تیزتر شدن شمشیر قدس
حسن هانی زاده، کارشناس ارشد مسائل منطقه در یادداشتی نوشت: طبق برخی نظرسنجیها، کابینه «نفتالی بنت» تنها ۶ ماه تا دو سال عمر دارد و به جهت مواجهه با چالشهای ذکرشده، نمیتواند به ثبات لازم برای مدیریت فضای بحرانزده رژیم صهیونیستی دست یابد.
خبرگزاری میزان -
_ حسن هانی زاده در روزنامه حمایت نوشت: جنگ و سرشاخ شدن با مقاومت فلسطین، یک بار دیگر شوک سیاسی سنگینی به دولت رژیم صهیونیستی وارد کرد و «بنیامین نتانیاهو»، رهبر حزب لیکود پس از ۱۲ سال مجبور به کنارهگیری از قدرت شد. پیشازاین نیز کابینه نتانیاهو به دلیل نحوه برخورد با حماس و جهاد اسلامی، از سوی «نفتالی بنت»، نخستوزیر فعلی و «آویگدور لیبرمن»، وزیر جنگ اسبق صهیونیستها استعفا کرده و انتخابات پارلمانی برگزارشده بود.
این اثرگذاری حاکی از تیزتر شدن «شمشیر قدس» و اثربخشی عمیقتر آن است؛ بهنحویکه حتی تهدیدات رهبران مقاومت باعث ایجاد تنش در عرصه اجتماعی – سیاسی این رژیم میشود. انتشار صدا و تصاویر یک اسیر صهیونیست اندکی پس از جنگ ۱۲ روزه غزه و بسامد آن در میان جامعه مهاجران اسرائیلی که باعث تحتفشار قرار گرفتن بیشتر نتانیاهو شد، نمونهای از دست برتر مقاومت در معادلات روزمره صهیونیستهاست و ثابت میکند قاعده اثربخشی تنها درصحنه نبرد خلاصه نمیشود. نتانیاهو با به راه انداختن یک نمایش نظامی، آخرین تلاش خود را برای حفظ قدرت انجام داد، اما با نتایجی مواجه شد که حتی فکر آن را نمیکرد. صهیونیستها علیرغم صدها راکت و موشکی که در طول جنگ دریافت کردند، نتوانستند وارد نبرد زمینی با غزه شوند و افزون بر این، میان سه ضلع کرانه باختری، نوار غزه و اراضی ۱۹۴۸، اتحاد بیسابقهای شکل گرفت.
دستاورد نتانیاهو پیشازاین نیز در برابر سلاح مقاومت، صهیونیستها را شرمنده کرده بود و شکستهای سنگینی در جبهههای مختلف برای اشغالگران رقم زد. این در حالی است که سبعیت «بی بی» (نتانیاهو) کار را بهجایی رساند که «جو بایدن» از حامیان سرسخت سرمایهگذاری سنگین آمریکا روی امنیت اسرائیل، ادامه کشتار کودکان غزه به آن شیوه رسوا را به ضرر وجهه آمریکا ارزیابی نمود و در روز دهم جنگ، به نتانیاهو در این رابطه اعتراض کرد. این اعتراض به دلیل شکل کشتار بود، وگرنه کاخ سفید از حامیان دائمی و پر و پا قرص قتلعام و نسل کشتی فلسطینیها بوده و هست. تصاویر جنایات ارتش رژیم صهیونیستی بهسرعت در شبکههای اجتماعی منتشر شد و آمریکا و اسرائیل با محکومیت جهانی از هر طرف، مواجه شدند.
از سوی دیگر، نتانیاهو بهعنوان یک چهره متقلب، فاسد و قدرتطلب شناخته میشود که با «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور سابق و فاسد آمریکا زد و بند داشت. بایدن دستکم نمیتواند با کسی که با رقیب سرسختش همپیمان بوده و برای رأی آوردن ترامپ، از هیچ کوششی فروگذار نکرد، کار کند. ازاینرو، عمر سیاسی نتانیاهو را به پایان رساند؛ به این امید که با روی کار آمدن نفتالی بنت، نفس راحتتری بکشد و تغییر شطرنج سیاسی اسرائیل، کار او را برای تقویت و تأمین رژیم صهیونیستی تسهیل کند. بایدن همچنین بر اساس برخی گزارشها، بنا دارد «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی را نیز برای بزک کردن چهره آمریکا تغییر دهد، اما کنار گذاشتن نتانیاهو و احتمالاً بن سلمان، مادامیکه ماهیت اشغالگرانه این دو رژیم تغییر نکند، چیزی شبیه پیرایش یک بنای فرسوده و رو به نابودی است. رژیم صهیونیستی از یکشنبهشب، نخستوزیری را شناخته است که به گفته تحلیلگران صهیونیست، دستکمی از نتانیاهو ندارد و اگر پایش بیفتد، خشنتر از او عمل میکند. بنت از مخالفان سرسخت تأسیس کشور مستقل فلسطین است؛ ابداعی که دستپخت تشکیلات خودگردان بوده و کوتاه آمدن از آرمان آزادی کامل این سرزمین مقدس محسوب میشود.
