رستوراندارها در گیر و دار غلبه بر ضرر و زیان کرونا
این روزها رستوراندارها در کنار ضررهای محدودیتهای کرونایی با افزایش قیمتهای مواد غذایی رو به رو هستند. آنها میگویند گرانی مواد اولیه مانند برنج، گوشت و روغن موجب ریزش مشتریان شده است.
خبرگزاری میزان -
_ روزنامه جوان نوشت: افزایش قیمت موادغذایی از یکسو و شیوع کرونا از سوی دیگر شرایطی ایجاد کرد تا اشخاص کمتری برای صرف غذا در رستورانها حاضر شوند، این در حالی است که بعد از مدتها تعطیلات کرونایی بسیاری از اصناف، رئیس اتحادیه دارندگان رستوران و سلف سرویس تهران گفت: گرانی مواداولیه مانند برنج، گوشت و روغن موجب ریزش مشتریان شده است.
کرونا از ابتدای شیوع با بسیاری از کسبوکارها سر جنگ داشت و این جنگ را تا جایی ادامه داد که در کسبوکارها را تخته کرد و در کنار صاحبان مشاغل بسیاری را نیز خانهنشین کرد، رستوراندارانی که در ایران به دلیل افزایش هزینههای موادغذایی و کاهش قدرت خرید مردم از سال ٩٦ تا نیمه ابتدایی ٩٨ با رکود و کسادی کسب و کار مواجه بودند به یکباره کرونا را مقابل خود دیدند و مجبور شدند کرکره مغازههای خود را پایین بکشند. گزارشهای مرکز آمار نشان میدهد یک خانوار شهری در سال ٩٦ سالانه ٧میلیون و ٦٠٠ هزار تومان هزینه خوراکی و دخانی داشته است که این هزینه در سال ٩٧ به ٩میلیون و ٥٠٠ تومان و در سال ٩٨ به ١١ میلیون و ٧٥٠ هزار تومان نزدیک شده و بیشک این روند صعودی در سال ٩٩ نیز تشدید شده است.
متوسط درآمد سالانه یک خانوار شهری در سال ٩٦ بالغ بر ٣٦ میلیون تومان و سال ٩٧ بالغ بر ٤٣ میلیون تومان بوده است، این در حالی است که درآمد سالانه خانوار شهری در سال ٩٨ نیز ٥٤ میلیون تومانی محاسبه شده است. وجود هزینههای دیگری، چون مسکن، سوخت و روشنایی و پوشاک و کفش، لوازم، اثاث و خدمات خانوار، بهداشت و درمان، حمل و نقل و ارتباطات، تفریحات و سرگرمی و خدمات فرهنگی و کالا و خدمات متفرقه خانوار بیشک صرفهجویی در حوزه هزینههای خوراکی را پیش روی خانوار قرار داده است.
همچنان بر مدار ضرر
علیاصغر میرابراهیمی، رئیس اتحادیه دارندگان رستوران و سلف سرویس تهران در گفتگو با فارس گفت: «پس از اتمام تعطیلیهای تعیینشده از سوی ستاد ملی کرونا و بازگشایی واحدهای صنفی رستورانها در آخرین روزهای اردیبهشت، بیش از یک ماه از آغاز فعالیت واحدهای صنفی میگذرد، اما به رغم بازگشایی واحدهای صنفی تعداد مشتریان به علت گرانی ریزش کرده است.»
وی با بیان اینکه قیمت کالاهای اساسی و به عبارتی مواد اولیه تولید انواع غذاها از جمله مرغ، گوشت، برنج و روغن گران است، گفت: «براین اساس قیمت تمام شده محصول تولیدی رستورانها نیز افزایش یافته است.»
رئیس اتحادیه دارندگان رستوران و سلف سرویس تهران با اشاره به تعطیلی یک ساله این صنف بعد از کرونا از اسفند ۹۸ تا اواخر سال ۹۹ اظهارکرد: «طی یک و نیم سالی که کشور درگیر ویروس کرونا شده است، رستورانها و سلف سرویسها برای فعالیت صنفی دچار محدودیت فراوانی بودند، بهطوری که این واحدها اغلب اجازه فعالیت صنفی نداشتند، بنابراین تعداد زیادی از واحدهای صنفی به دلیل ضرر و زیانهای شدید مالی دچار ورشکستگی شدند.»
میرابراهیمی با اشاره به لزوم ارائه اظهارنامههای مالیاتی تا ۱۵ تیرماه بیان داشت: «سازمان امور مالیاتی به وضعیت کسبوکار رستورانها در یک سال و نیم گذشته آگاه است و میداند که درآمد این بخش از اصناف به شدت کاهش یافته و برخی نیز ورشکسته شدهاند.» وی با انتقاد از اینکه دولت شرایط اصنافی را که به علت کرونا درآمد خود را از دست دادهاند، درک نمیکند، گفت: «دولت به جای فشار به اصناف، باید جلوی فرارهای مالیاتی را بگیرد و اجازه ندهد، برخی با درآمدهای هنگفت از پرداخت مالیات فرار کنند.»
از سوی دیگر برخی از فعالان صنف رستوران داری ترجیح دادند از این صنف خارج شوند، «خسرو ابراهیمی نیا» رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی و سالن مجالس از ورشکستگی صددرصدی این صنف خبر داد و گفت: «عدهای از سالن داران برای ادامه حیات به رستورانگردانی روی آوردهاند، زیرا تعطیلی این مراکز در ماههای گذشته خسارت جبرانناپذیری را به سالنداران وارد کرده است. براین اساس بیش از ۷۰ واحد صنفی از اتحادیه دارندگان رستوران و سلف سرویس تهران پروانههای خود را باطل کردند.»
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *