چه نوع نانی برای مصرف مفید است؟
بر اساس تحقیات سالمترین نان، نان سنگک است که کمترین دور ریز را دارد و بهدلیل وجود سبوس در آن زود هضمتر است.
_ فارس نوشت: نان فقط یک غذای سیرکننده نیست؛ منبعی است از کربوهیدرات، فیبر، روغن، املاح و برخی ویتامینها؛ یعنی بخش زیادی از آنچه بدن ما برای سوختوساز نیاز دارد، در نان به چشم میخورد، اما همین نان هم انواع مختلفی دارد و بسته به شیوه پخت و موادی که در پخت آن بهکار رفته، میتواند ارزش بیشتر یا کمتری داشته باشد؛ در میان نانهای سنتی، سالمترین آنها، نان سنگک است که کمترین دور ریز را دارد و بهدلیل وجود سبوس (اگر رنگ آن تیره باشد) زود هضمتر است.
بعد از سنگک، بربری از محبوبترین نانهاست که اگر خمیر نباشد و با حرارت یکنواخت و ملایم پخته شود، میتواند نیازهای غذایی ما را تأمین کند؛ در این نان هم از سبوس استفاده میشود.
نانهای لواش و تافتون بهدلیل ماندگاری طولانیتر و در دسترس بودن بین ایرانیها حسابی محبوب هستند؛ این نانها، اما ارزش غذایی پایینی دارند، چون معمولا با افزودن جوش شیرین و نمک زیاد در مدت کوتاهی تخمیر و پخته میشوند؛ از این گذشته، دور ریز زیادی هم دارند و مصرف زیاد آنها ممکن است باعث اختلال در جذب املاح شود.
برای افراد چاق یا مبتلا به دیابت، نان سفید مضر است و باید نان قهوهای (نان سبوسدار) جایگزین آن شود؛ سبوس با ایجاد احساس سیری باعث میشود نان کمتری بخورید.
از سوی دیگر فیبر موجود در نان سبوسدار، مشکلات گوارشی را حل کرده و به دفع بهتر کمک میکند؛ سبوس نان همچنین سرشار از ویتامین ب و نیاسین است، باعث میشود قند خون به آهستگی بالا برود، کلسترول و چربی خون را کاهش میدهد و در یک کلام، بهترین نان برای همه افراد، بهویژه چاقها و دیابتیهاست.
بیشتر نانها را اگر در دمای مناسب و بسته بندی خوب نگهدارید، برای مدت طولانی ماندگار خواهند بود؛ فریز کردن نان وقتی هنوز تازه است، یکی از بهترین راهها برای حفظ کیفیت آن و جلوگیری از دور ریز نان است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *