بیش از ۹۰ درصد پروندههای وارده به پزشکی قانونی استان لرستان مربوط به معاینات سرپایی است
- حمیدرضا نظیفی مدیرکل پزشکی قانونی لرستان در نشست با خبرنگاران گفت: در سال گذشته ۴۳ هزار و ۱۳۴ پرونده به پزشکی قانونی استان وارد شده که از این تعداد ۳۹ هزار و ۵۲۳ مورد مربوط به معاینات سرپایی، هزار و ۶۴۲ پرونده مربوط به معاینات اجساد، هزار و ۵۷۲ پرونده مربوط به آزمایشگاه و ۳۹۷ مورد نیز مربوط به کمیسیونها است که بیشترین آمار این پروندهها مربوط به خرم آباد و کمترین آن مربوط به سلسله است.
وی عنوان کرد: همچنین در این مدت هزار و ۶۴۲ جسد معاینه شده که بیشترین این معاینات جسد مربوط به خرم آباد و کمترین آن نیز مربوط به شهرستان سلسله است.
مدیرکل پزشکی قانونی لرستان با تاکید بر اینکه بیش از ۹۰ درصد پروندههای وارده به پزشکی قانونی استان لرستان مربوط به معاینات سرپایی است افزود: در این راستا باید فرهنگسازی صورت گیرد که مردم پزشکی قانونی را فقط به چشم معاینات جسد نگاه نکنند، این امر موجب میشود که در اختصاص تجهیزات و امکانات به استان با مشکل مواجه شویم.
نظیفی تصریح کرد: کمتر از سه درصد حجم معاینات پزشکی قانونی مربوط به اجساد است، ۹۰ درصد معاینات ما مربوط به پروندههای سرپایی است و این در حالیست که بیش از ۴۰ نوع خدمت از سوی پزشکی قانونی صورت میگیرد.
وی تصریح کرد: آزمایشگاههای ما کاملاً مجهز است و بیشترین اعتبارات را برای این آزمایشگاهها هزینه میکنیم.
وی با اشاره به پروندههای مصدومان ناشی از تصادف در استان طی سال گذشته عنوان کرد: هفت هزار و ۸۸۸ پرونده در این رابطه تشکیل شده که از این تعداد هفت هزار ۸۲۵ مورد از آنها تصادفات حقیقی، ۴۱ مورد تصادفات ساختگی و ۲۲ مورد نیز مخلوطی از تصادفات ساختگی و حقیقی بوده است.
مدیرکل پزشکی قانونی لرستان در ادامه سخنان خود با اشاره به آمار غرق شدگی در استان افزود: در سال گذشته ۳۶ جسد در این رابطه بررسی کردهایم که این عدد نسبت به سال ۹۸ که ۴۷ جسد بوده، حدود ۲۳.۴ درصد کاهش یافته است.
نظیفی بیان داشت: در بحث غرق شدگی به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت دو فوتی داشتهایم گفت: این عدد در کشور ۱.۱ نفر است و آمار در لرستان از سطح کشوری بالاتر است.
وی با اشاره به فوتیهای ناشی از حوادث کار در استان لرستان نیز گفت: ۱۴ جسد در این رابطه طی سال گذشته بررسی شده است، این عدد در سال ۹۸، ۲۸ جسد بوده است.
نظیفی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه چند سالی است که بحث تعیین پروفایل ژنتیکی زندانیان را در استان شروع کردهایم افزود: از سال ۹۶ این امر شروع شده است و در این سال از ۶۰۰ پروفایل ژنتیکی از زندانیان گرفتهایم.
وی با تاکید بر اینکه این عدد در سال ۹۷، هزار و ۵۰۰ نفر، در سال ۹۸، هزار و ۲۰۰ نفر و ۷۰۰ نفر در سال ۹۹ بوده است گفت: در مجموع با احتساب ۴۰۰ نفر طی امسال، پروفایل ژنتیکی چهار هزار و ۴۰۰ زندانی را احصا کردهایم.
مدیرکل پزشکی قانونی لرستان بیان داشت: غیر از زندانیان به دنبال این هستیم که پروفایل ژنتیکی مسئولان، خبرنگاران و… را تهیه کنیم و در بانک ژنتیکی ایرانیان بارگذاری کنیم.