سفر مکرون به جزایر پُلینِزی؛ محل آزمایشهای اتمی فرانسه
- «امانوئل مکرون»، رئیس جمهور فرانسه به تازگی سفری ۲ روزه را به جزایر پلینزی، داشته است.
به گزارش خبرگزاری «فرانس ۲۴»، این سفر در میانه نگرانیها درباره تاثیر تغییرات اقلیمی ناشی از میراث آزمایشهای اتمی فرانسه در این منطقه صورت میگیرد.
رسانههای محلی گزارش دادند که مکرون در جریان این سفر تحت فشار از سوی بومیان منطقه برای عذرخواهی به دلیل آزمایشهای اتمی فرانسه طی ۳۰ سال در اقیانوس آرام قرار گرفته است.
نتایج تحقیقات نشان میدهد که فرانسه به صورت مخفیانه در مجمع الجزایر پلینزی در جنوب اقیانوس آرام به مدت ۳۰ سال و به صورت مخفیانه آزمایشهای اتمی انجام داده است.
از سال ۱۹۶۶ و به مدت ۳۰ سال فرانسه ۱۹۳ آزامایش اتمی در این منطقه انجام داده است.
علاوه بر این گفته میشود که تاثیر این آزمایشهای اتمی بر روی ساکنان محلی، به شدت از سوی فرانسه دستکم گرفته شده است.
برآوردهای صورت گرفته نشان میدهد که حدود ۱۱۰ هزار نفر یعنی تقریبا تمامی جمعیت جزایر پلینزی تحت تاثیر اشعه ناشی از این آزمایشهای اتمی قرار گرفتند.
این رقم بسیار بالاتر از آمار ۱۰ هزار نفری است که دولت فرانسه رسما به آن اذعان کرده است.
گزارش جدید نشان میدهد که تنها ۴۵۴ نفر غرامتهایی را به دلیل بیماریهای ناشی از تشعشع یونیزان دریافت کردند و ۸۰ درصد از درخواست غرامتها از سوی فرانسه رد شدند.
در حالی که آزمایشهای اتمی تنها محدود به ۲ جزیره در اقیانوس آرام بوده، اما ابرهای اتمی متراکم ناشی از این آزمایشها به مناطق مسکونی اطراف نیز گسترش یافته و افزاد بسیاری را تحت تاثیر قرار داده است.
طی بیش از ۲ سال، گروهی از محققان امنیتی، روزنامه نگاران و و تحلیلگران اقدام به بررسی ۲ هزار سندی کردند که از سوی ارتش فرانسه درباره آزمایشهای اتمی این کشور از حالت محرمانه خارج و منتشر شده است.