یافتههای جدید درباره عوارض عصبی ویروس کرونا
- ایسنا نوشت: در مطالعات جدید از سوی متخصصان آمریکایی مکانیسمی شناسایی شد که بر اساس آن کووید-۱۹ میتواند با مشکلات زوال عقل و بیماری آلزایمر نقاط مشترکی داشته باشد.
این یافتهها حاکی از همپوشانی بین بیماری کووید-۱۹ و تغییرات مغزی شایع در آلزایمر است و ممکن است به مدیریت خطر و راهکارهای درمانی اختلال شناختی مرتبط با کروناویروس کمک کند.
گزارشهای مربوط به پیامدهای عصبی بیماری کووید-۱۹ در بیماران و افرادی که برای طولانی مدت با علائم این عفونت درگیر هستند، نشان میدهد که کروناویروس ممکن است اثرات ماندگاری بر عملکرد مغز داشته باشد. هرچند، هنوز به خوبی مشخص نشده که چگونه ویروس منجر به بروز مشکلات عصبی میشود.
متخصصان آمریکایی اظهار داشتند: در حالیکه برخی مطالعات حاکی از آن است که کروناویروس سلولهای مغز را به شکل مستقیم آلوده میکند، اما در تعدادی از تحقیقات انجام گرفته، شواهدی از ویروس در مغز پیدا نشده است.
این متخصصان تاکید کردند: شناسایی چگونگی ارتباط کووید-۱۹ و مشکلات عصبی برای توسعه راهکارهای موثر پیشگیرانه و درمانی به منظور مقابله با افزایش اختلالات عصبی شناختی که انتظار میرود در آینده نزدیک شاهد آن باشیم، حیاتی خواهد بود.
در این مطالعه، محققان با استفاده از هوش مصنوعی مجموعه دادههای موجود در مورد بیماران مبتلا به آلزایمر و کووید-۱۹ را به کار گرفتند. آنها مجاورت بین ژن ها/ پروتئینهای میزبان کروناویروس و ژنهایی را که با چندین بیماری عصبی در ارتباط هستند اندازه گیری کردند چراکه نزدیکی و مجاورت بیشتر، حاکی از مسیرهای مرتبط یا مشترک بیماری بوده است. محققان همچنین عوامل ژنتیکی را که باعث میشود کروناویروس بتواند بافتها و سلولهای مغزی را آلوده کند، مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند.
به گزارش ایسنا به نقل از هندوستان تایمز، در حالیکه محققان شواهد کمی یافتند که نشان دهد ویروس به طور مستقیم مغز را مورد هدف قرار میدهد، اما روابط نزدیک شبکهای بین ویروس و ژن ها/ پروتئینهای مرتبط با چندین بیماری عصبی از جمله آلزایمر مشاهده شد که به مسیرهایی اشاره دارد که بیماری کووید-۱۹ میتواند منجر به بیماری آلزایمر شود.