- عبدالرضا رحمانی فضلی ظهر امروز در حاشیه جلسه ستاد ملی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در جمع خبرنگاران، گفت: امروز جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز را داشتیم. این جلسه بعد از یک وقفه ۲- ۳ ماهه انجام گرفت که مصوبات خوبی داشت و گزارش گیری خوبی در این جلسه انجام شد.
وی افزود: از آقای مویدی خواسته شد تا گزارش بسیار خوبی که در این جلسه ارائه کردند را به رسانهها بدهند تا مردم در جریان اقدامات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز قرار بگیرند. این گزارش امید بخش بود و نتیجه زحمات دستگاههای مختلف عضو ستاد است.
رحمانی فضلی عنوان کرد: ۲۰ دستگاه در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز عضو هستند که در آن تلاش میکنند و این تلاشها از لب مرز تا واحدهای تولیدی ادامه دارد و موفقیتهای زیادی کسب شده است که مردم باید بدانند.
وزیر کشور با اشاره به گزارشی که در مورد اقدامات صورت گرفته در سال ۹۸ در این جلسه ارائه شده است، گفت: رقم قاچاق در سال ۹۸ نسبت به سالهای قبل روند کاهشی داشته است اما هنوز برای اقتصاد ما قابل قبول نیست و باید کنترلهای بیشتری صورت بگیرد.
رحمانی فضلی عنوان کرد: وقتی از مبارزه با قاچاق کالا و ارز صحبت میکنیم، شاید اول به ذهن متبادر شود منظور بحث کنترلها و برخوردهای فیزیکی است اما اینطور نیست؛ در خیلی از موارد قوانین، مقررات، مصوبات، انواع حرکات و جریانات اقتصادی است که قاچاق را تشویق و ترغیب می کند.
وزیر کشور گفت: با مجموعه اقداماتی که در سال ۹۸ صورت گرفته است، طبق برآوردها مجموعاً مبلغ ۱۲ و نیم میلیارد دلار قاچاق از خارج به داخل داریم و مبلغ چهار یا چهار و نیم میلیارد دلار از داخل به سمت خارج قاچاق داریم؛ این روند نسبت به سالهای قبل کاهشی است، ولی نسبت به اقتصاد و شرایط داخلی کشور این روند باید متوقف شود. واحدهای فعال تولید و سرمایه گذاری فعال شوند، این رقم رقم قابل قبولی نیست.
رحمانی فضلی با اشاره به اینکه موضوع بعدی بحث سامانهها است، تصریح کرد: در سال ۱۳۹۷ بحث سامانهها را به صورت جدی در ستاد مطرح کردیم. تقریباً حدود ۴۰ درصد پیشرفت داشتیم، ولی هم اکنون ۷۲ درصد در بحث سامانه ها پیشرفت داریم و خیلی از سامانههای مهم و اساسی ما صد درصد پیشرفت کردهاند و هم اکنون کار میکنند، هم اکنون از سامانهها استفاده خوبی میکنیم.
وزیر کشور عنوان کرد: یکی از راههای کنترل قاچاق همین سامانهها هستند که ما از طریق آنها بتوانیم همه کالاها و خدمات را از مبدا به مقصد و نیز همه گردش مالیها را و گردش ارزها را تحت نظر داشته باشیم؛ این به جز با حضور سامانه امکانپذیر نیست.
وی در ادامه تصریح کرد: در درون برخی از دستگاهها مقاومتهایی در اجرای سامانهها شکل گرفته بود که الحمدلله بعد از مدتی همه همراه شدند. ما کمبود دادهها و پردازش آنها را داشتیم که هم اکنون نداریم.
وزیر کشور بیان کرد: خیلی از دستگاهها از قبل سامانههای مربوط به خودشان را با نرم افزارها، ساختارها و سیستمهای خاص خود نوشته بودند که در این مدت بنا بود بیش از ۴۰ تا ۴۸ سامانه یکپارچه شود.
وی افزود: برای یکپارچگی لازم است، سامانهها و نرمافزارها واحد باشند که همه اینها در این دو سه سال تغییر یافت و انجام شد و الان فضای بسیار خوبی در حوزه گردش مالی، کالایی و خدماتی داریم که امیدواریم با کامل شدن آن بهره بیشتری ببریم.
رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: یکسری مباحثی از سوی سازمان بازرسی داشتیم که اشکالاتی که داشتند در جلسه مطرح و پاسخ داده شد. مقرر شد بعضی از آنها پیگیری جدی شود. برای سال ۱۴۰۰ برنامهای مصوب خواهد شد که همه دستگاهها باید برنامه خود را ارئه کنند.
رحمانی فضلی عنوان کرد: کنترل، پیگیری و گردش کالاها توسط سیستم حمل و نقل در جادهها، یکی از موارد و یکی از روزنههایی است که ورود و خروج کالا از این طریق انجام می شود و طبق گزارشی که داده شد، با توجه به تجهیز جادهها به دوربینها و سیستمهای نظارتی دقیق، هم اکنون فضا بهتر است و لازم بود مواردی را تصویب کنیم تا این موضوع تقویت شود که انجام شد.
وی افزود: تمام تلاشمان در این مدت این بوده تا بتوانیم با همسانسازی روشها، سیستمها و با هماهنگ سازی همه دستگاههای اجرایی و با انگیزه دادن و فعالسازی همه کارشناسان در این حوزه،گامهای خوبی را در خصوص مبارزه با قاچاق کالا و ارز داشته باشیم.
رحمانی فضلی بیان کرد: اعداد، ارقام، سیستمها و ساختارها نشان میدهد حرکتهای خوبی شده است، ولی تا نقطه مطلوب فاصله داریم که امیدواریم با تلاشی که در دولت شده است، این کار به عنوان یک کار زیرساختی تداوم یابد تا ما بتوانیم جلوی خسارتهای مالی و سرمایهای را در حوزه اقتصاد بگیریم.