اقدامات سازمان بازرسی در راستای «وصول مطالبات»،«جلوگیری از تضییع اموال بیت‌المال» و «رفع موانع تولید»

9:56 - 11 تير 1400
کد خبر: ۷۳۷۴۱۴
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
طی یک سال اخیر حدود ۶ هزار بازرسی از بخش‌های مختلف توسط سازمان بازرسی کل کشور صورت گرفته است؛ این سازمان در سال ۹۹ بالغ بر ۴۵۷۶ مورد بازرسی و در سه ماهه نخست امسال بالغ بر ۱۷۰۱ بازرسی را از دستگاه‌های مختلف انجام داد.

- سازمان بازرسی کل کشور با طیف وسیعی از وظایف و اختیارات، وفق اصل ۱۷۴ قانون اساسی بر حسن جریان امور و اجراء صحیح قوانین در دستگاه‌های اداری کشور نظارت می‌کند.

عملکرد این سازمان طی یک سال اخیر رشد محسوسی داشته است و این موضوع در بخش‌های مختلف نظارتی،بازرسی، گزارشگری فساد ، وصول مطالبات و ... نمود عینی و ملموس داشته است.

انجام حدود ۶ هزار بازرسی از بخش‌های مختلف

طی یک سال اخیر حدود ۶ هزار بازرسی از بخش‌های مختلف توسط سازمان بازرسی کل کشور صورت گرفته است؛ این سازمان در سال ۹۹ بالغ بر ۴۵۷۶ مورد بازرسی و در سه ماهه نخست امسال بالغ بر ۱۷۰۱ بازرسی را از دستگاه‌های مختلف انجام داد.

تدوین حدود ۸ هزار گزارش پیرامون وضعیت دستگاه‌های مختلف

در سال گذشته، سازمان بازرسی بالغ بر ۷۵۷۳ گزارش را پیرامون وضعیت دستگاه‌های مختلف کشور تهیه کرد و در سه ماهه نخست سال جاری میزان این گزارش‌های تدوین شده بالغ بر ۱۲۹۶ گزارش بود که ۳۷۴۷ فقره از این گزارش‌ها، در زمره گزارش‌های اصلاحی بودند.

گزارش‌های سازمان بازرسی ناظر بر تعقیب کیفری، اداری و انضباطی متخلفین

طی یک سال اخیر، در خصوص تعقیب اداری و انضباطی کارکنان و تعقیب اداری مدیران، بالغ بر ۲۷۲۱ گزارش از سوی سازمان بازرسی به نهاد ریاست جمهوری ارسال شده است. همچنین ۱۰۴۳ گزارش نیز از سوی این سازمان به مراجع قضایی در خصوص تعقیب کیفری متخلفین صادر شده است. علاوه بر اینها، در خصوص ابطال مصوبات خلاف قانون در سال ۹۹، بالغ بر ۶۳ فقره گزارش از سوی سازمان بازرسی برای دیوان عدالت اداری ارسال شده است.

در سه ماهه نخست امسال بالغ بر ۵۸۷ گزارش اصلاحی؛ بالغ بر ۵۲۷ گزارش تخلفات اداری و انتظامی؛ بالغ بر ۱۷۹ گزارش تعقیب کیفری و سه گزارش ابطال مصوبات خلاف قانون از سوی سازمان بازرسی به دیوان عدالت اداری ارسال شده است.

اقدامات در راستای وصول مطالبات و جلوگیری از تضییع اموال بیت‌المال

اثربخشی اقدامات سازمان بازرسی کل کشور در رابطه با وصول و استرداد وجوه ، جلوگیری از تضییع اموال بیت‌المال ، جلوگیری از فرار مالیاتی ، جلوگیری از قاچاق ، اصلاح و فسخ قرارداد ، لغو یا تجدید برخی از مناقصات و مزایده‌ها و تسریع در وصول مطالبات و اصلاح برخی از حساب‌ها، طی یک سال اخیر قابل توجه بوده است که بر همین مبنا، بالغ بر ۲۰۲ میلیون یورو از تضییع بیت‌المال پیشگیری و یا به بیت‌المال برگشت شده است که معادل ریالی آن بالغ بر ۵۰ هزار میلیارد تومان است.

ارتقاء دفتر حمایت از تولید ملی و سرمایه‌گذاری سازمان بازرسی

سازمان بازرسی کل کشور در راستای حمایت از تولید و اشتغال اقدامات مجدانه‌ای را انجام داده است؛ «دفتر حمایت از تولید ملی و سرمایه‌گذاری» که در ساختار تشکیلاتی سازمان بازرسی کل کشور تعریف شده، طی دو سال اخیر تقویت شده است و این دفتر از زیرمجموعه معاونت سازمان به زیرمجموعه رئیس سازمان ارتقاء یافته است.

بنا به گفته حجت‌الاسلام و المسلمین درویشیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، بالغ بر ۲۵ درصد از برنامه‌های تدوین شده در این سازمان مربوط به حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری می‌باشد. همچنین سازمان بازرسی کل کشور، مسائل اصلی کشور در حوزه اقتصاد و تولید را احصاء کرده‌ و بر همین مبنا راهکار‌هایی را برای رفع موانع چه موانع ناظر بر ساختار‌های ناکارآمد یا مقررات دست و پاگیر به دستگاه‌های ذیربط ارائه کرده‌ است.

