فعالیت بیش از ۲۰۰ کارگاه تولید تریکو در خورزوق با همت امامجمعه شهرستان/ ضرورت برنامهریزی برای رفع موانع تولید
امام جمعه خورزوق اصفهان با اشاره به موانع تولید، گفت: در خورزوق و محلهای که به اسلامآباد معروف است، بیش از ۲۰۰ کارگاه تولید تریکو فعال است، همچنین در محله دلیگان، بیش از ۲۰۰ کارگاه چیتسازی یا تولید سفرههای قلمکار فعالیت میکنند که این کارگاهها گاهی با برخی موانع روبه رو میشوند، از این رو با برنامهریزی میتوان این موانع را از سر راه آنها برداشت.
خبرگزاری میزان -
حجتالاسلام «رسول حقشناس» در گفتوگو با میزان، با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۰ از سوی رهبر انقلاب به عنوان سال «تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها» گفت: در پی نامگذاری سال ۱۴۰۰ با این عنوان، دفتر امام جمعه شهرستان تلاش کرد تا با ابتکار و در راستای عمل به فرمایش رهبر انقلاب برخی اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهد.
امام جمعه خورزوق به موانع تولید در منطقه خورزوق اصفهان اشاره و اظهار کرد: در خورزوق و محلهای که به اسلامآباد معروف است، بیش از ۲۰۰ کارگاه تولید تریکو فعال است، همچنین در محله دلیگان، بیش از ۲۰۰ کارگاه چیتسازی یا تولید سفرههای قلمکار فعالیت میکنند که این کارگاهها گاهی با برخی موانع روبه رو میشوند، از این رو با برنامه ریزی میتوان این موانع را از سر راه آنها برداشت.
از فعالیتهای مجموعه تریکودوزی خورزوق روزانه نزدیک ۱۰ کامیون لباس آماده و از منطقه خارج و در سطح کشور و کشورهایی مانند پاکستان و عراق صادر میشود
وی به حجم فعالیتهای مجموعه تریکودوزی در این منطقه اشاره کرد و اظهار داشت: در این مجموعه روزانه نزدیک ۱۰ کامیون لباس آماده و از منطقه خارج و در سطح کشور و کشورهایی مانند پاکستان و عراق صادر میشود؛ هر کارگاه بین بیست تا سی نفر اشتغال مستقیم و غیر مستقیم را به خود اختصاص میدهد و حدود چهار یا پنج نفر از در کارگاه به طور مستقیم مشغول هستند. از تسهیلات بیمه بهرهمند میشوند و فراتر از این عدد در منازل به صورت متفرقه و عددی کار را انجام میدهند. دستمزد خود را بر مبنای میزان کاری دریافت میکنند، همه اینها ظرفیت بسیار خوبی را برای شهرستان فراهم کرده است که نباید بگذاریم برخی موانع پیشرفت آن را بگیرد.
حقشناس وجود واسطهگری را در تولید بسیار مضر دانست و تأکید کرد: این موضوع در همه مشاغل مشکلساز شده، هم اینک حدود پانزده درصد از درآمد حاصل از تولید پوشاک در منطقه نصیب دلالها و واسطهها میشود و از این طریق نقدینگی بالایی را از آن خود میکنند؛ به همین منظور این افراد نخی که در پتروشیمیهای داخلی تولید میشود را خریداری میکنند و به صورت خردهای با قیمت پانزده درصد بیش از ارزش کارخانه به تولید کننده میفروشند و همین موضوع عامل افزایش برخی قیمتها شده است.
امام جمعه خورزوق پیشنهاد تأسیس یک شرکت تعاونی با توانایی تأمین نقدینگی را ارائه کرد و یادآور شد: این شرکت تعاونی میتوانند از طریق جلب مشارکت عمومی مواد اولیه را خریداری و در اختیار کارگاههای کوچک قرار دهد، از این رو هزینهها تا حدودی کاهش خواهد یافت و سبب افزایش تولید میشود.
با شرایطی که تسهیلات کشور دارد امکان رقابت کالای تولیدی تولیدکنندگان با مشابه خارجی آن وجود ندارد
وی افزود: با شرایطی که تسهیلات کشور دارد و با نرخ ۱۸ درصد به تأمین نقدینگی مجبور هستند، امکان رقابت کالای تولیدی این تولیدکانندگان با مشابه خارجی آن وجود ندارد، از این رو در این زمینه نمیتوانستیم اقدام خاصی انجام دهیم، صرفاً کارگاهها یا کارگرانی که به صورت مقطعی یا ایام ابتدایی کرونا تعطیل شده بود حدود سیصد فقره وام قرض الحسنه دو میلیون تومانی داده شد تا ایام بیکاری را طی کنند و حدود سه هزار بسته معیشتی هم بین کارگران توزیع شد، بنابراین این هزینهها مشکل اساسی کارگران را برطرف نخواهد کرد و باید برای حل آن چاره اندیشی شود.
امام جمعه خورزوق، مشکل دیگر کار تولید کنندگان تریکوی خورزوق را واردات قاچاق و ته لنجیها عنوان کرد و گفت: قیمت تمام شده کارگاههای به واسطه بالا بودن مواد اولیه و دیگر مشکلات، از قیمت کالای قاچاق بالاتر است و کالای قاچاق بازار اینها را داخل کشور خراب میکند؛ اینها بحثهای کلان است که از طریق نمایندگان مجلس پیگیری هستیم و امیدواریم مجلس شورای اسلامی در این خصوص اقدام درخوری را انجام دهد.
وی مالیات را از دیگر مشکلات کار تولید کنندگان دانست و تصریح کرد: این اداره میزان مالیات تولیدیهای را بر اساس گردش مالی شرکتهای تولید تعین میکند، در حالی که درآمد خالص یک تولیدی از محل پوشاک چهار درصد بیشتر نیست؛ گردش مالی بالایی اتفاق میافتد، اما چیزی که عاید تولید کننده ما میشود درصد بسیار کمی از این میزان است، باید برای حل این مشکل، ساز و کاری دیده شود و با حضور مسئولان ارشد مالیاتی در شهرستان و استان موضوع دنبال شود.
امروز کارگران نیاز به حمایت جدی دارند تا مشکل آنها در حوزه بیمه برطرف شود
حقشناس به موضوع بیمه کارگران اشاره کرد و گفت: امروز کارگران نیاز به حمایت جدی دارند تا مشکل آنها در حوزه بیمه برطرف شود، هم اینک اگر یک تولید کننده پنج کارگر را به کار بگیرد از تسهیلات دولتی در حوزه بیمه برخوردار میشود، ولی به کارگیر بیش از پنج کارگر از این تشویقی و تسهیلات دولت بهرهمند نیست و باید بیمه او به صورت آزاد محاسبه شود و این یک مانع برای تولید به شمار میآید که نیاز است در این خصوص راهکار عملی پیدا شود.
وی افزود: برخی از افراد با توجه به شیوع بیماری کرونا در منازل کار میکنند، برخی نیز بحث نقل و انتقال را انجام میدهند و بستهبندی و اتوی این لباسها به وسیله بانوان انجام میشود و نیرویی که این کالاها را جابجا میکند در کارگاه حضور ندارد و کارشناسان بیمه و بازرسان بیمه تأمین اجتماعی بیمه اینها را قطع میکردند که به این ساز و کار رسیدگی کردیم که فرد معتمد و امینی که بر تمام تولیدیها اشراف دارد و واسطه بین بیمه و کارگاهها به شمار میآید، اگر چنانچه بازرس تأمین اجتماعی کارگری را در محل کار ندید با واسطه و امین در ارتباط باشد و این مشکل را حل کند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *