عملکرد بسیار خوب دانشگاه های علوم پزشکی در انتخابات / مشکل کرونا با شعار حل نمی‌شود

16:15 - 02 تير 1400
کد خبر: ۷۳۵۵۵۷
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دانشگاه های از عملکرد دانشگا ه های علوم پزشکی به دلیل رعایت پروتکل های بهداشتی در جریان انتخابات قدردانی کرد.

- بنا بر اعلام پایگاه خبری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست مشترک با سردار سپهر جانشین وزیر بهداشت در امور اجرایی ستاد هماهنگی واکسیناسیون کشور، چشمی رییس سازمان بسیج جامعه پزشکی و همچنین روسا و معاونان بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی هرمزگان، زاهدان، ایرانشهر، زابل و بوشهر با بیان اینکه دانشگاه‌های علوم پزشکی در انتخابات بسیار خوب عمل کردند و افتخار آفریدند، اظهار کرد: این اولین انتخابات در تاریخ کشور است که در شرایط کرونا انجام شد. در انتخابات سایر کشور‌ها طی این دو سال از جمله آمریکا حواشی زیادی به وجود آمد و پس از آن موجی از بیماری به راه افتاد. زحماتی که همکاران ما به ویژه در حوزه بهداشت برای ساماندهی بهداشتی این انتخابات کشیدند در کنار همکاری نیروی انتظامی و بسیج، جای قدردانی و تشکر دارد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: ارزش این کار با اینکه کمتر از آن صحبت می‌شود بسیار بالا بود. جنس کار بهداشت به این شکل است، تا زمانی که اتفاقی نیفتد کسی به یاد آن نیست، ولی همین که اتفاقی می‌افتد همه یادشان می‌آید که چیزی به نام پیشگیری و بهداشت هم وجود دارد.

مشکل کرونا با شعار حل نمی‌شود

وی با اشاره به اینکه طی ۱۶ ماه گذشته در سطح یک و نظام شبکه اقدامات بسیار ارزنده‌ای انجام شده است، خاطرنشان کرد: کسانی که درگیر کار هستند می‌دانند که جمع کردن اپیدمی و پاندمی کار بسیار سختی است. مشکل کرونا با شعار حل نمی‌شود، این ویروس سیستم بهداشتی انگلیس، آمریکا، فرانسه و ایتالیا را به زانو درآورد. به خاطر اینکه خیلی از کار‌ها در دست دولت‌ها یا متخصصان نیست، باید ساختار قوی باشد.

رئیسی ادامه داد: ایران به ازای هر هزار نفر یک و نیم تخت بیمارستانی دارد و این درحالی است که انگلیس و فرانسه به ازای هر هزار نفر ۷ تخت دارند که در همین کشور‌ها تخت کم آمد و بیماران کرونایی روی زمین بیمارستان یا چمن‌های بیرون از بیمارستان خوابیدند. در ایران شاهد هیچ کدام از این صحنه‌ها نبودیم.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ضمن طرح این پرسش که چه اتفاقی افتاد که در ایران شاهد چنین صحنه‌هایی نبودیم؟ اظهار کرد: این دستاورد به دلیل وجود نظام مراقبت‌های اولیه بهداشتی در کشور به دست آمد که اجازه نداد بیمارستان‌های ایران به وضع آن کشور‌ها دچار شود. زمانی که تعداد بیماران کرونایی در بیمارستان‌ها به ۱۲۰۰ نفر می‌رسید به این معنی بود که ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار بیمار کرونایی در سطح یک در حال ویزیت شدن بودند.

بسیج ملی مبارزه با کرونا را در پنج گام اجرا کردیم

وی ادامه داد: غربالگری نظام PHC سد محکمی در برابر هجوم بیماران به بیمارستان‌های کشور بود؛ متاسفانه این دستاورد مهم در شرایط تحریم و سختی‌های اقتصادی کمتر به چشم آمد. یکی از کشور‌هایی که بیشترین پروتکل‌های بهداشتی برای مهار کرونا را نوشت ایران بود، زیرا ما نمی‌توانستیم به مردم هزار دلار بدهیم و بگوییم در خانه بنشینید و بیرون نیایید.

رئیسی تصریح کرد: بسیج ملی مبارزه با کرونا را در پنج گام اجرا کردیم و امروز در گام پنجم طرح شهید حاج قاسم سلیمانی قرار داریم. عزیزان حوزه بهداشت، درمان و بسیج بسیار قوی عمل کردند. در همین ۵ استان و سایر استان‌ها با همین بضاعت نظام سلامت، خیلی خوب عمل شد.

گفتنی است؛ در ادامه این نشست سردار سپهر و دکتر چشمی در مورد توفیقات حاصل شده در طرح شهید سلیمانی و همکاری تنگاتنگ وزارت بهداشت، نیرو‌های مسلح و سازمان بسیج در راه کنترل اپیدمی سخنانی را ایراد کردند.

در پایان روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی حاضر در جلسه گزارشی از وضعیت همه گیری در استان‌های خود را ارائه دادند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *