مسائل باغ وحشها در تمام دنیا به مسائل محیط زیست گره خورده است
- بنا بر اعلام روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، سعید محمودی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در این مراسم با بیان اینکه کشور ما از نظر تنوع زیستی، کشور خاصی در دنیا است و حدود ۸ درصد از گونههای پستانداران دنیا در کشور ما وجود دارد، افزود: گونههایی مانند گوزن زرد ایرانی و یوز ایرانی و گور از گونههای با ارزشی هستند که منحصر به مرزهای کشور ما هستند.
وی ادامه داد: اگرچه مشکلات عمدهای در محیط زیست کشور داریم، اما خوشبختانه بعد از تاسیس محیط زیست در کشورمان تاکنون هیچ گونهای را از دست نداده ایم و گونههای با ارزشمان را در زیستگاههایی که به دلایل مختلف بشدت آسیب دیده اند توانسته ایم حفظ کنیم و این موفقیتها نباید نادیده گرفته شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در ادامه با اشاره به اینکه مسائل مربوط به باغ وحشها در تمام دنیا امروزه به مسائل محیط زیست گره خورده است، گفت: باغ وحشها در دنیا در حوزه آموزش و پژوهش جایگاه ویژهای داشته و موضوعات مربوط به تنوع زیستی، بانکهای ژن و قسمتهای عمدهای از کار پژوهش در باغ وحشهای بزرگ دنیا انجام میشود.
محمودی با بیان اینکه وقتی مسائل محیط زیست کشور را بررسی میکنیم نقش باغ وحشها خیلی پررنگ است، تصریح کرد: باغهای وحش صرفا یک مکان تفریحی نبوده و قطعا نقش آن در مسائل مربوط به آموزش برای فرزندان ما به عنوان تصمیم سازان آینده بسیار مهم است.
وی با اشاره به اینکه رسالت باغ وحش دوطرفه است، گفت: باغ وحشها باید بتوانند آموزش و پژوهش را در کشور توسعه دهند و از طرفی جانورانی که در اختیار دارند را باید بتوانند به بهترین نحو نگهداری کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در خصوص وضعیت شامپانزههای باغ وحش ارم گفت: هیچ جای دنیا دیگر شامپانزهها را به این شکل در قفس نگهداری نمیکنند و باید در فضاهای باز نگهداری شوند و انتظار داریم مجموعه ارم در آیندهای نزدیک وضعیت این شامپانزهها را تعیین تکلیف کند.
محمودی در پایان با تاکید بر اینکه همواره در کنار مجموعههای باغ وحش بوده ایم و تلاش کرده ایم تا اتفاقات خوبی در این مجموعهها رخ دهد، تصریح کرد: نظارت بر باغ وحشها از وظایف محیط زیست است و اگر اتفاقی در این مجموعهها رخ داده و تخلفی صورت گیرد بدون اغماض برخورد قانونی خواهیم کرد.
سمیه رفیعی رییس فراکسیون محیط زیست مجلس نیز در این مراسم با اشاره به اینکه وقتی یک ارزش و دارایی محیط زیستی و اکولوژیکی را از دست دهیم دیگر به راحتی بدست نخواهد آمد، افزود: این موضوع مانند مسائل اقتصادی نیست که سریعا جایگزین شود و زمانی که یک دارایی اکولوژیکی را از دهیم تمام نسلهای آینده نیز از آن سرمایه طبیعی محروم خواهند شد.
وی با بیان اینکه کشور ما از نظر داراییهای محیط زیستی کشوری غنی است، اظهار داشت:، اما اینکه این دارایی را در مقام مسئول و تصمیم گیر چقدر بتوانیم درک کنیم و چقدر مردم را برای حفاظت از این سرمایهها به مشارکت بطلبیم یک راهبرد مدیریتی و نگاه سیاست گزارانه است.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس در ادامه با تاکید بر اینکه موضوعی که امروز در حوزه کلی محیط زیست با آن مواجه هستیم.
فروپاشی اخلاق است، تصریح کرد: گاهی شاهد این هستیم که با بی رحمی طرفداران محیط زیست را متعصب خطاب میکنند در حالی که اندیشه محیط زیست یعنی زندگی پایدار و مانایی پیشرفت.
رفیعی ادامه داد: فروپاشی اخلاق یعنی اینکه شاهد این هستیم مجموعهای با نگاه صد در صد سرمایه داری به حیوانات خود آسیب میزند و به دوستداران محیط زیست و حقوق حیوانات نیز فحاشی میکند و البته کمبود نظارت لازم و عدم اقتدار لازم مدیریت محیط زیست نیز از مشکلات عمده این حوزه است.
وی با اشاره به اینکه در خصوص وضعیت باغ وحش ارم و اتفاقاتی که در این مجموعه رخ داده جلسات کارشناسی با حضور متخصصان این حوزه تشکیل شده، افزود: خوشبختانه دغدغه این مجموعه علمی و تحقیقاتی است و انتظار داریم وضعیت این باغ وحش به استانداردهای روز دنیا ارتقا یافته و فضایی که مناسب نگهداری حیوانات وحشی است ایجاد شود.