سند تحول قضایی؛ سندی برای احقاق حقوق مردم
رییس کل دادگستری استان کردستان گفت: سند تحول قضایی به عنوان سندی متعالی برای احقاق حقوق مردم در آغاز راه قرار دارد و اجرای کامل آن علاوه بر ایجاد زیرساختهای لازم، نیازمند همکاری و همافزایی همه ارکان حاکمیت است تا بتواند آرمان عدالت را به واقعیت نزدیک کند.
خبرگزاری میزان -
_ روزنامه حمایت نوشت: سند تحول قضایی بر اساس برنامهای آغاز شد که آیت الله سید ابراهیم رئیسی قبل از تصدی سمت ریاست دستگاه قضا، آن را به مقام معظم رهبری ارائه کرد و با موافقت و استقبال ایشان نسبت به مفاد این برنامه، تحولات وارد بخش اجرایی شد. این سند، بر مبنای هفت ماموریت اصلی قوهقضاییه برگرفته از تکالیف تعیینشده در قانون اساسی و سیاستهای کلی نظام، سوی رییس قوهقضائیه ابلاغ شد که تمرکز بر احیای برخی از ماموریتهای مغفول قوه قضاییه همچون احیای حقوق عامه، گسترش عدل، مبارزه با فساد و حمایت از تولید ازجمله ویژگیهای این سند است.
به مناسبت هفته قوه قضاییه، با حجت الاسلام سید حسین حسینی، رییس کل دادگستری استان کردستان در خصوص سند تحول قضایی گفتوگو کردیم که در ادامه میخوانید:
حجت الاسلام حسینی در خصوص اینکه سند تحول قضایی، باعث تحول در چه ابعادی در دستگاه قضا خواهد شد، اظهار کرد: این سند به شرط استمرار و جلوگیری از رویکردهای مقطعی در توزیع عدالت و رویکردها و فرایندهای رسیدگی قضایی میتواند موثر واقع شود.
وی در ادامه در خصوص اینکه عمل به مفاد سند تحول قضایی تا چه اندازه میتواند در ارتقای رضایت از دستگاه قضا، موثر واقع شود؟ بیان کرد: مردممحوری، یکی دیگر از ویژگیها و خصایص برجسته سند تحول قضایی است. در واقع سند مزبور با هدف غایی ارئه خدمات قضایی مطلوبتر به مردم، تنظیم، تدوین و ابلاغ شده و مقصود نهایی خود را افزایش رضایتمندی مردم به عنوان صاحبان اصلی انقلاب اسلامی ترسیم کرده است.
رییسکل دادگستری استان کردستان افزود: شفافیت مورد نظر در سند تحول قضایی، یکی از مهمترین مؤلفههایی است که میتواند ضمن مبارزه غیرمستقیم با فساد در دستگاه قضایی، باعث بهبود کیفیت خدمات قضایی به شهروندان شود و اشکالات موجود را به حداقل ممکن کاهش دهد.
وی عنوان کرد: در سند مزبور تمهیداتی برای توسعه مأموریتهای شوراهای حل اختلاف و گسترش بخشهای داوری و میانجیگری اتخاذ شده است تا از ظرفیت نهادهای شبهقضایی در راستای ایجاد صلح و سازش میان طرفین دعوا بهرهگیری شود و از این طریق، هم بار پروندههای قضایی کاهش یابد و هم امور مردم تسهیل و تسریع شود.
حسینی ادامه داد: سند تحول قضایی، قوه قضاییه را نسبت به فراهم کردن موجبات تحقق عدالت و ایجاد امنیت قضایی برای شهروندان در چارچوب محورهای تعیینشده متعهد میکند و برای رسیدن به سطح مطلوبی از عدالت قضایی در کشور، باید ابتدا قانونگریزی در دستگاه قضایی را به حداقل ممکن کاهش داد.
رییس کل دادگستری استان کردستان خاطرنشان کرد: سند تحول قضایی به عنوان سندی متعالی برای احقاق حقوق مردم در آغاز راه قرار دارد و اجرای کامل آن علاوه بر ایجاد زیرساختهای لازم، نیازمند همکاری و همافزایی همه ارکان حاکمیت است تا بتواند آرمان عدالت را به واقعیت نزدیک کند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *