همه چیز درباره آزمون کارشناسی ارشد پزشکی
- آنا نوشت: با وجود پیک پنجم کرونا و تعطیلی استانهای تهران و کرج، آزمون دوره کارشناسی ارشد پزشکی در روزهای پنجشنبه و جمعه ۳۱ تیرماه و اول مردادماه با حضور ۷۲ هزار و ۸۱۶ نفر برگزار شد. قرار است از روز شنبه دوم مردادماه کلید سؤالات آزمون کارشناسی ارشد پزشکی از سوی مرکز سنجش آموزش پزشکی منتشر شود.
نتایج اولیه آزمون تا اواخر مردادماه اعلام میشود و پس از اعلام نتایج اولیه انتخاب رشته داوطلبان آغاز خواهد شد.
سهمیه آزمون کارشناسی ارشد پزشکی
در آزمون کارشناسی ارشد گروه پزشکی دو نوع سهمیه ایثارگران و مناطق محروم مورد استفاده قرار میگیرد. ۳۰ درصد ظرفیت پذیرش هر کدرشته به داوطلبان واجد شرایط سهمیه ایثارگران اختصاص مییابد. بر این اساس ۲۵ درصد از ظرفیت هر کدرشته محل به همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثران، آزادگان و همسر و فرزندان آنان، جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان اختصاص خواهد داشت. ۵ درصد از ظرفیت هر کدرشته محل نیز به جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آنان و همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه اختصاص دارد.
بر اساس قانون برقراری عدالت آموزشی مصوب مجلس شورای اسلامی و اصلاحیه ماده ۳ آن، نیز ۳۰ درصد ظرفیت دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی ۱۰ قطب آمایشی (کلان منطقه) کشور، در رشتههای موردنیاز به متقاضیان واجد شرایط پذیرش استفاده از سهمیه مناطق محروم متناسب با نیاز استانها و در چارچوب نظام سطحبندی تعلق میگیرد.
پذیرش در دانشگاه آزاد اسلامی
متقاضیان دانشگاه آزاد اسلامی در زمان انتخاب رشته باید رشتههای مورد نظر خود را انتخاب کنند. انتخاب رشته داوطلبان برای رشتههای دانشگاه آزاد اسلامی نیز از طریق سامانه مرکز سنجش آموزش پزشکی انجام میشود و داوطلبان نمیتوانند مانند سایر دورهها از طریق سامانه دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب رشته کنند.
نحوه گزینش نهایی داوطلبان
گزینش نهایی در هر یک از مجموعههای امتحانی از بین داوطلبانی صورت میگیرد که حدنصاب نمره علمی لازم را کسب کرده باشند. گزینش نهایی، بر اساس نمره کلی که حاصل از ۸۰ درصد نمره آزمون و ۲۰ درصد معدل دوره کارشناسی انجام خواهد گرفت. اعمال ۲۰ درصد معدل دوره کارشناسی بر اساس مصوبه کمیته مطالعه و برنامهریزی آزمون تحصیلات تکمیلی، بهصورت تراز اعمال میشود.