ارتقاء جایگاه دفاتر الکترونیک قضایی و افزایش رضایتمندی مراجعان
- نشست ویدئوکنفرانسی هیات مدیره کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی با نمایندگان استانی مدیران دفاتر با موضوع طرح دیدگاهها و نظرات مدیران در رابطه با ارتقاء جایگاه دفاتر الکترونیک قضایی و افزایش رضایتمندی مراجعان برگزار شد.
قاسمعلی توسلی، رئیس هیات مدیره کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی با گرامیداشت هفته قوه قضاییه بیان کرد: هدف از برگزاری این نشست گرامیداشت هفته قوه قضاییه بود و با توجه به وقفه دو ساله همایش ها، فرصتی ایجاد شد تا از نظر همکاران عزیز بهرهمند شویم.
در ادامه، میرزاپور ، عضو هیات مدیره کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ، عنوان داشت: همکارانی که اینجا هستند بخشی از دستگاه قضایی کشور و پیشانی آن در محضر مردم هستند.
عضو هیات مدیره کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی با اشاره به جایگاه فناوری در طرح تحول قوه قضاییه، اظهار کرد: این دفاتر به عنوان نماد تحول در قوه قضاییه شناخته میشوند؛ در کانون به دنبال همراهی با این تحول هستیم.
سپس، دکتر مجید بشیری – معاون خدمات الکترونیک قضائی مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه – با تأکید بر سند تحول قضائی در گام دوم انقلاب اسلامی تأکید کرد: دستورالعملی در معاونت خدمات الکترونیک قضائی در حال تدوین است که براساس آن، از طریق معاونت فناوری اطلاعات دادگستری استانها به کلیه دفاتر خدمات الکترونیک قضائی ابلاغ خواهد شد تا در صورت تمایل، اتاقهای دادرسی الکترونیک را در دفاتر بر اساس الگویی که در این دستورالعمل آمده است، طراحی نمایند.
وی گفت: از این اتاقها برای ملاقات زندانیان و دادرسی الکترونیک و سایر خدمات در آینده، میتوان بهره برداری کرد که میبایست با هماهنگی معاونان فناوری اطلاعات دادگستری استان ها، در حوزههای مختلف جغرافیایی هر شهر، دفاتر به این اتاقها تجهیز شود تا موجب تسهیل امور مردم برای شرکت در جلسات تحقیق الکترونیک و ملاقات با زندانیان برای عموم مردم فراهم شود.
معاون خدمات الکترونیک قضائی کشور در بخش پایانی سخنان خود ضمن تبیین این موضوع که از سالیان گذشته بحث تأسیس دفاتر خدمات الکترونیک قضائی در نظام حقوقی مطرح شد، خاطر نشان ساخت: در این زمینه دو دیدگاه و تفکر در تقابل با یکدیگر وجود داشته است؛ یکی از این تفکرات، نقطه نظری بود که منتج به تأسیس دفاتر شد و تفکر دیگر، این بوده که بهتر است طرح و ارسال دعاوی در بستر الکترونیکی برای مردم فراهم شود که مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در راستای سیاستهای ابلاغی از سوی ریاست دستگاه قضائی، سعی در تعدیل و هم افزایی این دو دیدگاه داشته و ضمن اینکه برای وکلاء و کارشناسان رسمی دادگستری، امکان خودکاربری را در قالب سامانه هوشمند فراهم نموده است، براساس سند تحول قضائی، سایر فعالیتها را به صورت سامانه محور به منظور ایجاد تسهیلات برای مردم در نظر گرفته و به حول و قوه الهی عملیاتی خواهد کرد.
در ادامه، علی اصغر تدین، مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، با گرامیداشت یاد و خاطره معمار دستگاه قضائی کشور، شهید آیت الله دکتر بهشتی (ره)، اظهار داشت: هدف از تاسیس دفاتر خدمات الکترونیک قضائی دسترسی آسان مردم به خدمات قضائی و افزایش رضایتمندی مراجعان بوده و در طول یک ده گذشته، توفیقات فراوانی بدست آمده است.
مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در ادامه بیان کرد: نقش دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به عنوان درگاه خدمات قضایی در مقایسه با سالهای ابتدایی فعالیت این نهاد مردمی، توسعه و افزایش چشمگیری داشته به نحوی که بخش اعظم خدماتی که در زمینه طرح و پیگیری امور قضائی، در دادگستریها انجام میگردید در حال حاضر توسط این دفاتر در نزدیکتری محل کار یا زندگی مراجعان ارائه میشود.
وی تصریح کرد: نگاهی که با حضور آیت الله رییسی اتفاق افتاد این بود که دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تبدیل به واحدی شوند که اثرگذاری دفاتر در ارائه خدمات قضائی بیشتر شده و بتوان از این ظرفیت برای حل و فصل اختلافات خارج از دادگاه استفاده شود.
تدین اظهار کرد: هیئت مدیره کانون به دنبال این هدف است که در خدمت قوه قضائیه بتواند تمام اموری که امکان انجام آن توسط دفاتر وجود دارد را شناسایی و با تایید مرکز آمار وفناوری قوه قضائیه در دفاتر خدمات ارائه نماید.
مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ادامه داد: لازم است اثرگذاری و نقش محوری دفاتر بیشتر شود و موضوعات قابل حل، بدون طرح در مرجع قضایی در دفاتر خدمات توسط مدیران شایستهای که عموما دارای سوابق درخشان در امور قضائی دارند حل و فصل شود.
وی با اشاره به لزوم ارتقای دانش و توانمندی منابع انسانی گفت: حرکتی را آغاز کردیم که بتوانیم شغل کاربران دفاتر را به صورت حرفه و شغل مصوب سازمانی معرفی کنیم. مذاکراتی را با سازمان فنی و حرفهای کشور شروع کردیم تا این افراد پس از گذراندن دورههای آموزشی گواهی مهارت شغلی دریافت کنند. از ظرفیت این عزیزان میتوان بعنوان دستیار حقوقی در موسسات حقوقی و دفاتر وکلا استفاده نمود.
مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در ادامه افزود: در تغییراتی که در پیش نویس آیین نامه جدید دفاتر خصوصا در زمینه تمدید پروانه اتفاق افتاده است، سعی شده امنیت شغلی مدیران افزایش داده شود.
تدین در ادامه تصریح کرد: آن چیزی که نقشه راه ما در حوزه خودکاربری است این است که اگر میخواهیم خودکاربری را در اختیار افراد عادی قرار دهیم در یک روش خود آن فرد این اقدام را کند و در روش دیگر شخصی که قادر به انجام این کار نیست بتواند با کمک یک دفتر این کار را انجام دهد.
مدیرعامل کانون دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اذعان کرد: تقاضا و پیشنهاد ما این است که در هر جایی که میخواهند از ظرفیت بخش خصوصی در امور مرتبط با خدمات حقوقی استفاده کنند، دفاتر در اولویت باشند.
در جریان این نشست ویدئوکنفرانسی، نمایندگان استانی دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مهمترین دغدغهها و مشکلات موجود را طرح و پاسخ اعضای هیئت مدیره را در این زمینه دریافت کردند.