تصویری از «هسته خشن» راهشیری
ناسا برای اولین بار تصویر جدیدی از «هسته خشن» کهکشان راه شیری منتشر کرده است. این تصویر پانوراما جزئیاتی از هسته اصلی راه شیری را که تاکنون دیده نشده بود، نشان میدهد.
خبرگزاری میزان -
_ ایسنا به نقل از آیای نوشت: ناسا به انتشار تصاویر خیره کننده از پدیدههای فضایی معروف است و ما را نسبت به جهان هیجان انگیزی که در آن زندگی میکنیم بیشتر کنجکاو میکند. اکنون به نظر میرسد که این آژانس فضایی تصویر جدید دیگری در آستین دارد.
ناسا به تازگی تصویری از مرکز راه شیری منتشر کرده است که در آن میدانهای گازی و مغناطیسی بسیار داغ وجود دارد. این تصویر با بهرهگیری از رصدخانه اشعه ایکس "چاندرا" و رادیو تلسکوپ "میر کت" (MeerKAT) در آفریقای جنوبی تهیه شده است.
ناسا در توضیح این تصویر الهام بخش مینویسد: این تصویر پانورامای جدید از مرکز کهکشان راه شیری بر اساس رصدهای قبلی "چاندرا" و تلسکوپهای دیگر تهیه شده است. در تصویری که در گرافیک اصلی ما نشان داده شده است، اشعههای ایکس از "چاندرا" به رنگهای نارنجی، سبز، آبی و بنفش است که انرژیهای مختلف اشعه ایکس را نشان میدهد و دادههای رادیویی "میر کت" به رنگ یاسی و خاکستری نشان داده شده است.
"دنیل وانگ" از دانشگاه "ماساچوست" در آمهرست این تصویر را مطالعه کرده و فاش کرده است که ویژگیهای آن توسط نوارهای نازکی از میدانهای مغناطیسی به هم متصل میشوند. ناسا حدس میزند که این نوارها ممکن است هنگام تراز شدن میدانهای مغناطیسی در جهتهای مختلف، به هم برخورد کرده باشند و به دور هم پیچ خورده باشند و اینگونه شکل گرفته باشند.
این فرآیند زیبا، "اتصال مغناطیسی" نامیده میشود و یادآور پدیدهای است که ذرات انرژیزا را از خورشید دور میکند. همچنین منبع آب و هوای فضایی است که گاهی زمین را تحت تأثیر قرار میدهد.
این رشتهها همچنین دیدگاههای کلیدی به ستاره شناسان در مورد وضعیت هوا در فضای کهکشانی مانند انفجارهای ابرنواختر و ابرسیاهچاله کهکشان ما میدهند.
این تصویر جدید همچنین انبوهی از گاز داغ را نشان میدهد که در وسعت حدود ۷۰۰ سال نوری در بالا و پایین صفحه کهکشان گسترش یافته است. در واقع این تصویر از ترکیب کردن ۳۷۰ تصویر از کهکشان راه شیری در دو دهه اخیر به دست آمده است.
در مجموع، این تصویر نگاهی دقیق و هیجان انگیز از هسته کهکشان راه شیری به ما میدهد که قبلاً هرگز با این جزئیات مشاهده نشده بود.
گفتنی است که هسته مرکزی کهکشان راه شیری ۲۶ هزار سال نوری از زمین فاصله دارد.
اگرچه برای تجزیه و تحلیل آنچه در این تصویر وجود دارد، از متخصصان استفاده میشود، اما برای لذت بردن از زیبایی مطلق آن هیچ تخصصی لازم نیست.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *