فعال شدن کانون ریزگردهای مناطق جنوبی کشور با خشکی تالابها
استاد دانشگاه با بیان اینکه بسیاری از تالابهای فلات مرکزی خشکی شدند، گفت: خشک شدن یک تالاب به دلیل نقش حیاتی در اکوسیستم آن منطقه، میتواند ریزگردهای فراوانی را به دنبال داشته باشد و کانون ریزگردهای مناطق جنوبی کشور به دلیل همین کم آبی فعال شده است.
خبرگزاری میزان -
این استاد دانشگاه افزود: کم آبی را با طرحهایی مانند انتقال آب نمیتوان مدیریت کرد و باید اقداماتی در خصوص افزایش سازگاری با طبیعت و کم آبی انجام داد.
صالح مردانی در گفتوگو با میزان، با اشاره وضعیت منابع آبی در کشور اظهار کرد: تنش آبی در کشور نتیجه سالها بی توجهی به ظرفیتها و درک محدودیتها آبی در کشور است که امسال با کاهش بارندگی خود را نشان داده است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: مدیریت آب در کشور، واحد نیست و علاوه بر وزارت خانههای نیرو و کشاورزی سایر دستگاههای دیگر نیز رویه خود را در خصوص مصرف آب دارند.
وی افزود: در استفاده از منابع آبی کشور، به هیچ وجه اصل مزیت نسبی رعایت نشده است و این موضوع را میتوان در کشت محصولاتی مانند هندوانه و برنج در مناطق کم آب مشاهده کرد.
مردانی ادامه داد: کشت محصولات آب بر و صادرات به کشورهای دیگر در دسته صادرات مجازی آب قابل بررسی است، با وجود ظرفیت بهتر منابع آبی در کشورهای همسایه مانند ترکیه، کشت برخی از محصولات با ممنوعیت همراه است و برای تأمین نیاز خود اقدام به واردات میکنند.
این استاد دانشگاه بیان کرد: این الگوی واردات برخی از محصولات کشاورزی میتواند در کشور نیز مورد استفاده قرار گیرد و منابع آبی صرف تغذیه آب خوان و تالابها شود.
وی ادامه داد: برداشت بی رویه از منابع آبی سهم تالابها را نیز کاهش داده است و بسیاری از تالابهای فلات مرکزی با خشکی مواجه شدند.
مردانی ادامه داد: خشک شدن یک تالاب به دلیل نقش حیاتی در اکوسیستم آن منطقه، میتواند ریزگردهای فراوانی را به دنبال داشته باشد و کانون ریزگردهای مناطق جنوبی کشور به دلیل همین کم آبی فعال شده است.
این استاد دانشگاه افزود: کم آبی را با طرحهایی مانند انتقال آب نمیتوان مدیریت کرد و باید اقداماتی در خصوص افزایش سازگاری با طبیعت و کم آبی انجام داد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *