کشف سیاره ای که احتمالا میزبان حیات است
- ایرنا به نقل از خبرگزاری یونایتدپرس نوشت: گروهی از ستاره شناسان با استفاده از تلسکوپ رصدخانه جنوبی اروپا به نام Very Large Telescope که در شیلی مستقر است، موضوع هیجان انگیزی را در مورد سیارات در حال گردش به دور ستارهای به نام L ۹۸-۵۹ کشف کردند. این سیارهها شبیه به سیارههای درون منظومه شمسی هستند و یکی از آنها نصف زهره جرم دارد.
ستاره شناسان معتقدند که سبکترین سیاره فراخورشیدی در این منظومه ممکن است یک جهان گرم و اقیانوسی باشد که کاملاً در منطقه قابل سکونت ستاره میزبان خود قرار گرفته است.
ماریا روزا زاپاترو اوزوریو ستاره شناس مرکز نجوم مادرید اسپانیا و یکی از نویسندگان این مطالعه، میگوید: این سیاره در منطقه قابل سکونت منظومه خود ممکن است شرایطی داشته باشد که بتواند از حیات محافظت و حمایت کند.
یافتههای جدید یک گام تاریخی در مسیر شناسایی حیات در سیارههای شبیه به زمین در خارج از منظومه شمسی است، اما هنوز کارهای زیادی برای انجام وجود دارد تا بتوانیم به طور قطعی وجود حیات را در سیارههای فراخورشیدی را اعلام کنیم.
محققان برای این کار باید اتمسفر آن سیاره را برای یافتن علائم زیستی تجزیه و تحلیل کنند و تلسکوپهای امروزی آنقدر بزرگ نیستند که وضوح مورد نیاز برای این کار را برای سیارههای کوچک و سنگی ارائه دهند.
اکنون میتوان سیستم سیارهای L ۹۸-۵۹ را برای مشاهدات آینده نشانهگذاری کرد. این ستاره تنها ۳۵ سال نوری از زمین فاصله دارد و میزبان سیار ههای سنگی شبیه به مریخ یا زهره است که از ستاره میزبان خود نه چندان دور هستند و نه بسیار نزدیک که شرایط وجود حیات را در آنها فراهم میکند.
محققان برای ارزیابی L ۹۸-۵۹ از ابزار مشاهدات طیف سنجی پایدار (ESPRESSO) که روی تلسکوپ VLT نصب است، استفاده کردند. آنها گفتند: بدون دقت و ثبات ارائه شده توسط ESPRESSO این اندازهگیری امکان پذیر نبود. این یک گام رو به جلو در توانایی ما برای اندازهگیری جرم کوچکترین سیارات فراخورشیدی است.
مشروح این مطالعه در مجله Astronomy & Astrophysics شده است.