نخستوزیر فعلی حتی حاضر نیست زیر بار پذیرش این طرح برود. او معترضان فلسطینی را تروریست میداند و معتقد است حق فلسطینیها شلیک مستقیم گلوله جنگی است. علاوه بر این، بنت بارها بیان کرده است که درزمان حضورش در ارتش اسرائیل به سمت فلسطینیها شلیک کرده است. او در جایی گفته؛ «من تعداد زیادی از فلسطینیها را در زندگیام کشتهام و هیچ مشکلی با این امر ندارم.» بنت در عملیات خوشههای خشم در لبنان در دهه ۱۹۸۰ حضور فعال داشت، کاملاً از کشتار غیرنظامیان به دست کماندوهایش در این عملیات مطلع بود و همیشه از اینکه در جنایات جنگی اسرائیل علیه غیرنظامیان حضورداشته ابراز خشنودی کرده است.
از طرفی، جانشین جنجالی نتانیاهو در جلسه رأی اعتماد کنست، رسماً اعلام کرده بود به شهرکسازیها در منطقه «ج» کرانه باختری ادامه خواهد داد و برخورد سرسختانه با برنامه هستهای ایران و محور مقاومت را در سراسر منطقه در دستور کار خود قرار میدهد. طبعاً کارنامه بنت برای بایدن کاملاً شفاف بوده و اینگونه نیست که در جلسات کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی، طرحهای ضد ایرانی و ضد فلسطینی را به تصویب نرساند؛ لذا همان ذات اشغالگری و برتری طلبانه اسرائیل در دولت ائتلافی جدید اسرائیل به شکل دیگری ادامه خواهد یافت؛ با این تفاوت که اگر دولت نتانیاهو با پرونده مفاسد و چالش گروههای مقاومت در غزه مواجه بود، کابینه نفتالی بنت با مزاحمت احزاب افراطی راستگرا و قدرت مضاعف حماس و جهاد در آینده دستبهگریبان است.
رهبران و خاخامهای دوآتشه حامی نتانیاهو و حزب لیکود، در روزهای آخر عمر سیاسی وی، با پیوستن به جبهه مخالفان بنت، برای او آرزوی رفتن به جهنم کرده و برای برگزاری مراسم «بولسا دینورا» به منظور نفرین و مرگ بنت، فراخوان دادند. این جبههگیری نتانیاهو و حامیانش فارغ از اینکه یادآور فضای حاکم پیش از ترور «اسحاق رابین» به دست صهیونیستهای افراطی است، حاکی از روزهای ناآرام پیش روی نخستوزیر جدید است. طبق برخی نظرسنجیها، کابینه بنت تنها ۶ ماه تا دو سال عمر دارد و به جهت مواجهه با چالشهای ذکرشده، نمیتواند به ثبات لازم برای مدیریت فضای بحرانزده اسرائیل دست یابد. همه این شواهد حاکی از آن است که کشتی طوفانزده رژیم صهیونیستی، به ساحل امن نمیرسد و با کارشکنیهای داخلی، احتمال انحلال کنست و برگزاری پنجمین دور از انتخابات پارلمانی طی دو و نیم سال وجود دارد.
این اتفاق، رکوردشکنی بیسابقهای در عمر دولتهای اسرائیل به شمار میرود که متأثر از مقاومت، اختلافات حزبی و فساد گسترده در ساختار رژیم صهیونیستی رخداده و برخلاف آنچه بایدن و دیگر حامیان تلآویو میاندیشند، دومینویی از اتفاقات غیرمنتظره، شکافهای بیشتر و گسلهای عمیقتر در حاکمیت جعلی این رژیم ایجاد خواهد کرد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *