قاچاق دام زیاد نیست/ ۳ پیشنهاد رئیس شورای تأمین کنندگان دام زنده برای حمایت از صنعت دامپروری
رئیس شورای تأمین کنندگان دام زنده گفت: سه طرح پیشنهادی برای حمایت از دامداران شامل اولین طرح اجازه صادرات برای دام زنده و دومین طرح تزریق نقدینگی به واحدهای دامداری است و سومین حمایت این است که خرید حمایتی باید بهصورت شفاف، کامل و مشخص باشد.
خبرگزاری میزان -
منصور پوریان در گفتوگو با میزان، درباره خرید تضمینی دام عشایر و قاچاق دام گفت: در خصوص خرید تضمینی دام عشایر یا خرید حمایتی، سازوکار آن دقیقاً معلوم نیست که به چه صورت است. شرکت پشتیبانی عملاً باید گوشت را خرید و ذخیرهسازی کند بنابراین باید دام را بهصورت زنده خریداری کند نمیدانم آیا جایی برای ذخیره دام دارد یا خیر؟
رئیس شورای تأمین کنندگان دام زنده گفت: دامی که قرار است خریداری شود بهصورت ترکیبی است که شامل مجموعه دامهایی مثل میش، ماده و ... میشود.
پوریان بیان کرد: پس این بحث وجود دارد این دامی که قرار است از عشایر خریداری شود اوایل به این صورت بود که دام به کشتارگاه ارسال و در آنجا تبدیل به گوشت میشد و داخل کارتن قرار میگرفت و به سردخانه فرستاده میشد، اما هماکنون سازوکار بهصورت زنده است. سؤال من این است که آیا امکاناتی وجود دارد برای این کاری که میخواهند انجام دهند، هنوز سازوکار و مکانیزم مشخصی در این بحث وجود ندارد و فقط چیزی که به ما اعلامشده این است که دام عشایر قرار است باقیمت ۴۵ هزار تومان خریداری شود و این مسئلهای است که ما از وزارت جهاد و مجموعه پشتیبانی دریافت کردهایم.
وی افزود: اما بنده نظر خود را اعلام کردهام که اگر قرار است حمایتی باشد چهکاری است بیاییم و خرید تضمینی دام از عشایر آنهم دام ضعیف شده و ترکیبی را انجام دهیم. اگر قرار است حمایت کنیم همینکه نهاده یا مشکلات نقدینگی دامداران را حل کنیم کار بزرگی کردهایم و نیاز به اجرای چنین طرحی نیست و توجیه اقتصادی ندارد.
رئیس شورای تأمین کنندگان دام زنده در خصوص قاچاق دام گفت: قاچاق دام و صادرات دام به دلیل پایین آمدن قیمت ارز توجیهی ندارد و از طرفی هم مانعی با عنوان تعهدات ارزی که برای هر صادرکنندهای تعریفشده وجود دارد و مانع بزرگی است که امکان و توان را از صادرات دام و سایر کالاها گرفته است.
وی تأکید کرد: بنابراین، چون قیمت ارز پایین آمده است قاچاق دام توجیه اقتصادی ندارد و زیاد انجام نمیشود.
پوریان تاکید کرد: اگر دولت تصمیم درست را میگرفت هم حمایت از عشایر و هم حمایت از دامداری را انجام میداد و اینکه اجازه میداد صادرات دام آزاد شود و در کنار آن مانعهایی را با عنوان تعهدات ارزی حذف میکرد. این بهترین نوع حمایت و کمک به دامدار است تا بتواند دامدار بخشی از دامهای مازادی که روی دستش مانده است را صادر کند.
رئیس شورای تأمین کنندگان دام زنده گفت: برای نجات صنعت دامپروری و کمک به این صنعت اگر قرار باشد طرحهای حمایتی را برای این صنعت پیش بگیریم.
وی در ادامه بیان کرد: چون صنعت دامپروری کلاً جزئی از مزیتهای حوزه کشاورزی در کشور است این مزیتها را با حمایت میشود حمایت کرد.
پوریان اظهار کرد: اولین طرح حمایتی این است که اجازه صادرات برای دام داده شود و دومین حمایت تزریق نقدینگی به واحدهای دامداری است این نقدینگی را اگر بتوانیم خیلی سریع انجام دهیم کل مشکلات دامپروران خودمان را حل کردهایم و دامدار ما خودش نهاده تعریف و تهیه میکند و حداقل دامداران را از وابستگی به واردات نهاده در شرایط مناسب قرار میدهد. سومین حمایت این است که خرید حمایتی باید بهصورت شفاف، کامل و مشخص باشد تا از تولید حمایت کنیم و طرحهای پوششی باعث فشار به دامدار میشود و هیچکدام از مشکلات را بهصورت کامل حل نمیکند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *