رایزنی برای برقراری مسیر اتوبوسی نخجوان-باکو از خاک ایران
مصطفیاف در جریان این بازدید در جمع خبرنگاران، مناسبات ایران و آذربایجان را قوی توصیف کرد و گفت: روابط دو کشور در سالهای اخیر رو به گسترش بوده و حوزههای راه، نفت و گاز، صنایع و قبل از کرونا توریسم را شامل میشود.
وی با بیان اینکه ایران کشور دوست و همسایه آذربایجان است، به اشتراکات فراوان دو کشور اشاره کرد و افزود: رهبران دو کشور برای افزایش تبادلات در زمینههای دین، فرهنگ و آداب و رسوم، اراده دارند.
مصطفیاف با اشاره به سفر هفته گذشته خود به تهران، از تداوم مذاکرات و رایزنیهای مختلف بین ایران و آذربایجان خبر داد و با ابراز خرسندی از جشن ۵۰ سالگی بهرهبرداری از سد ارس بین دو کشور ایران و آذربایجان گفت: در دنیای امروز که بسیاری از کشورها بر سر آب در حال محاربه با هم هستند، ما با ایران در همین حوزه روابط دوستانه داریم و این سیاست کلان ما و ایران است.
معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان ضمن تشکر از حمایتهای بی دریغ ایران از جمهوری خودمختار نخجوان گفت: امروز ما میتوانیم به راحتی از اراضی نخجوان وارد ایران شویم که این مساله از نظر ما اهمیت ویژهای دارد. چراکه ایران طی ۳۰ سال گذشته که این منطقه تحت محاصره بود، بسیار از ما حمایت کرده است، ما قدردانیم و امیدواریم این حمایتها همچنان تداوم داشته باشد.
وی ادامه داد: امروز در جمهوری خودمختار نخجوان شاهدیم که ایران همواره از این منطقه در حوزه انرژی، گاز و تبادلات جادهای حمایت کرده است و اراضی ما را به هم پیوند داده است تا نخجوان بتواند نفس بکشد. ما به همه جهان اعلام میکنیم که ایران و آذربایجان کشورهای دوست و متحد منطقه هستند و این دوستیها همیشگی و ابدی خواهد بود.
مصطفیاف با اشاره به اینکه دیدار با وزیر راه و شهرسازی ایران زمینههای همکاری را بیش از پیش جلو خواهد برد، گفت: در این رابطه اهداف مشترکی را پیگیری میکنیم تا موانع بر سر راه توسعه روابط را برداریم و دو طرف از ثمرات آن بهرهمند شوند.
وی ایجاد خط اتوبوسرانی و ارتباط خودرویی بین نخجوان و باکو را از جمله اهداف مذاکرات مشترک با ایران اعلام کرد و افزود: در حال رایزنی با طرفهای ایرانی هستیم تا این خط اتوبوس به زودی ایجاد شود.
عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به اینکه در همراهی با شاهین مصطفیاف معاون نخستوزیر جمهوری آذربایجان از مناطق مرزی جلفا و دیگر مناطق بازدید به عمل آمد، توضیح داد: امروز از مناطق مختلف بازدید میکنیم و ارزیابی مشترک انجام میدهیم. همچنین، در ارزیابیها، فرصتهای توسعه تبادلات و زیرساختهای حمل و نقل به صورت موثر برای ایجاد قابلیت همکاریهای تجاری و لجستیکی در قالب کریدورهایی شمال و جنوب، علاوه بر کریدور آستارا، مورد سنجش قرار میگیرد.
به گفته اسلامی، با توجه به تحولات منطقه و تفاهمنامه سه جانبه بین روسیه، آذربایجان و ارمنستان، فعال کردن راهآهن تبریز- نخجوان به سمت آذربایجان و روسیه در برنامه است که از این طریق در تلاش هستیم تا ظرفیتهای تجاری دو کشور و کشورهای منطقه را گسترش دهیم.
وزیر راه و شهرسازی کشورمان با بیان اینکه ایران و جمهوری آذربایجان فرصتهای متنوع و بیشماری دارند که میتواند در کریدورهای دریای سیاه و خلیج فارس نقش موثری ایفا کنند، تاکید کرد: تلاش برای تحقق این فرصتها، جزو علاقمندیهای دو کشور ایران و آذربایجان است.
وی ابراز امیدواری کرد که سفر شاهین مصطفیاف به ایران و سفر خود به باکو، بتواند نقطه عطفی برای شناسایی کاستیها و فرصتهای مشترک سرمایه گذاریهای دو کشور باشد.
اسلامی تصریح کرد: باید از این فرصتها و مذاکرات استفاده کنیم و زیرساختهای حمل و نقلی خود را ارتقا دهیم.
محمد اسلامی در بازدید از پایانه مرزی جلفا، خواستار تلاش برای بهسازی و نوسازی این پایانه جهت تسهیل تردد در هر دو بخش مسافری و خودرویی شد.
وی با اشاره به ظرفیتهای بالای پایانه مرزی جلفا برای توسعه روابط با همسایگان، تحقق این مهم را مستلزم هم افزایی نهادهای مسوول برای ارتقای سطح کیفی خدمات ارایه شده در آن دانست. اسلامی هفته قبل نیز از پایانه مرزی نوردوز در مرز کشورمان با جمهوری ارمنستان بازدید کرد.
وزیر راه و شهرسازی کشورمان صبح امروز ۱۸ خرداد به منظور دیدار با مقامهای جمهوری آذربایجان درباره توسعه روابط دوجانبه، وارد جلفا در ۱۳۲ کیلومتری شمال غرب تبریز شد. اسلامی بعد از دیدار و مذاکراه با همتایان آذری خود، برای مذاکرات بیشتر جلفا را به مقصد باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان ترک میکند.
پایانه مرزی جلفا، مرز مشترک بین ایران و جمهوری خودمختار نخجوان است که در سال ۱۳۷۳ افتتاح شد. این پایانه مرزی با قرار گرفتن در محدوده منطقه آزاد ارس، مزیتهای فراوانی برای تاجران و تولیدکنندگان ایجاد کرده و ساماندهی آن در مرز نخجوان و سطح مبادلات و ترانزیت خارجی فیمابین، به این پایانه مرزی اهمیت ویژهای بخشیده است.