تخلیه کامل پایگاه بگرام از نظامیان آمریکایی/ ژوئن ۲۰۲۱، مرگبارترین ماه ۲ دهه اخیر
درگیری در افغانستان به موازات تشدید اوضاع وخیم بهداشتی در این کشور ادامه دارد.
خبرگزاری میزان -
– درگیری میان نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان و طالبان در چند استان این کشور ادامه دارد.
به گزارش «طلوع نیوز و آسوشیتد پرس»، پس از آن که یکی از سخنگوهای ارتش آمریکا اعلام کرد که مراحل تخلیه «بگرام»، بزرگترین پایگاه نظامی افغانستان در حال تکمیل است، خبرنگار امنیت ملی «فاکس نیوز» آمریکا، از تحویل این پایگاه به نیروهای امنیتی افغانستان خبر داد.
«جنیفر گریفین» در توییتر خود به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی نوشت که نظامیان آمریکایی پایگاه هوایی بگرام را ترک کردند.
از درگیریهای میان طالبان و نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان نیز خبرهایی منتشر شده است.
براساس این گزارش ها، در درگیری میان نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان و طالبان در استان «بدخشان»، ۸ غیرنظامی کشته و ۳ نفر دیگر مجروح شدند.
منابع محلی بدخشان شمار تلفات را ۲۰ نفر اعلام کرده و گفتند که شماری نیز دستگیر شدند.
در استان «بغلان» نیز نیروهای امنیتی ۵ پاسگاه را از طالبان بازپس گرفتند. این روند بدون درگیری رخ داد و طالبان خود اقدام به عقب نشینی کردند.
درگیریها در حومه این استان از ۲ هفته پیش آغاز شد، اما در نهایت نیروهای امنیتی با شکستن محاصره طالبان، توانستند آنها را به عقب برانند.
طالبان نیز اعلام کرد در ۶ استان از جمله «قندهار»، «هلمند» و «خوست» پیشروی کرده است.
از عرصه دیپلماسی افغانستان نیز خبر میرسد، سرپرست وزارت دفاع این کشور با «لوید آستین»، وزیر دفاع آمریکا تلفنی رایزنی کرد. براساس گزارشهای منتشر شده از این گفت و گوی تلفنی، وزیر دفاع آمریکا، حملات اخیر طالبان را نگران کننده خواند.
بررسیها نشان میدهد، ماه ژوئن ۲۰۲۱، مرگبارترین ماه در ۲ دهه اخیر در افغانستان بوده است.
در عین حال، براساس اعلام وزارت اطلاعات و فرهنگ این کشور، یونسکو نام شهر «هرات» را در فهرست میراث فرهنگی جهان قرار داد.
درگیریهای نظامی در افغانستان از سال ۲۰۰۱ و در پی حمله نظامی آمریکا به این کشور به بهانه مبارزه با تروریسم تشدید شد. حضور ۲ دههای آمریکا در افغانستان نه تنها مشکلی را حل نکرد بلکه چالشهای مبتلابه آن را تشدید کرد.
براساس اعلام وزارت مبارزه با مواد مخدر افغانستان، کشت خشخاش در افغانستان در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته، ۴۵ درصد افزایش یافته است. در حال حاضر افغانستان ۸۰ درصد تریاک جهان را تولید میکند.
درگیریها در افغانستان در حالی ادامه دارد که پس از صعودی شدن روند ابتلا به بیماری «کرونا» در این کشور، اکنون نخستین مورد ابتلا به بیماری «قارچ سیاه» نیز در افغانستان ثبت شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *