گام‌های بلندی برای شکل‌گیری دستگاه قضایی در تراز نظام اسلامی برداشته شده اما ورود روحانیون فاضل و انقلابی به امر قضا این حرکت را شتاب خواهد بخشید/علما و حوزه‌های علمیه، قوه قضائیه را در حل مسائل نوظهور یاری دهند

9:39 - 25 تير 1400
کد خبر: ۷۴۱۷۹۴
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس قوه قضاییه به‌ منظور دیدار با مراجع‌ و اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه به شهر مقدس قم سفر کرد.

- حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در آغاز دوره‌ ریاست خود بر دستگاه قضا، به منظور دیدار با مراجع عظام تقلید و اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه صبح امروز جمعه (۲۵ تیر ماه) به شهر مقدس قم سفر کرد.

[video src='https://www.mizan.news/wp-content/uploads/2022/01/3176636_955.mp4']

رئیس قوه قضائیه به زیارت مسجد مقدس جمکران رفت
۱۴۰۰/۰۴/۲۵ - ۲۱:۲۸

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در ادامه سفر خود به قم، عصر آدینه به زیارت مسجد مقدس جمکران رفت.

رئیس دستگاه قضا در حاشیه زیارت مسجد جمکران و انجام آداب زیارت، در گفتگو با مسئولین این مسجد مقدس در جریان فعالیت‌های فرهنگی و انتشاراتی این مکان مقدس و خدماتی که به زائران ارائه می‌شود، قرار گرفت.

رئیس قوه قضاییه درباره مشکلات مربوط به اراضی وقفی حاشیه مسجد جمکران که از موضوعات مطرح شده در این دیدار بود، اظهار داشت: مهم‌ترین مسأله در بحث وقف، تعیین حد و حدود اراضی وقفی است.

var player = videojs('player_743377_3176170',{poster:'',width:400,height:300}); player.one('play', (function(){ $.post('/fa/ajax/news/video/3176170',{},function (data) {}); }));

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای افزود: اسناد برخی اراضی در دست نیست، محدوده برخی اراضی به مرور دستخوش تغییرات شده و برخی اراضی نیز به‌عنوان ملک شخصی مردم خرید و فروش شده است.

رئیس قوه قضاییه با بیان این‌که عمده مشکلات اراضی وقفی مربوط به دوران قبل از تأسیس سازمان ثبت اسناد و املاک است، گفت که بسیاری از مسائل مربوط به این زمین‌ها با اجرای طرح کاداستر و ثبت رسمی آن‌ها حل خواهد شد.

سفر یک روزه حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای به قم با زیارت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) آغاز شد و در ادامه، رئیس دستگاه قضا با مراجع معظم تقلید دیدار و گفتگو کرد.

پایان بخش این سفر دیدار و گفتگوی رئیس قوه قضاییه با اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم است که تا دقایقی دیگر انجام خواهد شد.

تاکید بر لزوم حمایت و مساعدت علما و حوزه‌های علمیه برای پیشبرد ماموریت‌های قوه قضاییه
۱۴۰۰/۰۴/۲۵ - ۱۴:۱۰

- حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در ادامه سفر یک‌روزه خود به قم ظهر امروز با آیت‌الله‌العظمی صافی گلپایگانی دیدار کرد.

رئیس قوه قضاییه در این دیدار با تبیین برنامه‌های دستگاه قضا در دوره تحول و تعالی خواستار حمایت و مساعدت علما و حوزه‌های علمیه برای پیشبرد ماموریت‌های این قوه شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای گفت: بارسنگین دستگاه قضا جز با عنایت خاصه الهی و کمک اولیاء خدا به مقصد نمی‌رسد.

آیت‌الله‌العظمی صافی گلپایگانی نیز با تبریک انتصاب حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای به ریاست قوه قضاییه، برای وی در این مسئولیت خطیر آرزوی موفقیت کرد و از آمادگی خود برای کمک به دستگاه قضا خبر داد.

ایشان افزود: امیدوارم خدا توفیق دهد به نحوی عمل کنید که گرفتاری‌ها و مشکلات مردم حل شده و عملکرد شما موجب رضای خدا و حضرت، ولی عصر (عج) باشد.

گام‌های بلندی برای شکل‌گیری دستگاه قضایی در تراز نظام اسلامی برداشته شده اما ورود روحانیون فاضل و انقلابی به امر قضا این حرکت را شتاب خواهد بخشید/علما و حوزه‌های علمیه، قوه قضائیه را در حل مسائل نوظهور یاری دهند

این مرجع تقلید عظام با عظیم و سنگین خواندن مسئولیت دستگاه قضا گفت: قضاوت شأن حضرت علی (ع) بوده و ان‌شاءالله شما هم باید با اقتدا به ایشان در این مسیر حرکت کنید.

آیت‌الله‌العظمی صافی گلپایگانی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: قوه قضاییه باید به نحوی عمل کند که بدهکاران و کسانی که واقعاً در عسر هستند حبس نشوند و شرایطی فراهم شود که با آسایش بتوانند دین خود را ادا کنند.

ایشان با اشاره به اهمیت امر قضا و دشواری‌های این کار، گفت که قضاوت از اموری است که دقت زیادی می‌طلبد و قضات باید مراقبت کنند تبعیض در دستگاه قضایی اتفاق نیفتد که الحمدلله در جمهوری اسلامی تاکنون چنین بوده و از این به بعد هم باید روند قضایی عادلانه و به دور از تبعید پیش رود.

این مرجع تقلید از رویکرد دستگاه قضا در خصوص بدهکاران مهریه نیز تقدیر کرد و گفت: الحمدلله برای حل مشکل بدهکاران مهریه کار‌های خوبی شده تا افراد به دلیل بدهی مهریه به زندان نروند.

آیت‌الله‌العظمی صافی گلپایگانی خواستار آن شد که دستگاه قضا برای حل مشکل دیگر بدهکاران به ویژه بدهکاران بانکی که واقعاً توان مالی ندارند نیز تدبیر جدی بیاندیشد.

امیدواریم بتوانیم با کمک نخبگان حوزه و دانشگاه، کارآمدی دستگاه قضا را افزایش دهیم
۱۴۰۰/۰۴/۲۵ - ۱۴:۰۸

- حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای که به‌منظور دیدار با مراجع عظام و اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه به شهر مقدس قم سفر کرده، دقایقی قبل با حضور در بیت آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی با این مرجع عالیقدر دیدار کرد.

رئیس قوه قضائیه با ابراز خرسندی از دیدار با آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی به تبیین برنامه‌های دستگاه قضا در دوره تحول و تعالی پرداخت و تأکید کرد : در دوره مسئولیت خود مسیر طی شده برای شکل‌گیری دستگاه قضایی در تراز اسلامی با قوت بیشتری ادامه خواهد یافت.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به مشکلات مردم به ویژه مسائلی که در حوزه قضایی برای آن‌ها وجود دارد، از هم افزایی و رایزنی با مجلس و دولت جدید برای حل این مشکلات سخن گفت.

گام‌های بلندی برای شکل‌گیری دستگاه قضایی در تراز نظام اسلامی برداشته شده اما ورود روحانیون فاضل و انقلابی به امر قضا این حرکت را شتاب خواهد بخشید/علما و حوزه‌های علمیه، قوه قضائیه را در حل مسائل نوظهور یاری دهند

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای گفت: امیدواریم بتوانیم با کمک نخبگان حوزه و دانشگاه، کارآمدی دستگاه قضا را افزایش داده و با کاهش فرآیند دادرسی و هزینه‌های آن اعتماد از دست رفته را به مردم برگردانیم.

رئیس دستگاه قضا با اشاره به نقش علما و حوزه‌های علمیه در تربیت کادر مورد نیاز قضایی تاکید کرد: امروز با پدیده‌های نوظهور و پیچیده‌ای در عرصه حقوقی و قضایی مواجهیم که باید با اجتهاد مستمر، برای آن‌ها پاسخ‌های متناسب پیدا کنیم.

آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی نیز در این دیدار با تبریک انتصاب حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای به ریاست قوه قضاییه، برای وی در این مسئولیت خطیر آرزوی موفقیت و سربلندی کرد.

این مرجع عالیقدر با اشاره به صفات و خصوصیات رئیس دستگاه قضا و ذکر اهمیت اجرای عدالت در جامعه، تصریح کرد: شجاعت و برخورداری از تجربه از لوازم اصلی اجرای عدالت و امورات مهم قوه قضائیه است.

آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی با اشاره به توانمندی‌ها و سوابق مدیریتی حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای در بخش‌های مختلف قضایی خطاب به رئیس جدید قوه قضاییه گفت: جنابعالی بحمدالله تجربه موفقی در امر قضا دارید و از حمایت مقام معظم رهبری هم برخوردارید و اسباب کار هم برای شما فراهم هست و این شجاعت، حمایت و برنامه‌ها باعث موفقیت حضرتعالی خواهد شد.

ایشان ادامه داد: ماورای همه این‌ها دعای مخلصان است که پشتوانه شماست و این دعا خیلی اثر دارد و ماهم دعا می‌کنیم این قوه قضائیه موفق بشود و آبرومند شود و مردم رضایت داشته باشند.

این مرجع تقلید عظام در ادامه با تجلیل از زحمات و تلاش‌های آیت‌الله رئیسی در رأس قوه قضائیه خاطر نشان کرد: آیت‌الله رئیسی اقدامات خوبی در قوه قضائیه انجام دادند که می‌تواند بستر خوبی برای تداوم این مسیر باشد.

آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی در ادامه سخنانش اظهار داشت: قوه قضائیه قوی‌ترین قوه‌هاست؛ زیرا قوای دیگر مثل این قوه نمی‌توانند مقصودشان را عملی کنند.

آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی در تبیین این موضوع تصریح کرد: دولت تا مجلس قانونی را پ تصویب و در واقع ریل‌گذاری نکند، نمی‌تواند کاری کند و مجلس هم به تنهایی نمی‌تواند کاری از پیش ببرد و فرایند تصویب و ابلاغ قوانین هم روندی طولانی است.

ایشان ادامه داد: قوه قضائیه، اما این قدرت و اختیار را دارد که جلوی فساد و مفسدین را بگیرد و حکم صادر کند و این مسأله خیلی مهم است و باید از این توان و ظرفیت حداکثر بهره را ببرید.

این مرجع عالیقدر در عین حال خاطر نشان کرد که موانعی هم بر سر راه قوه قضائیه وجود دارد که بعضی از آن‌ها قابل رفع و برخی نیز لاینحل هستند.

آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی یکی از موانع قابل رفع که تأثیر خوبی هم در بهبود عملکرد دستگاه قضا و افزایش رضایت عمومی دارد را کاهش اطاله دادرسی عنوان کرد.

ایشان تصریح کرد: اگر مدت دادرسی و تشریفات رسیدگی به پرونده‌ها طوری کوتاه شود که مردم نتیجه کار را سریع‌تر ببینند، موجب رضایت خدا و بندگان خدا خواهد شد.

این مرجع تقلید عظام همچنیگ در بخش دیگری از سخنانش بر لزوم مبارزه قاطع با فساد تاکید کرد و گفت که باید جلوی قاچاق و رانت‌خواری گرفته شود.

آیت‌الله‌العظمی مکارم شیرازی در پایان ابراز امیدواری کرد با تداوم مسیر تحول و تعالی دستگاه قضا، کار‌هایی صورت گیرد که اعتماد مردم به مجموعه نظام روز به روز افزایش یابد.

امروز مردم با مسائل پیچیده‌ای مواجه هستند که نیازمند اجتهاد مستمر و نظریه فقهی علماست‌
۱۴۰۰/۰۴/۲۵ - ۱۲:۲۵

- حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه سفر یک روزه خود به قم با آیت‌الله‌العظمی‌ جعفر سبحانی از مراجع عظام تقلید دیدار و گفتگو کرد.

رئیس قوه قضاییه اظهار داشت: قضاوت نیازمند علم و حلم و نفس زکیه است تا قاضی تحت تاثیر لغزش ها قرار نگیرد.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای افزود: امروز مردم مسائل نوظهور و پیچیده‌ای دارند که نیازمند اجتهاد مستمر و نظریه فقهی‌ علماست‌.

رئیس دستگاه قضا متذکر شد: با آن‌که سال‌ها در حوزه تحصیل کردم و سال‌هاست در دستگاه قضا خدمت می‌کنم اما گاهی با برخی مسائل پیچیده‌‌ای مواجه می‌شویم که تکلیف آنها را از طریق استفتاء روشن می‌کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بر همین اساس از مراجع و علما خواست که با ارائه نظر فقهی خود درباره موضوعات جدید و پیچیده‌، دستگاه قضا را یاری دهند.

مسأله قضا از مسائل اهم جامعه است که بار آن عمدتا بر دوش روحانیت وحوزه‌های علمیه قرار دارد

رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: دستگاه قضا با هماهنگی و همکاری دولت و مجلس تلاش می‌کند تا مشکلات عرصه اقتصادی برای کارآفرینان و تولید کنندگان با کمک خودشان حل شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با بیان‌ این‌که عده‌ای به خاطر شرایط بازار متضرر شده و عده‌ای نمی‌توانند سرمایه‌گذاری کنند، خاطر نشان کرد که دستگاه قضا از این دسته افراد حمایت خواهد کرد آنچنان که با مفسدانی که برای سقوط بازار برنامه ریزی می کنند، مانند کسانی که اقدام‌ به جنگ اقتصادی می‌کنند برخورد خواهد کرد‌‌.

آیت‌الله‌العظمی سبحانی نیز در این دیدار به ذکر توصیه‌هایی به‌ رئیس‌ دستگاه قضا پرداخت و گفت: باید مباحث فقهی برای قضات گفته شود تا از اطاله دادرسی جلوگیری شود.

این مرجع تقلید با استقبال از تلاش‌های دستگاه قضا برای حمایت از تولید، خاطر نشان کرد: باید سرمایه‌های خارج کشور را به سمت داخل جذب کنید و امنیت قضایی و اقتصادی را در کشور فراهم کنید.

آیت‌الله‌العظمی سبحانی گفت: ما سعی می کنیم به سوالات فقهی شما پاسخ دهیم تا شما هم شب و روز برای رفع مشکلات معیشتی و امنیتی کار کنید.

این مرجع تقلید عظام در پایان از رئیس جدید دستگاه قضا خواست که مسیر تحول را با قدرت ادامه دهد و از خود یادگاری ارزشمند به جا بگذارد که موجب رضایت و خرسندی عمومی و افزایش سرمایه اجتماعی نظام شود.

آیت‌الله‌العظمی سبحانی بیان داشت: انتخاب شما "وَضَعَ حقَ موضعه" بود و کسی در این جایگاه قرار گرفت که شایسته آن جایگاه بود.

 

اقتدار دستگاه قضا نیز برای خدمت به مردم، استیفای حق و مقابله با کجی‌هاست
۱۴۰۰/۰۴/۲۵ - ۱۱:۴۱

- حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در ادامه سفر یک‌روزه خود به قم با آیت‌الله‌العظمی علوی گرگانی از مراجع عظام تقلید دیدار کرد.

رئیس قوه قضاییه در این دیدار گفت: کار قضا سخت است و شرایط کنونی هم پیچیدگی‌های خاصی دارد که به سنگینی کار می‌افزاید.

حجت‌الاسلام والمسلمین اژه‌ای افزود: مردم گرفتار مشکلات عدیده‌ای هستند که به‌حق توقع دارند مشکلات‌شان در دستگاه قضا و دستگاه‌های اجرایی تا حد ممکن برطرف شود.

گام‌های بلندی برای شکل‌گیری دستگاه قضایی در تراز نظام اسلامی برداشته شده اما ورود روحانیون فاضل و انقلابی به امر قضا این حرکت را شتاب خواهد بخشید/علما و حوزه‌های علمیه، قوه قضائیه را در حل مسائل نوظهور یاری دهند

وی ادامه داد: مردم عیال الله هستند و همه ما در مقابل این مردم خوب که در ۴۲ سال گذشته در دوره انقلاب، دوره جنگ و بعد از آن همه توان خود را به کار گرفتند، مسئولیم.

رئیس قوه قضاییه ابراز امیدواری کرد : دولت جدید و مجلس انقلابی با فهم درست از مشکلات مردم، قوانین و مقررات لازم را متناسب با زمان تصویب و اجرا کنند‌

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای با بیان این‌که اقتدار دستگاه قضا نیز برای خدمت به مردم، استیفای حق و مقابله با کجی‌هاست، تصریح کرد: کسی که می‌خواهد قضاوت عادلانه، صریح و صحیح داشته باشد باید علم و توانایی و نفس خودساخته داشته باشد تا از حق تبعیت کند.

رئیس دستگاه قضا گفت: تلاش ما این است که با استفاده از تجارب گذشته مسیر تحول و تعالی را با از اراده مضاعف ادامه دهیم، اما در این مسیر محتاج عنایت خدا، دعای خیر علما و همراهی مردم هستیم.

آیت‌الله علوی گرگانی: دستگاه قضا ربا را از جامعه ریشه‌کن کند

آیت‌الله‌العظمی علوی گرگانی نیز در این دیدار با تبریک انتصاب حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای به ریاست قوه قضاییه و آرزوی موفقیت برای وی در این مسئولیت مهم گفت: انتظار داریم دستگاه قضا ربا را از جامعه حذف کند.

این مرجع عظام تقلید افزود: متاسفانه ربا با اسامی مختلفی از جمله دیرکرد در جامعه وجود دارد و دستگاه قضایی باید با تمام توان در رفع این آسیب تلاش کند.

آیت‌الله‌العظمی علوی گرگانی ضمن تاکید بر رفع هر چه سریع‌تر این مشکل خاطرنشان کرد: در روحیات رئیس جدید دستگاه قضا می‌بینیم که در حد توان این مشکل را بتواند مرتفع کند.

این مرجع تقلید در پایان سخنانش به اجرای طرح تحول قضایی اشاره کرد و گفت: با اجرای این طرح شاهد موفقیت روز افزون دستگاه قضایی خواهیم بود.

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای به زیارت حرم مطهر حضرت معصومه (س) رفت‌
۱۴۰۰/۰۴/۲۵ - ۱۱:۱۸

- حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در بدو ورود به قم به زیارت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) رفت.

سفر رئیس دستگاه قضا به قم و زیارت حرم مطهر حضرت معصومه (س) با استعلام و هماهنگی کامل ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا تنظیم شده و با رعایت دستورالعمل‌های ابلاغی این ستاد صورت گرفته است.

مسأله قضا از مسائل اهم جامعه است که بار آن عمدتا بر دوش روحانیت وحوزه‌های علمیه قرار دارد

رئیس قوه قضاییه سپس با حضور بر مزار حضرات آیات بهجت، مصباح یزدی و دیگر علما در جوار مضجع شریف حضرت فاطمه معصومه (س)، نسبت به مقام شامخ این علمای ربانی ادای احترام کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای همچنین با حضور بر مزار آیت‌الله محمد یزدی و قرائت فاتحه، یاد و خاطره رئیس اسبق قوه قضاییه را گرامی داشت.

تعدادی از زائران حرم مطهر حضرت معصومه (س) در گفتگوی چهره‌به‌چهره با حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای به بیان مشکلات خود پرداختند.

همه برنامه‌های نظام اسلامی باید مبتنی بر موازین اسلامی باشد
۱۴۰۰/۰۴/۲۵ - ۱۱:۱۶

- حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در ادامه سفر یک روزه خود به قم با آیت‌الله العظمی نوری همدانی از مراجع اعظام تقلید دیدار کرد.

رئیس قوه قضاییه در این دیدار اظهار داشت: بسیاری از مسائل امروز در جامعه ما جدید است که شاید به‌طور متعارف نشود پاسخ آن‌ها را در کتاب‌ها پیدا کرد.

مسأله قضا از مسائل اهم جامعه است که بار آن عمدتا بر دوش روحانیت وحوزه‌های علمیه قرار دارد

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای مسائل جدید ناشی از گسترش فضای مجازی را یکی از این مسائل عنوان کرد و گفت: بعنوان مثال فضای مجازی مسائلی را شکل داده که باب جدیدی در برابر دستگاه‌های حکومتی از جمله قوه قضائیه گشوده است.

وی از مراجع، علما و حوزه‌های علمیه خواست که قوه قضائیه و دیگر دستگاه‌های حاکمیتی را در حل این مسائل نوظهور یاری دهند.

رئیس قوه قضائیه گفت: همه برنامه‌های نظام اسلامی باید مبتنی بر موازین اسلامی باشد و این موضوع در قانون اساسی ما نیز تصریح شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای افزود: در شرایط فعلی به‌طور ویژه نیاز است که مراقبت شود تا شیاطین و برخی روشنفکرنما‌ها نتوانند با شیطنت انحرافی در این مسیر ایجاد کنند.

وی از امر قضا به‌عنوان یکی از مسائل مهم حکومتی یاد کرد و ادامه داد: مردم توقع دارند که همه جهات و مسائل در دستگاه قضا مبتنی بر شرع و فقه اسلامی باشد.

رئیس قوه قضائیه خاطر نشان کرد: تا کنون گام‌های بلندی برداشته شده تا دستگاه قضایی در مسیر شرع حرکت کند، اما لازم است با کار و همکاری حوزه و علما و ورود روحانیون به امر قضا، گام‌های بلندتری در این جهت برداشته شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بر همین اساس از مراجع، علما و حوزه‌ها خواست که هم درباره انطباق مسیر قضا بر مدار شرع تحقیق و مطالعه کنند و هم تمهیداتی برای تربیت روحانیون فاضل و مستعد و دارای روحیه انقلابی برای ورود به دستگاه قضا بیاندیشند.

حضرت آیت‌الله العظمی نوری همدانی در این دیدار با تبریک انتصاب حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای به ریاست قوه قضائیه و آرزوی موفقیت برای وی در این مسئولیت خطیر، از نامه ۵۳ نهج‌البلاغه که حضرت علی (ع) خطاب به مالک اشتر نوشته‌اند، به‌عنوان عالی‌ترین منشور حکومتی یاد کرد که باید ملاک عمل همه مسئولان باشد.

این مرجع عظام تقلید گفت: بر اساس دستور حضرت امیر، باید افراد با ایمان و فاضل از نظر علمی و اخلاقی را برای قضاوت انتخاب کرد تا هرگز دچار تطور و خدشه نشوند.

آیت‌الله العظمی نوری همدانی از پایداری و استقامت در مسیر حق و عدالت و برخورداری از قاطعیت به‌عنوان ویژگی‌های قاضی یاد کرد و افزود: کسی که قضاوت می‌کند باید متقی و صبور باشد تا در برابر ناملایمات، حکمش را تغییر ندهد و در برابر امیال دنیوی سست نشود.

این مرجع تقلید عظام با استقبال از اظهارات رئیس دستگاه قضا برای جذب قضات از حوزه‌های علمیه، در عین حال اظهار داشت: متأسفانه جریان‌هایی به وجود آمده که حوزه را کنار زده‌اند و آنگونه که باید و شاید، به حوزه توجه نمی‌شود.

آیت‌الله العظمی نوری همدانی افزود: حوزه آمادگی دارد با تربیت قاضی دستگاه قضا را در تأمین نیروی انسانی مورد نیازش یاری دهد، اما لازم است برای برنامه‌ریزی بهتر، جلسات مشترک هم‌اندیشی‌هایی صورت گیرد.

این مرجع عظام تقلید گفت: امروز دشمنان فراوانی هستند که همه امکانات را برای هجمه به اسلام به کار گرفته‌اند که باید در برابر آن‌ها متحد و مجهز شویم.

آیت‌الله العظمی نوری همدانی همچنین با ابراز خرسندی از مواضع رئیس دستگاه قضا برای رفع مشکلات مردم از طریق حمایت از تولید و حل معضل بیکاری ابراز امیدواری کرد با همدلی همه بخش ها، فضای انقلابی برای خدمت به مردم به وجود آید.

 

حوزه‌های علمیه نقش بی‌بدیلی در ارتقاء جایگاه قوه قضاییه واستقرار عدالت در جامعه دارند
۱۴۰۰/۰۴/۲۵ - ۱۱:۰۴

- حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای صبح امروز در دیدار با حجت الاسلام و المسلمین سعیدی، تولیت آستان مقدس حضرت فاطمه معصومه (س) اظهار داشت: مسأله قضا از مسائل اهم جامعه است که بار آن عمدتا بر دوش روحانیت و حوزه‌های علمیه قرار دارد.

رئیس قوه قضاییه افزود: علما در رأس حافظان فرهنگ هستند و نقش برجسته‌ای در صیانت از اسلام ناب و فرهنگ اسلامی دارند تا شیاطین و اجانب نتوانند در آن خدشه وارد کنند.

مسأله قضا از مسائل اهم جامعه است که بار آن عمدتا بر دوش روحانیت وحوزه‌های علمیه قرار دارد

وی در ادامه از انقلاب اسلامی را سرچشمه و آغازی بر احیا شریعت اسلامی خواند و گفت: با انقلاب اسلامی دنیا دچار تغییرات شگرفی شد و اسلام در عمل خود را نشان داد، اما هنوز با نقطه مطلوب برای نشان دادن کارآمدی دین در زندگی روزمره مردم فاصله داریم که باید با تلاش مضاعف در این مسیر حرکت کنیم.

رئیس قوه قضاییه بر همین اساس خواستار مساعدت علما و حوزه‌های علمیه برای تربیت روحانیون فاضل و مستعد و انقلابی برای ورود به امر قضا شد.

حجت الاسلام سعیدی نیز با تبریک انتصاب حجت الاسلام محسنی اژه‌ای به ریاست قوه قضائیه گفت: مسئولان باید قدردان ملت فهیم شریف ایران اسلامی باشند؛ چرا که صاحبان اصلی انقلاب همین مردم هستند.

تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) گفت: اشخاص و جریاناتی که دنبال سهم‌خواهی در نظام اسلامی بوده‌اند، باید پاسخگوی اعمال و رفتار‌های خود باشند.

سفر یک روزه رئیس قوه قضاییه به قم/ حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای با مراجع عظام دیدار می‌کند
۱۴۰۰/۰۴/۲۵ - ۰۹:۳۴

- حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در آغاز دوره‌ ریاست خود بر دستگاه قضا، به منظور دیدار با مراجع عظام تقلید، صبح امروز جمعه (۲۵ تیر ماه)  به شهر مقدس قم سفر کرد.

رئیس قوه قضاییه در این سفر یک روزه ضمن زیارت حرم مطهر حضرت معصومه (س)، با مراجع عظام تقلید دیدار خواهد کرد.

سفر یک روزه رئیس قوه قضاییه به قم/ حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای با مراجع عظام دیدار می‌کند

دیدار با فضلا و علمای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از دیگر برنامه‌‌های رئیس دستگاه قضا در این سفر است.

حجت‌الاسلام والمسلمین‌ محسنی اژه‌ای روز دهم‌ تیر ماه جاری از سوی مقام معظم رهبری به ریاست قوه قضاییه منصوب شده است‌.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *