تهران و سیستان و بلوچستان؛ ۲ استان فقیر از نظر منابع آبی

13:00 - 31 تير 1400
کد خبر: ۷۴۳۵۱۷
سیستان و بلوچستان و تهران به ترتیب ۲ استان فقیر از نظر منابع آبی شناخته شده اند که علت آن جمعیت بالای این استان‌ها است.

- ایسنا نوشت: سرانه آب هر تهرانی در حالی حدود ۳۵۰ متر مکعب بوده که این رقم در کل کشور ۱۶۰۰ متر مکعب است. علت این مساله نیز پایین بودن سطح بارش‌ها نیست. متوسط بارندگی در تهران حدود ۲۷۰ تا ۲۸۰ میلی‌متر بوده که از متوسط ۲۵۰ میلی‌متری کشور هم بالاتر است و مساله اصلی به جمعیت بالای این شهر مربوط می‌شود.

در تهران حدود ۱۵ میلیون نفر ساکن هستند. به عبارتی در یک درصد مساحت کشور، حدود ۲۰ درصد جمعیت کل کشور قرار دارد و همین مساله موجب شده که سرانه آب در تهران حدود یک پنجم متوسط کشور باشد.

از سوی دیگر هم اکنون سرانه آب هر نفر در کشور حدود ۱۶۰۰ متر مکعب بوده؛ در حالیکه این عدد برای تهرانی‌ها تنها ۳۵۰ مترمکعب است، حجم بالای مصرف آب در فقر آبی تهران هم بی‌اثر نبوده است. بر اساس آمار موجود، هر تهرانی به طور متوسط ۲۴۰ لیتر در شبانه روز آب مصرف می‌کند؛ در حالی‌که متوسط کشوری این عدد تنها ۲۰۰ لیتر است.

محمدرضا بختیاری، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران در خصوص وضعیت منابع آبی استان تهران به ایسنا گفت: بیلان منفی آبی تهران سالانه ۱۵۰ میلیون متر مکعب است و هر سال ۱۵۰ میلیون مترمکعب بیشتر از ورودی ذخایر زمینی، آب برداشت می‌کنیم.

به گفته وی ما در حال حاضر ۸۵ درصد یعنی دو برابر حد مجاز از منابع آبی تجدیدپذیر خود برداشت می‌کنیم. میزان مصرف فعلی آب در شهر تهران سه میلیون و ۶۸۰ هزار متر مکعب است که این میزان در مقایسه با پارسال تغییر چندانی نداشته، اما در مقایسه با سال ١٣٩٨ یعنی قبل از همه‌گیری کرونا حدود ۱۲ درصد رشد داشته است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران گفت: وضعیت ذخایر سد‌های پنج‌گانه تهران سال گذشته بیش از یک میلیارد و ۱۴۰ متر مکعب بوده که امسال به حدود ۷۹۰ میلیون مترمکعب کاهش یافته است.

به گفته بختیاری درحال حاضر ما برنامه‌ای برای جیره بندی آب نداریم، ولی این موضوع را به طور قطع نمی‌توان اعلام کرد و این موضوع بستگی زیادی به میزان مصرف مردم دارد. اگر مشترکان رعایت کنند ما سال آبی را با موفقیت پشت سر خواهیم گذاشت.

وی اظهار کرد: اینکه گفته می‌شود مشترکان صرفه جویی کنند بدین معنا نیست که نیاز‌های ضروری و مسائل بهداشتی در شرایط کرونا انجام نشود و به همین خاطر است که علی رغم فشار بسیار زیاد بر بدنه شرکت آب و فاضلاب تهران تاکنون حتی یک لحظه نیز قطع آب نداشتیم. در این میان نیز تقاضا داریم مشترکان نیز در مصارف غیرضروری صرفه جویی داشته باشند.


برچسب ها: آب کمبود آب

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *