بیتدبیری دولت؛ عامل اصلی خاموشیهای برق
یک کارشناس حوزه انرژی میگوید طبق برنامه ششم توسعه باید در دولت یازدهم و دوازدهم بهصورت میانگین سالانه ۵ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق در کشور اضافه شود درحالیکه رقم افزایش ظرفیت تولید حدود ۲۵۰۰ مگاوات در سال بود که این رقم در برخی از سالهای به کمتر از ۱۷۰۰ مگاوات نیز رسیده است.
محمد محبی در گفتوگو با میزان، با اشاره به قطعی برق اظهار کرد: قطعی برق در شبکه حاصل عدم افزایش ظرفیت تولید برق نیروگاههای حرارتی است که اثرات آن را میتوان در هفتههای گذشته مشاهده کرد.
محبی ادامه داد: دلیل عمده این کاهش سرمایهگذاری به کمبود سرمایهگذاری دولت و انتظار قوه مجریه برای جذب سرمایهگذاری خارجی پس از برجام است.
این کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: مطابق برنامه ششم توسعه باید در دولت یازدهم و دوازدهم بهصورت میانگین سالانه ۵ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق در کشور اضافه شود.
وی افزود: درحالیکه رقم افزایش ظرفیت تولید حدود ۲۵۰۰ مگاوات در سال بود که این رقم در برخی از سالهای به کمتر از ۱۷۰۰ مگاوات نیز رسیده است.
محبی ادامه داد: دلیل عمده این کاهش سرمایهگذاری به کمبود سرمایهگذاری دولت و انتظار قوه مجریه برای جذب سرمایهگذاری خارجی پس از برجام است.
این کارشناس حوزه انرژی ادامه داد: خاموشیهای اخیر کاملاً قابل پیشبینی بود و فعالان این بخش هشدارهای فراوانی در خصوص احتمال خاموشیهای گسترده در شبکه برق داشتند.خاموشیهای اخیر کاملاً قابل پیشبینی بود
وی افزود: عدم امکان استفاده از ظرفیتهای نیروگاههای برقآبی توجیه مناسبی برای خاموشیهای اخیر نیست و وزارت نیرو باید علاوه بر افزایش ظرفیت برق در نیروگاههای برق حرارتی، به افزایش ظرفیت انرژیهای تجدید پذیر به ۵ هزار مگاوات همت میگمارد که این رقم نیز محقق نشد.
محبی ادامه داد: ظرفیت مناسبی برای توسعه انرژیهای برقابی از قبیل از آبی و بادی در کشور وجود دارد که این ظرفیتها نیز به دلیل عدم توجه به دولت مغفول مانده است و مطابق آخرین آمار میزان انرژیهای تجدید پذیر کمتر از هزار مگاوات است.
این کارشناس حوزه انرژی ادامه داد: خاموشیهای موجود در شبکه برق، برای سالهای آتی نیز ادامه خواهد داشت و باید با افزایش سرعت سرمایه گذاری این مشکل را مرتفع کرد.
- بیشتر بخوانید:
- رد پای توقف طرحهای صنعت برق در خاموشیهای اخیر
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *