فوت و فنهای طرز تهیه کیک خیس شکلاتی
- ایرنا نوشت: کیک خیس خانگی دستورالعمل پیچیدهای ندارد، اما در عین سادگی بسیار خوشمزه و دلچسپ است.
مواد لازم برای کیک خیس شکلاتی:
تخم مرغ۳ عدد
روغن مایع۱/۵ لیوان
شکر۱/۵ لیوان
پودر کاکائو۴ قاشق غذاخوری پر
شیر به دمای محیط رسیده۱/۵ لیوان
آرد سفید قنادی۲ لیوان
وانیل شکری۱ قاشق چایخوری
بکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری
طرز تهیه و دستور پخت کیک خیس شکلاتی:
۱. ابتدا یک قالب مناسب برای تهیه کیک خیس انتخاب میکنیم و برای اینکه کیک به ظرف نچسبد به اندازه چند قطره روغن درون ظرف ریخته و تمام ظرف را چرب میکنیم و سپس مقداری آرد (خیلی کم) به قسمتهای چرب شده میریزیم.
۲. سپس شکر و پودر کاکائو را درون ظرف دیگر اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم تا پودر کاکائو باز شود.
۳. سپس شیر را به ظرف اضافه میکنیم و ابتدا با قاشق هم میزنیم، چون اگر خشک باشد نمیتوان از هم زن استفاده کرد و بعد از اینکه مقداری با قاشق هم زدیم با هم زن برقی به طوری که شکر و پودر کاکائو در شیر حل بشود هم میزنیم.
۴. بعد از اینکه حدود سه دقیقه با هم زن مواد را هم زدیم، روغن مایع را به آرامی به مواد اضافه میکنیم و حدود پنج دقیقه به هم زدن ادامه میدهیم تا مواد غلظت پیدا کند و بعد از اینکه مواد به غلظت مورد نظر رسید یک لیوان از مواد شکلات را کنار میگذاریم تا بعد از پختن برای روی کیک و تزیین استفاده کنیم.
۵. در این مرحله تخم مرغها را درون یک ظرف جداگانه میشکنیم تا از سالم بودن آن مطمئن شویم و تخم مرغها را دونه دونه به مواد اضافه میکنیم و با هم زن مخلوط میکنیم
۶. آرد، بکینگ پودر و وانیل را مخلوط میکنیم و چند بار الک میکنیم و سپس آن را به آرامی و کم کم به مواد اضافه میکنیم و با قاشق هم میزنیم.
۷. مواد را درون قالبی که آغشته به روغن و آرد کرده بودیم میریزیم و برای اینکه کیک پف کند ته قاشق را آغشته به روغن مایع میکنیم و سوراخهایی را درون مایه ایجاد میکنیم. این کار به نظر ساده باعث میشود کیک پف زیادی کند.
۸. قالب را حدود ۳۰الی ۳۵ دقیقه درون طبقه وسط فر قرار میدهیم و بعد از آن قالب را از فر خارج میکنیم و برای اینکه مطمئن شویم کیک پخته شده چاقو را در کیک فرو میکنیم و اگر موادی به کیک نچسبید یعنی کیک پخته شده است.
۹. سپس به صورت دلخواه کیک را برش میزنیم و همانطور که داغ هست یک لیوان مواد شکلات که کنار گذاشته بودیم را روی آن میریزیم و چند دقیقه صبر میکنیم تا شکلات به خورد کیک برود.