اظهارات مهرعلیزاده در سومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰
- «محسن مهرعلیزاده» در سومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که تصویر دولت آینده وی از گرانی و نرخ بالای تورم چه خواهد بود، گفت: من فکر میکنم باتوجه به اینکه فرصت محدود است من یک اشاره کلام داشته باشم به این هفت مورد و بروم به سر بعضی از مسائلی که آنها دغدغههای اساسی هستند و به این هفت دغدغه مورد نظر شما اشارهای نشده است.
وی افزود: برنامه دولت زندگی برنامه اقتصادمحور است که تنظیم شده، برنامه اقتصاد اجتماعی که هم به توسعه اقتصادی کار دارد و هم به تأمین اجتماعی و معیشت مردم شامل مسائل افزایش تولید، مسائل کلان تولید، مسائل سرمایهگذاری، مسائل از بین بردن موانع سرمایهگذاری، مسئله افزایش GDP، مسئله کارگران، مسئله معلمان، مسئله جوانان، مسئله ایجاد صندوق درآمد پایدار، مسئله صندوق بیمه تکمیلی رایگان، توسعه امر گردشگری، تنشزدایی در سطح دنیا و ورود به عرصه رقابتهای جهانی، ۵ برابر کردن یارانههای نقدی، واکسیناسیون کرونا تا قبل اتمام سال، اجرای سهجانبهگرایی در تأمین اجتماعی، افزایش حقوق دستمزد کارگران بر اساس نرخ تورم، واگذاری اختیارات هنر به اصناف هنر، همسان سازی حقوق بازنشستگان و در زمینههای مختلف که بنده ۳۰ و چند مورد حالا یادداشت کردم و خواهش میکنم که مردم عزیز در برنامهای که بنده در سایت خود که همان روز اول مناظره گذاشتهام به آن توجه بفرمایند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: اینجا میخواهم چند مسئله دیگر را که به عنوان دغدغههای اصلی هستند و نباید به مسائلی که اینجا مطرح شد فقط به آنها اکتفا کنیم را عرض میکنم. بنده یکی از دغدغههای اصلی را در حال حاضر مسئله از بین رفتن اعتماد مردم به مدیران و به دولت میدانم. بنده احساس میکنم که مردم عدم صداقت را در رفتار و کردار و گفتار مدیران احساس میکنند و بر اساس این بیاعتمادی دارند به مجموعه عملکردها و این بیاعتمادی به مجموعه عملکردها باعث میشود که مردم همکاری نکنند و حتی کار خوب را هم نبینند و به دنبال همکاری با دولت نباشند. یکی همین صدا و سیماست. شما در نظر بگیرید کاری شده است که مرجعیت رسانه امروز از تهران به لندن انتقال پیدا کرده است و حالا کمتر از ۱۰ درصد مردم اخبارشان را از رسانه ملی دریافت میکنند. فیلم تبلیغاتی بنده را سانسور کردند برای اینکه در آن شخص حضرت امام، رهبری، سخنان طالقانی، شهید بهشتی بود. امروز صدا و سیما متأسفانه حتی نماینده اقلیت، اقلیت هم نیست؛ ریشه مشکلات عمدتاً امروز در سیاست زدگی است این را در نظر بگیریم، بینشها و روشها و نگاهها باید عوض بشود، نگاه ارباب و رعیتی باید از بین برود. بعضیها میخواهند همهجا باشند، بعضیها میخواهند همهکاره باشند، بعضیها میخواهند همه جا دخالت کنند و آنجایی که باید باشند نیستند و آنجا که نباید باشند هستند.
مهرعلیزاده اظهار داشت: امروز اقتصاد و معیشت ما متأسفانه دچار فضای سیاستزدگی سنگین شده بعضیها هیچ التزامی به قانون و برنامه ندارند این همه برنامه در اینجا گفته شد؛ جناب آقای همتی هم مجموعه بسیار خوبی را فرمودهاند، ولی افسوس که هیچ التزامی به اجرای قانون نیست. مشکل از عملکرد مدیران و ساختارها است مردم از چه چیزی ناراضیاند چرا کوچکترین مشکل اجتماعی در اسرع وقت به بحران تبدیل میشود؛ باران میآید سیل میآید نارضایی؛ زلزله میآید نارضایتی، مسئله بنزین آبان ۹۸.
نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری افزود: ببینید اینها راهحل نیست به نظر بنده آن مسائلی که مطرح میشود یک راهحلهایی دارد که مردم آنها را میدانند بعضیها یک راهحلهایی ارائه میدهند که آنها راهحلهای مورد نظر و واقعی نیست، اشکنه خوردن ولنگ پوشیدن راهحل نیست. ما میتوانیم بحرانها را کنار بگذاریم میتوانیم بر مشکلات فائق بیاییم بر اساس برنامههایی که بنده ارائه کردهام مشکلات را حل کنیم به شرطی که باهم باشیم ببینید جوانان ما امروز در پروژههای سنگین در سطح بینالمللی در ناسا و نورولینک کار میکنند اگر ما جوانی اینجا داشتیم الان مشکلمان این بود؟ اگر جوان را فراری نمیدادیم الان مشکلمان این بود؟ یکی از دیگر دغدغهها مسئله شفافیت است صادق بودن با مردم است، در کنار مسئله معیشت، اشتغال، امنیت شغلی، آزادیهای اجتماعی، مردم شفافیت میخواهند، مردم صداقت میخواهند، اگر شفافیت بود این همه اختلاف و رانتخواری که موجب بیاعتمادی مردم به مدیریت در کشور شده نبود، اگر پروندههای مثل پرونده آقای عیسی شریفی که وصل به شهردار وقت بود و حالا چهار سال است که خاک میخورد رانت و اختلاس چند هزار میلیاردی هیچکس کاری به کسی تو دنیا ندارد.
وی افزود: اگر پرونده بابک زنجانی مشخص میشد اگر مسئله طبریها دقیقتر و ریزترمشخص میشد مردم اعتماد میکردند، مردم صداقت و روراستی را میخواهند، مردم میخواهند بپرسند که آیا واقعا کرونا خطرناک است؟ باید در خانهها بمانیم؟ کسب و کار ما باید تعطیل شود؟ اگر کرونا خطرناک است خوزستان که وضعیت قرمزی که حالا چند ماه است دارد و روزی بیش از ۱۰۰ نفر در این کشور از کرونا میمیمیرند پریروز جناب آقای رئیسی در آنجا شوآف و تبلیغات میکند و هزاران نفر مردم را جمع میکنند در آنجا، خب مردم میپرسند ما به چی اعتماد کنیم؟ کرونا هست یا نیست؟ خطر هست یا نیست؟ من میترسم به این ترتیب جناب آقای رئیسی میخواستند سید محرومان بشوند حالا بشوند سید مرحومان. در فارس ۱۰ نفر از مدیران سیستم قضایی واکسن زدند، میپرسم آیا این واکسنزدنها قانونی بوده، شفاف بوده؟
مهرعلیزاده در ادامه سومین مناظره در نقد اظهارات سایر نامزدها گفت: من یکی دو جمله در ادامه بحث قبلی هم بگویم که این نزاع سیاسی که ابتدا داخلی و درونی بود، بعد نفوذیها سوار آن شدند و امروز عملا فضای سیاسی کشور را مدیریت میکنند و بازیگران این صحنه یا ناآگاه هستند یا آگاهانه دارند اوضاع و وقت کشور را میگیرند و اجازه نمیدهند انرژی ملت ایران و توانایی دولت روی مسایل اصلی متمرکز شود.
وی افزود: رهبر بزرگوار انقلاب بارها وارد شدند که این مشکل را حل کنند، سیاستهای اصل ۴۴ اقتصاد مقاومتی را تعیین کردند و ابلاغ شده، اما حتی در مجلس بسیاری از این سیاستها تبدیل به قانون نشده است. خب چرا نشده است؟ اگر اینها برنامه ریزی و اجرا میشد خود به خود ریل اقتصاد راه پیدا میکرد. یا در مسئله مذاکرات، رهبر انقلاب با خط مشی نرمش قهرمانانه یک امکان فوق العادهای به دولت دادند و جانانه هم حمایت کردند و قرار بود اقدامات دولت به یک شاهکار بزرگ در رفع تحریمها تبدیل شود ولیکن اتفاقی که افتاد آن بود که آن تحریمها که برطرف نشد، تحریمهای بسیار سنگینی به وجود آمد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: ملت بزرگ ایران، این نشان میدهد مسئله این گونه حل نمیشود، به قول دوست عزیزمان که جایش اینجا خالی است باید در حقیقت زد زیر یا روی میز زد، اینگونه نمیشود کشور را اداره کرد و کشور نیاز به جراحی بزرگ دارد. دولت ما با اقتدار، قانون و نظم و آرامش را در جامعه مستقر میکند، سیاستهای نظام را عملیاتی میکند، حق شما را از گردن کلفتها میگیرد و به شما میدهد خواستههای شما را با برنامه ریزی دقیق و با دست شما عملیاتی میکند.
وی تاکید کرد: این نفوذیها و این آلودگیهای امنیتی که پشت صحنه با نمایش ایجاد کردن و با دعواهای زرگری وقت و انرژی شما را و نگاه شما را و توانایی دولتها را به انحراف میکشاند، ما از این پستوها بیرون میآییم و اجازه نمیدهیم این آلودگی امنیتی با انتشار یک نواری یک مرتبه یک کسی کنار رود و به یکباره یک کسی دیگر جای آن قرار گیرد. مگر میشود سرنوشت یک ملت بزرگ را ما اینگونه بگذاریم که هرکسی بخواهد هرکاری بکند و کار انجام شود ما برای اجرای برنامه نیاز به اقتدار داریم.
مهرعلیزاده در ادامه صحبتهای خود گفت: برنامههای من جراحیهای بزرگ است، اما همان هم نمیتوان روی کاغذ نوشت و رهایش کرد و این نیاز به یک اقتداری دارد تا تحقق یابد، اما اقتدار هم کافی نیست و ما باید عقلانیت را برگردانیم، اینکه عقلانیت فردی و جناحی جای عقلانیت جمعی نشسته این از بزرگترین خسارتهای ما است.
نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: ما باید گفتوگو را با مردم و نخبگان راه بیاندازیم. اینکه تا هواپیما تاخیر میشود میگویند همین که هست، میگوییم مرغ چرا اینطور شد میگویند همین که هست، میگوییم چرا وامهای میلیاردی بدون وثیقه است میگویند همین که هست. این بی احترامی به مردم است و مردم باید در گفتگو و تعامل شرکت کنند. ما اگر تعامل داخلی راه نیندازیم تعامل خارجی بی نتیجه خواهد بود، دولت ما دولت شایستگانی از همه کسانی است که شایسته هستند، است.
مهرعلیزاده در دور دوم مناظره در پاسخ به این سوال که برخی سهامداران به ویژه در ماههای اخیر دچار ضرر و زیانهایی در بازار بورس شدند، جنابعالی چه برنامهای برای ثبات، برگشت اعتماد و بهبود شاخصهای این بازار دارید؟، گفت: بورس یکی از بهترین بازهای ممکن برای جذب سرمایه گذاری است، برای اینکه وقتی پول یک جا جمع میشود مطمئنا به سمت تولید میرود. به هر حال یکی از مشکلات اساسی کشور ما مساله تولید، مسئله افزایش تولید و رونق تولید و گرایش دادن نقدینگی جامعه به سمت و سوی تولید است، اما آنچه که در فروردین سال گذشته اتفاق افتاد این بود که به هر دلیلی که به نظر من دلیل غیر کارشناسی بود، دولت در مساله بورس ودر بازار بورس دخالت کرد.
وی افزود: صاحبان سهام عمده که معمولا نقش تعیین کنندهای در قیمت سهام خودشان دارند، در یک هماهنگی با یکدیگر و به نظر من در یک هماهنگی با دولت وارد معرکه شدند و کاری کردند که با تشویق مردم به سرمایه گذاری و آوردن پولشان در بورس، پول مردم را جمع کردند، اما این موجب نشد که پول به سمت تولید برود، این موجب شد که بعضا به شکل حبابی قیمت سهام چندین برابر بشود که این چندین برابر هم اصولا به منتغع شدن سهام داران عمده منتهی شد که بعد هم وقتی حبابها ترکید و قیمتها واقعی شد دیدیم که مردم متضرر شدند و فشار آورند. این مورد جزو همان مواردی است که عرض کردم که کوچکترین مساله اجتماعی، پتانسیل تبدیل به یک بحران را دارد، به یک بحران تبدیل شد که تا آنجا که من اطلاع دارم دولت مجبور شد که از صندوق توسعه ملی ۲۰۰ میلیون دلار را اختصاص دهد که تبدیل به ریال کنند و جبران خسارت برای مردم کنند که هر سه امر؛ امر اول، امر دوم و امر سوم، کار غلطی بود.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه صحبتهای خود تاکید کرد: به نظر من بایستی کاملا کار بورس را به خود بورس بسپارند، دخالت دولتها و دولت همواره در زمانی است که معروف است به «شکست بازار»، شکست بازار زمانی است که اتفاق خاصی مثل بحرانی که چند سال پیش در امریکا اتفاق افتاد، دولت آمد از منابع مالی دولت به بانکها کمک کرد که از ورشکستگی بانکها جلوگیری کند و یا در مورد مسکن این اتفاق افتاد، در چنین وضعیتی؛ بنابراین باید بورس را بسپارند دست خود بورس و نفع سهامداران عمده را در آن جا به حداقل برسانند.
مهرعلیزاده اضافه کرد: از آن طرف هم اگر ما این ۷۰، ۷۵ درصد اقتصادی که دست دولت است، این مطلب را هم حل کنیم و سهامداران عمده وابسته به دستگاههای بزرگ، نهادها و دستگاههای مختلف نظامی و غیر نظامی در اینجا دخالت نکنند، قطعا بورس یک وضعیت مطلوبی خواهد داشت که تنها راهش استقلال بورس است در چارچوب آنچه که در بازارهای بورس بین الملل در بورس اتفاق میافتد.
محسن مهرعلیزاده در ادامه مناظره گفت: من در خصوص مساله دیپلماسی عرض کردم و دوستان به من اشاره داشتند و عرض میکنم که اگر سیطره سیاست زدگی را در کشور از مسئله اقتصادی برداریم کل مسایل حل میشود. تمام صحبتهایی که آقایان درمورد fatf میگویند، اما واقعیت در جامعه امروز این است که با دیوارنوردیها با این قبیل کارها با معطل کردن مساله fatf در خصوص جریانات مذاکرات هزار تا مشکل ایجاد کردن، کشور ما به نقطهای رسیده که آنچه را که در میآوریم فحش همان را میخوریم.
وی افزود: در کشور ما حداکثر میزان در آمدی که ما در سال داریم ۶ هزار دلار بر هر ایرانی است ما همان را بر اساس میانگینها میخوریم و ریالی برای سرمایه گذاری نداریم. ایرانیها در ایران و خارج از کشور سرمایه دارند، ما ۷ میلیون ایرانی خارج از کشور داریم و از این تعداد حداقل ۵ میلیون نفرشان افراد متخصص و دارا هستند و بایستی فضای امن ایجاد کنیم تا سرمایه گذاری کنند و سرمایه گذار بیاورند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: ما میخواهیم تکنولوژی را از چه کسی بگیریم؟ ما میخواهیم تکنولوژی را از کشورهای اطراف بگیریم؟ ما که از لحاظ تکنولوژی برتر از کشورهای اطراف هستیم ما از کجا میخواهیم بیاوریم؟ از کشورهای اطراف؟ اینها که سرمایهای ندارند به ما بدهند. سرمایه در غرب، چین، ژاپن، کره و هند است و تکنولوژی هم همان جا است و تا زمانی که ما بخواهیم دنبال تنش و ماجراجویی در دنیا باشیم وضعیت همان است که هست.
مهرعلیزاده اظهار داشت: من نمیدانم آقایان بالاخره بودند. آقای رییسی شما تشریف داشتید درست است که در سیستم قضایی بودید، اما به هرحال جزو سران سه قوه هستید، مگر نبود که در مسئله بنزین تصمیمی گرفته شد و تصمیم غلط، و بد هم اجرا شد مگر در مورد فیلترینگ صحبت میشود آقای رییسی فرمودند که من خودم تلگرام و اینستا دارم؛ آقای رییسی لطف کنید و حالا که با مردم مهربان شده اید همین الان دستور بفرمایید فیلترینگها برداشته شود. لطف کنید در خصوص آنهایی که در ماجرای آبان ۹۸ دستگیر شدند و تعدادشان مشخص نیست آنهایی که کشته شدند مشخص نیست خانوادههایشان نگران هستند همین الان یک درخواست عفو از مقام معظم رهبری برای آن خانوادهها که نگران هستند داشته باشید باید مقداری نگرانیها را کاهش دهیم و فقط حرف نزنیم.
مهرعلیزاده در جمعبندی سه دقیقهای خود گفت: اگر آقای زاکانی معلم انشای جلسه ایراد نگیرند در احترام به مردم عزیز در جهت صرف وقتشان و نیز برای آنکه با حساب حرف بزنم و حرف حساب بزنم اجازه بدهید که مطالبی از رو بخوانم. به نام خداوندی که انسان را آزاد آفرید. مردم سرافراز ایران ۶ روز دیگر انتخابات انجام میشود، انتخاباتی که میتواند با نتیجهای از پیش تعیین شده به پایان برسد و یا با معجزهای نتیجهای غیر از خواست انحصار طلبان رقم بزند.
وی ادامه افزود: قرار بود جمهوریت جمهوری اسلامی ایران حفظ شود و مردم در راس امور باشند. بیان اندیشه محدود نشود، تمام سلایق در انتخابات حضور داشته باشند. با رفع رانت و تبعیض و تحقق عدالت، همه آحاد ملت ایران فرصت برابر داشته باشند. مردم در اینکه چه میپوشند و چه میخورند و چه میاندیشند و در یک کلام در انتخاب سبک زندگی آزاد باشند.
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: می دانم امروز با این قرار بودها فاصله داریم لیکن امروز دو راه پیش رو ماست. راه نخست اینکه با صندوق رای قهر کنیم و در این انتخابات شرکت نکنیم راه دوم اینکه با امید به آینده درخشان و برای عزت ایران و ایرانیان و نیز برای خط بطلان کشیدن بر این صحنه آرایی خطرناک با امید به آینده در جلوگیری از به خطر افتادن ایرانمان در آینده، سر صندوقها حاضر شویم. مردم عزیز ایران در خرداد ۷۶ نیز ابر و باد و مه و خورشید و فلک برای انتخاب یک فرد به میدان آمده بودند لیکن قدرت خاص شما مردم عرصه دیگری را رقم زد و تشکیل دولت اصلاحات به عنوان کار آمدترین دولت پس از پیروزی انقلاب را به ارمغان آورد. مردم، قدرت در دست شماست، قدرت انتخاب بین شادی و نشاط یا اندوه و نا امیدی و برقراری عدالت یا ظلم.
مهرعلیزاده اظهار داشت: مردم ایران شرکت یا عدم شرکت در انتخابات حق شماست، لیکن عدم شرکت محروم ساختن خویش از حق خویشتن است. بیایید با استفاده از این حق قانونی خود به زندگی سلام دوباره کنیم و با رای به دولت زندگی ایرانی بسازیم برازنده ایرانی. بیایید همه با هم و در کنار هم برای حکمرانی خوب و ساختن ایرانی آباد و و آزاد و مستقل تلاش کنیم. این بار لحظه انتخابات لحظه تغییر قرن است، خدا یارتان.