی است.
در سالهای بعد از این اقدام، آمریکا همچنان به توسعه زرادخانه هستهای خود ادامه داده است؛ بین سالهای ۱۹۴۵ تا ۱۹۹۲ آمریکا ۱۰۳۲ آزمایش هستهای انجام داده که این آزمایشها نه تنها جان بسیاری از افراد را گرفته بلکه اثرات ناشی از آنها تاکنون نیز باقی مانده و برخی از مناطقی که این آزمایشهای هستهای در آنها صورت گرفته پس از گذشت چند دهه، همچنان غیر قابل سکونت هستند.
اگرچه به دلیل مخفی کاریهای صورت گرفته از سوی کشورها و به ویژه آمریکا، برآورد میزان دقیق آزمایشهای و تسلیحات هستهای کشورها غیرممکن است، اما شواهد و اسناد موجود حاکی از آن است که آمریکا بیش از نیمی از آزمایشهای هستهای جهان را انجام داده است.
سازمان کنترل تسلیحات گزارشی منتشر کرده که نشان میدهد آمریکا ۱۰۳۲ آزمایش هستهای را انجام داده است؛ بنابراین آزمایشهای هستهای در سایت نیومکزیکو، نوادا و جزایر مارشال انجام گرفتهاند.
تاکنون در مجموع ۲۰۵۵ آزمایش هستهای در جهان انجام شده و نخستین آزمایش هستهای آمریکا نیز سال ۱۹۴۵ در نیومکزیکو انجام گرفته است.
با توجه به وجود نگرانیهای امنیتی و ایمنی بالقوه و همچنین دور افتاده و خالی از سکنه بودن سایت نیومکزیکو، نخستین آزمایش هستهای آمریکا در این سایت انجام شد.
علاوه بر این سایت نیومکزیکو در منطقهای صاف واقع شده بود که باد کمی در آن میوزید و احتمال پخش مواد رادیواکتیوی ناشی از انفجار بمب هستهای بسیار کمتر بود.