بحران اقتصادی لبنان در میان ۳ بحران شدید جهان
- «ناظر اقتصاد لبنان»، یکی از کارگروههای بانک جهانی که گزارشهایی را هر ۶ ماه یک بار درباره اقتصاد لبنان ارائه میدهد، گزارش جدید خود را برای بهار ۲۰۲۱ ارائه داده است.
این گزارش میگوید «بحران مالی و اقتصادی لبنان احتمالا در میان ۱۰ بحران و شاید ۳ بحران شدید جهان از اواسط قرن نوزدهم تاکنون به شمار میرود.»
گزارش این نهاد، نتیجه بررسیهای بهار ۲۰۲۱ گروه ناظر اقتصاد لبنان است که در آن بحران اقتصادی این کشور در میان بدترین بحرانهای جهان است که از سوی «راینهارت» و «روگوف» از سال ۱۸۵۷ تا سال ۲۰۱۳، مشاهده شده است. (کارمن راینهارت و کنث روگوف به عنوان ۲ اقتصاددان دانشگاه هاروارد در تحقیقی که سال ۲۰۱۴ منتشر کردند، ۱۰۰ بحران مالی از دهه اواسط قرن ۱۹ را بررسی کردند.)
بنابر این گزارش، تولید ناخالص داخلی لبنان از ۵۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۸ به ۳۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۰ رسیده که کاهش ۴۰ درصدی را تجریه میکند.
بانک جهانی پیشتر نیز اقتصاد لبنان را شکننده توصیف کرده بود.
گزارش بانک جهانی میگوید «این حجم رکود اقتصادی که لبنان با آن مواجه است، نشان میدهد که متاسفانه هیچ نقطه عطف روشنی برای آن وجود ندارد.»
بانک جهانی میگوید «تاثیرات اجتماعی این بحران که از قبل نیز وخیم بوده میتواند به سرعت فاجعه بارتر شود؛ احتمالا بیش از نیمی از مردم این کشور زیر خط فقر قرار دارند و صلح اجتماعی شکننده این کشور در حال مواجهه با تهدیدهایی واقعی است.»