تصمیمگیری درباره تعطیلی کرونایی؛ در جلسات بعدی ستاد ملی مقابله با کرونا
- «عبدالرضا رحمانیفضلی» در پایان نشست قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا با تاکید بر اینکه تعطیل کردن تهران به دلیل کرونا به مقدمات و برنامه ریزی و اقناع و همراه سازی مسئولان و مردم نیاز دارد گفت: اگر این روند به صورت دقیق برنامه ریزی نشود، چه بسا نخواهیم توانست به هدف مورد نظر برسیم.
فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد مقابله با کرونا افزود: یک سال و نیم است که تحت فشار شرایط کرونایی و سه سال و نیم تحت فشار تحریم هستیم که مشکلات و سختیهای ناشی از آنها به گونهای است که هرگونه اقدامی باید کاملا هوشمندانه، دقیق و هدفمند صورت پذیرد.
وی همچنین ضمن اشاره به جلسه امروز ستاد درخصوص بررسی تعطیلی دو هفتهای تهران ادامه داد: تعطیلات به عنوان یکی از راههای اقدام و اثرگذاری است، اما انجام این کار نیاز به مقدمات، تمهیدات، برنامهریزی، اقناع سازی و همراه سازی همه مسوولان و به ویژه همراهی مردم را میخواهد.
رحمانیفضلی گفت: اگر به صورت دقیق و کامل و هوشمندانه برنامه ریزی نشود چه بسا نتوانیم با دادن هزینههای بالای اقتصادی و اجتماعی به هدف مورد نظر برسیم. مقرر شد نسبت به موضوع تعطیلات مطالعه و بررسی دقیق تری صورت بگیرد و در روزهای آینده بحث جدی تری انجام خواهیم داد و تصمیم گیری به روزهای آتی موکول شد.
وزیر کشور در ادامه با بیان این که باید قدردان کادر درمان باشیم و از آنها حمایت کنیم که در این یکسال و نیم گذشته درگیر موضوع کرونا هستند یادآورشد: باید کمک کنیم که آنها در شرایط بهتری بتوانند خدمات رسانی کنند بنابراین مقرر شد که چه از نظر جا و مکان و دارو و امکانات مادی و مالی وزیر بهداشت در این زمینه بازنگری و بررسی دقیق تری داشته باشند.
وی افزود: مقرر شد درباره شرایط کنترلی و جرایم که موثرتر واقع شود پیشنهادهای جدیدی داده شود. با توجه به این که نوع جرایم با نوع تخلفات هماهنگی ندارد و کم است باید جرایم به گونهای تنظیم و اجرا و پیگیری شود که تاثیرگذاری آن بالا باشد. هرکدام از بخشها مانند اصناف یا نیروی انتظامی برای جرایم ترددها پیشنهادهای خود را به ستاد ارایه کنند.
رحمانیفضلی ادامه داد: وزیر بهداشت در این جلسه تاکید کرد که درباره تامین دارو و امکانات هیچ مشکلی نیست چرا که تمهیدات لازم در این زمینه اندیشه شده است.
وزیر کشور موضوع مهم دیگر در کنار رعایت پروتکلها را بحث واکسیناسیون عنوان کرد و گفت: میزان واکسیناسیون از روزی ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار نفر به روزی ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار نفر رسیده است و در جلسه مقرر شد که همه دستگاهها کمک کنند که این رقم را افزاش دهند.
وی افزود: وزیر بهداشت در این جلسه اعلام کرد که در تامین واکسیناسیون هیچ مشکلی ندارند و واکسن داخلی در کنار واردات از هفته آینده شاید تولید آن به یک میلیون تا یک میلیون دویست دز برسد.
رحمانیفضلی با بیان این که وزیر بهداشت اعلام کرد با توجه به واکسن موجود در کشور برای واکسیناسیون روزی ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار مشکلی وجود ندارد گفت: باید از مردم بخواهیم همه کارهایی که اتفاق میافتد برمی گردد به نحوه تلقی مردم از این موضوع و نحوه همکاری در رعایت پروتکلها است.
وزیر کشور با تاکید بر این که موضوع کرونا بزرگترین ریسک برای همه است و آن جان باختن است گفت: حیف است که شاهد باشیم که هر روز تعدادی از هموطنان فوت میکنند. هر نوع کمبود و کسری و هر نوع اقدامی که مطرح میشود همه اینها مقدمه و الزام آن رعایت خود مردم است. اگر مردم واقعا رعایت کنند. ماسک بزنند و در تجمعات و دورهمیها شرکت نکنند میشود با این ویروس مبارزه کرد. مردم در این زمینه ما را یاری دهند.
وی گفت: یکی از نگرانیهایی که در حوزه واکسن ایجاد شده و در ذهن بعضیها نقش بسته است این است که فکر میکنند که اگر واکسن زدند دیگر رویین تن هستند و دیگر کرونا نمیگیرند.
رحمانیفضلی افزود: تمام پزشکان و متخصصان در همه دنیا به این مساله تاکید دارند که واکسیناسیون مانع ابتلا نمیشود و شدت ابتلا را سبکتر میکند.
وزیر کشور گفت: اگر کسی بیماری زمینهای داشته باشد ومبتلا باشد حتی اگر واکسن هم زده باشد امکان این که جان خود را از دست بدهد وجود دارد بنابراین تلقی غلط رویین تن شدن با تزیق واکسن را کنار بگذاریم.
وی از آن دسته از کسانی که واکسن زدند خواست تا شرایط را عادی نپندارند، افزود: شرایط همچنان حساس است و باید پروتکلها رعایت شود بنابراین امیدواریم با رعایت همه مردم بتوانیم شرایط را به نحو مطلوب پیش ببریم.
رحمانیفضلی ادامه داد: درباره نحوه برگزاری عزاداری در ماه محرم نیز کمیته امنیتی انتظامی و سیاسی تصمیمات خوبی گرفت و پروتکلهای پیشنهادی وزارت بهداشت هم تصویب شده است و به همه جوامع مذهبی اعم از هیاتها و مساجد و هرجایی که تجمعات است ابلاغ شده است. سازمان تبلیغات متولی و مسوول رعایت و اجرای این پروتکلها است که باید همه هیاتها و مساجد را توجیه کند. مراسم عمدتا در فضای باز و به صورت محدود با رعایت پروتکلها برگزار خواهد شد.
وزیر کشور در پایان ابراز امیدواری کرد: با همراهی همه مردم در ایام محرم با رعایت پروتکلها بتوانیم در کنار انجام مناسک و عزاداریها سلامت مردم را نیز تامین کنیم.