ضرورت تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی
خبرگزاری میزان - عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره اجرای اقتصاد مقاومتی، گفت: تا دولت ستاد اقتصاد مقاومتی تشکیل ندهد نمیتوان از همه ظرفیتها برای تحقق آن بهره برد.
خبرگزاری میزان -
به گزارش ، حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه تهران افزود: متاسفانه پیگیری ما در مجمع تشخیص مصلحت برای الزام دولت به تشکیل ستاد اقتصاد مقاومتی به نتیجه نرسید اما انتظار داریم این ستاد تشکیل شود تا از همه ظرفیتهای ملت، نیروهای مردمی و بسیج در پیشبرد اقتصاد مقاومتی استفاده شود.
نماینده مجلس با مرور مقدمه ابلاغیه سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: ایشان در این سیاستها که بهمن سال 1392 ابلاغ شد بر بهره گیری از استعدادهای سرشار معنوی و مادی ایران تاکید کردند که ناشی از شناخت عمیق ایشان از ظرفیتهای کشور است.
مصباحی مقدم گفت: ایران با یک میلیون و 400 هزار کیلومتر مربع وسعت به اندازه 10 کشور اروپایی و 20 برابر کشور ژاپن است که این استعداد و وجود ذخایر غنی ظرفیت کمی نیست.
وی با اشاره به وجود ذخایر غنی نفت و گاز در ایران به عنوان بزرگترین کشور دارای این ذخایر در جهان و همچنین ذخایر دیگر مانند گیاهان دارویی در کشور گفت: یکی از مهمترین استعدادهای ایران وجود نیروی انسانی متعهد و کارآمد است.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امروزه در جهان سرمایه انسانی بزرگترین سرمایه محسوب می شود که سرمایه صنعتی و فناوری را ایجاد میکند، گفت: ارزیابی رهبر معظم انقلاب از نیروی انسانی کشور حاکی از آن است که عزم راسخی برای پیشبرد الگوی اقتصادی بومی و علمی برآمده از فرهنگ ایرانی اسلامی که همان اقتصاد مقاومتی است وجود دارد و این نیروی متعهد و کارآمد از آن پیروی میکند.
مصباحی مقدم افزود: پیش از ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، در دو دهه پس از پیروزی انقلاب اسلامی کشور براساس الگوهای اقتصادی وارداتی مانند اقتصاد سوسیالیستی یا لیبرالیستی با تعدیلهایی در این الگوها اداره میشد اما اقتصاد مقاومتی با اتکا به الگوی بومی و اسلامی طراحی شده که برآمده از فرهنگ انقلابی ، اسلامی و ایران است.
وی گفت: با تبعیت از الگوی اقتصاد مقاومتی نه تنها بر مشکلات اقتصادی کشور فائق خواهیم آمد بلکه جنگ اقتصادی دشمن علیه کشورمان به شکست وادار خواهد شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به مخاطرات، نا اطمینانیها و بحران های مالی، اقتصادی و سیاسی در سایر کشورها افزود: با اجرای اقتصاد مقاومتی نه تنها از این بحرانها مصون خواهیم ماند بلکه در جهت آرمان ها و ارزشهای انقلاب، قانون اساسی و اسناد بالادستی مانند چشم انداز 20 ساله کشور حرکت خواهیم کرد.
مصباحی مقدم با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب درباره الگوی اقتصاد مقاومتی مبتنی بر دانش و فناوری گفت: دانشگاه های ما به عنوان مبدأ تولید علم باید بتوانند در جهت تولید علم و تبدیل آن به محصول و تجاری سازی اقدام کند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به ویژگی درون زا و برون گرا بودن الگوی اقتصاد مقاومتی افزود: درون زا بودن به معنای اتکا به امکانات و ظرفیت های داخلی است و برون گرا بودن به معنای آن است که اقتصاد ما اقتصادی پویا باشد که در حصار قرار نگیرد.
مصباحی مقدم گفت: اقتصاد مقاومتی ؛ صادرات محور و پویا و پیشرو است که باید بتواند جایگاه اول را در منطقه برای ایران محقق کند.
این نماینده مجلس تاکید کرد: اقتصاد مقاومتی باید الگویی الهام بخش باشد و همانگونه که ملت ایران با انقلاب اسلامی برای ملت ها الهام بخش بود و بیداری اسلامی با الگوگیری از ملت ایران اتفاق افتاد در اقتصاد نیز باید الهام بخش باشد.
وی افزود: برنامه اقتصاد مقاومتی تکمیل کننده سیاست های کلان گذشته مانند سیاست های کلی اصل 44 است که براساس آن دولت باید کوچک و بخش خصوصی تقویت و ا مور به مردم واگذار شود.
مصباحی مقدم گفت: رهبر معظم انقلاب در مقدمه ابلاغیه سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی تاکید کرده اند که قوای کشور بی درنگ و با زمانبندی مشخص برای اجرای این سیاست ها تلاش کنند.
این نماینده مجلس افزود: با گذشت بیش از یک سال و نیم از ابلاغ این سیاست ها هنوز چیزی به نام طرح زمانبندی درخصوص اقتصاد مقاومتی دیده نمی شود.
وی با اشاره به اینکه دولت باید با تهیه قوانین، مقررات و تدوین نقشه راه در جهت اجرای اقتصاد مقاومتی حرکت کند، گفت: مجلس سال گذشته با تصویب قانون رفع موانع تولید نخستین گام را در جهت اقتصاد مقاومتی برداشت اما کافی نیست.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه نمایندگان مجلس برای قانونگذاری معطل دولت نمیمانند و طرح تهیه میکنند، افزود: بخشی از قانون رفع موانع تولید نیز ابتدا طرح نمایندگان بود و دولت بعد از طرح مجلس ، لایحه داد.
وی گفت: لوایحی که دولت تهیه می کند چون با استفاده از ظرفیت کارشناسی دولت تهیه شده است قابل اعتمادتر است و به همین دلیل مجلس انتظار میکشد تا دولت برای اصلاح قوانین لایحه بدهد و گام نخست را بردارد.
مصباحی مقدم افزود: در اصلاح قانون بانکداری بدون ربا نیز مجلس 7 سال انتظار کشید تا دولت قبل لایحه بدهد زیرا اعتقاد داریم که بسیاری از مشکلات اقتصادی ما از بانک ها ناشی می شود و باید نظام بانکی، اصلاح و جلوی مفاسد گرفته شود.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه چشمان نمایندگان در انتظار لایحه اصلاح نظام بانکی در دولت قبل سفید شد، گفت: دو سال هم از دولت فعلی می گذرد و در مجلس ناگزیر شدیم برای اصلاح نظام بانکی طرح تهیه کنیم آن وقت دولت دست بکار شد و اعلام کرد که لایحه ای در حال تدوین است که البته دست آنها درد نکند و مجلس از این لایحه حتماً استفاده خواهد کرد.
مصباحی مقدم افزود: 90 درصد ظرفیت عمومی کشور در اختیار دولت به معنای نظام جمهوری اسلامی است و دولت باید در حل مسائل پیشگام باشد، لایحه دهد و قوانین را اجرا کند.
وی گفت: بخش مهمی از اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی نیاز به لایحه ندارد بلکه با تدبیر و عزم دولت می توان کارها را پیش برد.
این نماینده مجلس با اشاره به بخش دیگری از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در زمینه نقش آفرینی مردم و همه فعالان اقتصادی در اجرای اقتصاد مقاومتی تحت عنوان جهاد اقتصادی افزود: در اقتصاد مقاومتی به دنبال جهاد اقتصادی هستیم به این معنا که کار با روزمرگی انجام نمیشود بلکه با توان کامل، تلاش و استفاده از همه امکانات و ظرفیتها مانند نقش آفرینی همه ملت در دوران دفاع مقدس باید جهاد اقتصادی انجام شود.
مصباحی مقدم گفت: رهبر معظم انقلاب همچنین سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را حماسه اقتصادی ملت ایران تعبیر کردند.
وی افزود: ابلاغ این سیاستها همزمان بود با حماسه سیاسی ملت در انتخابات سال 92 ریاست جمهوری و به همین دلیل رهبر معظم انقلاب اقتصاد مقاومتی را به حماسه اقتصادی ملت ایران تعبیر کردند.
این نماینده مجلس با اشاره به بندهای 24 گانه سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی گفت: دربندهای مختلف این سیاستها به موضوعات اساسی کشور توجه شده که از جمله آنها موضوع بحران آب است.
مصباحی مقدم با اشاره به اظهارات وزیر نیرو در باره بحران آب افزود: در شرایطی هستیم که آب های زیرزمینی افت کرده و عمق حفر چاه برای رسیدن به آب افزایش یافته است.
وی گفت: بحران آب سخن درستی است اما به معنای آن نیست که نمی توان کاری انجام داد.
این نماینده مجلس با تاکید بر لزوم استفاده بهینه از منابع آب کشور افزود: 90 درصد منابع آبی در بخش کشاورزی و به طور ناکارآمد و غیر بهره ور استفاده می شود در حالی که اگر آبیاری به صورت قطره ای، بارانی و تحت فشار انجام شود ؛ بازدهی تولید در بخش کشاورزی نیز بالا میرود.
وی گفت: برآورد کارشناسی نشان میدهد با وضعیت فعلی آب و خاک در ایران با استفاده بهینه از این منابع می توان تا 300 میلیون نفر را غذا داد.
مصباحی مقدم با اشاره به اهمیت توسعه استفاده از فناوری ها مانند آب شیرین کن ها برای بهره گیری بهینه از منابع آبی افزود: صنعت و معدن نیز از بخش هایی است که ظرفیت های زیادی برای استفاده بهینه دارد.
این نماینده مجلس گفت: هم اکنون 50 درصد صنایع کوچک و متوسط در کشور خوابیده است و بخش دیگر از این صنایع نیز زیر ظرفیت کار می کند.
مصباحی مقدم با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیتهای نو در اقتصاد افزود: با استفاده از ظرفیت دانشگاهها میتوان در جهت برآورده کردن نیازها با فناوریهای نو حرکت کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *