اذعان نخست وزیر نیوزیلند به سرکوب بومیان اقیانوس آرام
- «جاسیندا آردرن»، نخست وزیر نیوزیلند، روز یکشنبه، ۱۰ مرداد، به طور رسمی به دلیل اقدامات سرکوبگرانه پلیس این کشور علیه بومیان جوامع اقیانوس آرام در دهه ۱۹۷۰، عذرخواهی کرد.
به گزارش «الجزیره»، «آردرن» با حضور در منطقه «آوکلند» گفت که دولت این کشور به دلیل «حملات سپیده دم» که طی آن نیروهای پلیس به خانهها یورش برده و افرادی را که در آن زمان محکوم شده بودند، پیدا و تبعید کردند، رسما و بدون قید و شرط عذرخواهی میکند.
در دهه ۱۹۷۰ بسیاری از مردم جزایر اقیانوس آرام از جمله «ساموا، تونگا و فیجی» با ویزای موقت به نیوزیلند رفته بودند که در آن زمان به نیروی کار نیاز داشت.
نیوزیلند در پی جنگ جهانی دوم میزبان هزاران نیروی کار بود و در سال ۱۹۷۶ دولت وقت این کشور اعلام کرد که بیش از ۵۰ هزار نفر از جزایر اقیانوس آرام در این کشور حضور داشتند.
اما رکود اقتصادی در اوایل دهه ۱۹۷۰ در نیوزیلند به افزایش بیکاری در این کشور منجر شد و بسیاری از مقامهای سیاسی و رسانهها حملات به مهاجران را آغاز کردند.
در سال ۱۹۷۴ حملات پلیس نیوزیلند به بومیان اقیانوس آرام آغاز شد و تا یک دهه ادامه پیدا کرد.
این حملات به شدت از سوی مقامهای مذهبی، برخی سیاستمداران و فعلان حقوق بشری مورد انتقاد قرار گرفت و در نهایت در دهه ۱۹۸۰ متوقف شد.
حملات پلیس نیوزیلند در این دهه به طور بی تناسبی بومیان جزایر اقیانوس آرام را هدف قرار میداد؛ این در حالی است که مهاجرانی از انگلیس، استرالیا و آفریقای جنوبی نیز در نیوزیلند حضور داشتند.
جوامع جزایر اقیانوس آرام در نیوزیلند همچنان از این سیاستها در این کشور رنج میبرند و آسیبهای بسیاری را متحمل میشوند.
«آردرن» ابراز امیدواری کرده که «این عذرخواهی پایانی بر این خشونتها» باشد.
در حالی که بومیان اقیانوس آرام در آن زمان تنها یک سوم متقاضیان مازاد بر اقامت را تشکیل میدادند، اما ۸۶ درصد از پروندههای قضایی علیه آنها تشکیل میشد؛ در آن زمان مهاجران آمریکایی و انگلیسی نیز یک سوم از متقاضیان اقامت مازاد را تشکیل میدادند، اما تنها ۵ درصد از تعقیبات قضایی آنها را هدف قرار میداد.