تشکیل ۲۱۰ پرونده بازرسی پیرامون رفع موانع تولید

مطابق آمار ارئه شده از سوی حجت‌الاسلام و المسلمین درویشیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، این سازمان در حوزه حمایت از تولید و اشتغال در سال ۹۹ اقدامات زیاد و مثمرثمری را انجام داد؛ که از جمله آنها می‌توان به تشکیل ۲۱۰ پرونده بازرسی پیرامون رفع موانع تولید و همچنین ارائه ۸۷۱ پیشنهاد ناظر بر اصلاح امور ساختاری و فرایندی در حوزه تولید اشاره کرد.

بازدید مسئولان سازمان بازرسی کل کشور از ۵۳۶ واحد تولیدی در سراسر کشور

در سال ۹۹ مسئولان و دست‌اندرکاران سازمان بازرسی کل کشور از ۵۳۶ واحد تولیدی در سراسر کشور بازدید به عمل آوردند و مسائل و مشکلات این واحد‌های تولیدی را مورد پیگیری قرار دادند و با پیگیری‌های صورت گرفته از تعطیلی بخشی از این واحد‌های تولیدی جلوگیری شد و برخی دیگر از این واحد‌ها با افزایش ظرفیت تولیدی مواجه شدند؛ همچنین مشکلات و مسائل ۶۴۷ واحد تولیدی نیز بدون تشکیل پرونده توسط سازمان بازرسی کل کشور پیگیری شد.

صدور مجوز برای ۴۳۹ واحد تولیدی با پیگیری‌های سازمان بازرسی

با اقدامات صورت گرفته توسط سازمان بازرسی کل کشور در سال ۹۹ بالغ بر ۴۳۹ واحد تولیدی در سراسر کشور که با مشکل اخذ مجوز روبرو بودند نیز به مجوز دست یافتند. همچنین در سال گذشته بالغ بر ۲۴۷ گزارش هشداری مرتبط با موضوع حمایت از تولید ملی و سرمایه‌گذاری از ناحیه سازمان بازرسی به بخش‌های اجرایی ارائه شد و بیش از ۳۰۰ شکایت نیز از سوی تولیدکنندگان از بخش‌های اجرایی به سازمان بازرسی کل کشور واصل شد.

رصد و نظارت ۵۵ هزار واحد تولیدی توسط سازمان بازرسی

در سال ۹۹ بالغ بر ۵۵ هزار واحد تولیدی اعم از واحد‌های صنعتی، کشاورزی و معدنی توسط سازمان بازرسی کل کشور در سراسر کشور تحت رصد و نظارت قرار گرفت؛ از این تعداد واحد‌های تولیدی بیش از ۳۴ هزار واحد فعال بوده، بیش از ۵ هزار واحد نیمه‌فعال بوده و بیش از ۱۵ هزار واحد نیز تعطیل بودند و حدود ۱۵۰۰ واحد تولیدی نیز مشکلاتی را با بانک‌های تسهیلات دهنده داشته‌اند. مقرر شده ظرف یک ماه آینده نسبت به فعال کردن واحد‌هایی که امکان فعالیت دارند اقدام شود و این موضوع در دستور کار جدی سازمان بازرسی و دادستانی کل کشور قرار دارد.

افزایش ظرفیت تولید در ۳۰۰ واحد کلان تولیدی با مساعدت سازمان بازرسی

سازمان بازرسی کل کشور با هدف جلوگیری از خروج واحد‌های تولیدی تملک شده توسط بانک‌ها از مدار تولید، ۸۵۱ واحد تولیدی را در سال ۹۹ مورد رصد قرار داد و مشکلات تعدادی از این واحد‌ها نیز مرتفع شد. همچنین ۱۰ بنگاه کلان تولیدی در هر استان یعنی تقریباً ۳۰۰ واحد کلان تولیدی در سراسر کشور تحت رصد سازمان بازرسی کل کشور قرار گرفت که با پیگیری‌های صورت گرفته متوسط ظرفیت این بنگاه‌های کلان تولیدی از ۵۷ درصد به ۷۱ درصد افزایش یافت.

بررسی مشکلات ۳۲۸ پروژه کلان نیمه تمام

علاوه بر موارد فوق‌الذکر، با پیگیری‌های صورت گرفته توسط سازمان بازرسی در خصوص پروژه‌های نیمه تمام، بالغ بر ۳۲۸ پروژه کلان نیمه تمام در سال گذشته مورد رصد و بررسی قرار گرفت که به صورت میانگین این پروژه‌ها بالغ بر ۶۴ درصد پیشرفت داشتند.

اقدامات صورت گرفته توسط سازمان بازرسی کل کشور در زمینه حمایت از تولید واکسن کرونا نیز با توجه به نیازها و اقتضائات کشور، برجسته بوده است. سازمان بازرسی مجدانه برای رفع مشکلات تولیدی و گمرکی و تسهیلاتی ۴ شرکت تولیدکننده واکسن کرونا ورود پیدا کرد و با پیگیری‌های صورت گرفته در اواخر سال گذشته تخصیص منابع ارزی به این تولیدکنندگان از ناحیه سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی صورت گرفت و همچنین در ترخیص کالا‌های این تولیدکنندگان از گمرک نیز تسریع شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *