مساجد تاریخی تهران آثار فاخر معماری هستند
علی رفیعی گفت: مساجد تاریخی موجود در دل بازار تهران یا مسجد شهیدمطهری خود جزو آثار شاخص بین المللی هستند. همه این مساجد تاریخی تهران در فهرست آثار ملی کشورمان هم به ثبت رسیده اند. حتی میتوانم بگویم مدرسه عالی شهید مطهری شاید دست کمی از مسجد شیخ لطف الله ندارد.
علی رفیعی معاون امور گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران درباره ظرفیت ویژگی معماری بقعهها و مساجد تاریخ تهران برای جذب گردشگران در ابعاد بین المللی به میزان گفت: قطعا چنین ظرفیتهایی در تهران هم قابل ردیابی است. امروز میبینیم که مثلا حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در شهرستان ری با توجه به قدمت طولانی و نقش و تاثیری که در تاریخ کشورمان داشته چنین امکانی را پیدا کرده است. بازاری که به این حرم متصل شده خود یک جاذبه منحصر به فردی است که برای گردشگران خارجی هم میتواند جذابیتهای ویژهای داشته باشد.
وی ادامه داد: البته شاید حرم عبدالعظیم حسنی شهرتی به اندازه مسجدشیخ لطف الله یا مسجد امام در اصفهان نداشته باشد، اما مساجد تاریخی موجود در دل بازار تهران یا مسجد شهیدمطهری خود جزو آثار شاخص بین المللی هستند. همه این مساجد تاریخی تهران در فهرست آثار ملی کشورمان هم به ثبت رسیده اند. حتی میتوانم بگویم مدرسه عالی شهید مطهری شاید دست کمی از مسجد شیخ لطف الله نداشته باشد. تعداد آثار و مکانهای مذهبی پر ارزش تهران کم نیست. حرم حضرت امام (ره) علاوه بر جنبه مذهبی و قداستی که برای ما دارد خود یک اثر فاخر مذهبی است. انشالله مصلای تهران هم وقتی تکمیل بشود خواهیم دید که یک جاذبه بسیار عظیمی برای جذب گردشگران خواهد بود. البته قداست این مکانها ممکن است در معرفی جاذبههای آنها برای ما محدودیتهایی را به وجود بیاورد که انشاالله باید روی این مسائل هم کار بشود تا بتوانیم گردشگری مذهبی و اسلامی تهران را بیشتر از قبل مطرح کنیم و رونق ببخشیم.
بیشتر بخوانید:
رفیعی درخصوص هدفگذاری برای جذب گردشگران داخلی و خارجی در مکانهای تاریخی و مذهبی تهران گفت: ما از اواخر سال گذشته کتابی را درباره ویژگیهای شهر تهران تهیه کرده ایم و بسیاری از این آثار را در یک محور گردشگری به گردشگران حتی آنهایی که قصد پیاده طی کردن این مسیرها را دارند معرفی کرده ایم. درخت متعلق به مرقد امام زاده یحیی به عنوان یکی از پرقدمتترین موجودات زنده در تهران در این کتاب به صورت ویژه مورد پرداخت قرار گرفته است. یا آثار مذهبی مثل مسجد شهید مطهری و بقاع امام زادگان به صورت ویژه در این کتاب مورد بررسی و معرفی قرار گرفته اند. بسیاری از مکانها هم البته جزو آثار تاریخی ثبت ملی شده ما هستند. ما به منظور تبلیغ و بازاریابی برای رونق گردشگری در این مکان هاست که دست به چنین اقدامهایی میزنیم.
معاون امور گردشگری استان تهران درخصوص آسیبهای ناشی از بی ضابطگیهای مربوط به حفاری کوه بی بی شهربانو برای گردشگری تهران گفت: من تا به حال به این موضوع فکر نکرده ام و تصوری درباره اینکه چنین اتفاقاتی میتواند بر کاهش رونق گردشگری اثرگذار باشد ندارم. البته اگر من به عنوان یک ایرانی به این احساس برسم که بازدید از چنین مکانی به دلیل حفاریها و انفجارها ممکن است خطرآفرین باشد شاید از چنین بازدیدی صرف نظر کنم. اما بقعه بی بی شهربانو به عنوان یکی از مکانهای مذهبی مهم ما در شهرستان ری بعد از حرم امام (ره) و حرم عبدالعظیم حسنی بیشترین گردشگران را به خود اختصاص داده است. اما درباره موضوع حفاری در این مکان سال هاست بین مسوولان میراث فرهنگی و مسوولان نهادهای اجرایی دیگری نظیر استانداری رایزنی و تبادل نظر میشود؛ بنابراین همه این مسوولان در جریان این موضوع هستند. من شنیده ام که در آنجا موزهای هم درحال راه اندازی است و اتفاقاتی نظیر این درحال رخ دادن است. مسوولان درواقع در آنجا درحال رفع خطر از آن مکان هستند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *