ظرفیت حمل و نقل استان‌ها برای توزیع نهاده‌ها به کارگیری می‌شود

10:06 - 21 تير 1400
کد خبر: ۷۴۰۶۴۱
دسته بندی: اقتصاد ، اقتصاد ایران
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: با هماهنگی استانداران و روسای سازمان حمل و نقل جاده‌ای مقرر شد که از ظرفیت هر استان برای حمل نهاده‌های دامی استفاده شود.
- بنا به اعلام خانه ملت، «محمدجواد عسکری» در تشریح نظارت میدانی از بندر امام خمینی (رحمه الله علیه) گفت: در حال حاضر حدود ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تن نهاده در انبار‌ها دپو شده، ۲۰۰ هزار تن در حال تخلیه و یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن در لنگرگاه وجود دارد. از این میزان یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن توسط پشتیبان امور دام و مابقی توسط بخش خصوصی وارد کشور شده است.

نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در بازدید قبلی خود از بندر امام با مشکلاتی در حوزه حمل و نقل، وزن کشی و عدم اتصال باسکول‌ها به سامانه گمرک مواجه شدیم، ادامه داد: با پیگیری‌های کمیسیون کشاورزی مشکلات حمل نهاده‌های دپو شده در بندر امام (رحمه الله علیه) کاهش داده شده است، در کمیسیون کشاورزی مقرر شد کامیون‌های بیشتری برای حمل نهاده‌های دامی مدنظر قرار گیرد که تاکنون به صورت روزانه ۲۴۰۰ کامیون نهاده‌ها را حمل می‌کنند. تلاش می‌کنیم این میزان به حدود ۳ هزار کامیون مقرر در هر روز افزایش یابد.

وی با بیان اینکه در نشستی با مسئولان وزارت کشور و سازمان حمل و نقل جاده‌ای مقرر شد که استانداران با همکاری روسای سازمان حمل و نقل استان ها، برابر میزان نیاز خود کامیون برای حمل نهاده‌های دامی تدارک ببینند، تصریح کرد: تعدادی از استان‌ها برای حمل نهاده‌های دامی وارد عمل شده اند و تعدادی دیگر نیز اعلام آمادگی کرده اند.

عسکری با تاکید بر اینکه همه باسکول‌های بندر امام خمینی (ره) برای وزن کشی کامیون‌های حمل نهاده فعال شده اند و تلاش شده زمان بارگیری و خروج کامیون‌ها از بندر کاهش داده شود، افزود: خوشبختانه کامیون داران حاضر در بندر امام خمینی (رحمه الله علیه) از کاهش زمان بارگیری خود رضایت دارند.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات موجود در حمل نهاده ها، سبک بودن سویا است، زیرا با توجه به پایین بوده وزن این محصول، کامیون داران تمایلی برای حمل آن ندارند، گفت: در حال حاضر نهاده دامی به میزان کافی در انبار‌ها وجود دارد، نگران این هستیم که سویا‌های دپو شده دچار حریق شوند.

وی با بیان اینکه کمیسیون کشاورزی تلاش کرده است که تمامی ظرفیت‌های کشور برای حمل نهاده‌ها به کار گرفته شود، گفت: در حال حاضر راه آهن برای حمل نهاده‌های دامی دپو شده اعلام آمادگی کرده، اما با مشکلاتی نیز مواجه است.

نماینده مردم داراب و زرین دشت در مجلس یازدهم با بیان اینکه علی رغم جلسات مختلف وزارت جهاد کشاورزی نتوانسته است ایرادات سامانه بازارگاه را برطرف کند، عنوان کرد: باید سیستم‌های نظارتی قوی‌تر عمل کنند تا مشخص شود نهاده‌های بارگیری شده به چه مقصدی می‌رسند، مجموعه‌های امنیتی اعلام می‌کنند که ۱۰ کامیون با یک پلاک از بندر خارج می‌شود که این موضوع نشان از فساد نهادینه در زمینه نهاده‌های دامی دارد که باید با آن به صورت سریع و شفاف برخورد شود.

عسکری با بیان اینکه مسئولان پشتیبانی امور دام در کمیسیون اعلام کرده اند که تنها برای تامین ۱۵ روز نیاز کشور نهاده دامی در اختیار دارند، اما شواهد نشان می‌دهد که نهاده بسیار زیادی در انبار‌ها دپو شده و این مباحث نشان از دست‌های پشت پرده دارد، ادامه داد: با تداوم شرایط فعلی طی ۱۰ تا ۱۵ روز آینده تمامی نهاده‌های دپو شده در کشور توزیع و نگرانی دامداران برطرف می‌شود.

نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در پایان خاطرنشان کرد: هماهنگی‌های به وجود آمده برای توزیع نهاده‌های دامی باید در قالب برنامه و نقشه راه تداوم داشته باشد تا تولیدکنندگان کشور با مشکل مواجه نشوند. 

 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *