اسپنانی: سینمای بدنه از بین رفته است/فیلمها را با برچسب هنر و تجربه از چرخه اکران حذف نکنید
مجتبی اسپنانی در گفتوگو با پیرامون اکران فیلم سینمایی «تو مشغول مردنت بودی» در شرایط کرونایی گفت: راستش را بخواهید اتمام ساخت فیلم سینمایی «تو مشغول مردنت بودی» با با شیوع کرونا و بسته شدن سینماها برخورد کرد. اسفندماه ۹۸ بود که مراسم رونمایی از فیلم «تو مشغول مردنت بودی» برگزار شد و دقیقا در همین تاریخ سینماها به دلیل شیوع کووید-۱۹ بسته شدند و نمایش این فیلم تا فروردین ۹۹ به تعویق افتاد اما موضوع اصلی این است که هزاران نفر مثل من منتظر اکران فیلمهای خود بر پرده سینمای هنر و تجربه هستند که قاعدتا این امکان با توجه به ظرفیت سالنهای نمایش فیلمها و تعداد فیلمهای اکران نشده فراهم نیست.
***مدیریت نادرست سینمایی در بخش خصوصی و دولتی
با برچست هنروتجربهای خوردن بر فیلمها، این فیلمها عملا از چرخه اکران عمومی گسترده حذف میشوند
وی در همین راستا اضافه کرد: آن چیزی که در سینمای امروز مشکل ایجاد کرده مدیریت نادرست در بخشهای خصوصی و دولتی است. تا این ایت اتفاقات درست نشود مشکل سینما حل نمیشود. فرض کنید کرونا تمام شد و مردم به سینماها برگشتند و از آن استقبال کردند شما فکر میکنید با رویکردهای قبلی در مدیریت سینما چیزی عوض میشود، من معتقدم باید ساختار مدیریتی در سینمای ایران تغییر کند و فیلمها را به دو بخش بدنه و هنروتجربهای تقسیمبندی نکنند و آنها را در یک مجموعه کاملی به عنوان سینما ببینند. با برچست هنروتجربهای خوردن بر فیلمها، این فیلمها عملا از چرخه اکران عمومی گسترده حذف میشوند و امکان رقابت آنها در جشنوارههای مهمی مثل فیلم فجر هم فراهم نمیشود و در نهایت سیمرغ هنروتجربهای به این دسته از فیلمها میدهند.
کارگردان «جوجهها آخر پاییز جیغ میکشند» پیرامون وضعیت این روزهای سینما در دیگر استانها به ویژه اصفهان بیان کرد: در شهر اصفهان دو سینما هستند که فیلمهای هنروتجربه را اکران میکنند. یکی پردیس سینمایی سیتیسنتر و دیگری پردیس ساحل است. در هر دو سینما فیلم من اکران شده اما پس از بازگشایی مجدد سینماها این فیلم فقط در پردیس سینمایی سیتیسنتر اکران دارد. شخصا به آنجا رفتهام و از نزدیک با مخاطبان فیلم را دیدهام. سیتیسنتر اصفهان یکی از مجهزترین سالنهای کشور است و تمامی پروتکلهای بهداشتی به تمامی در آن رعایت میشود.
***تاثیر برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر بر این روزهای سینما
این کارگردان با اشاره به تاثیر برگزاری جشنواره جهانی فیلم فجر اظهار کرد: قطعا این رویداد سینمایی مهم در بهبود شرایط این روزهای سینما موثر است. جشنواره جهانی فیلم فجر یکی از جشنوارههای مهم ایران و خاورمیانه است و بسیاری از مردم با رفتن به سینماها متوجه میشوند که سینما مکان امنی برای همه است و امیدوارم اتفاقات خوبی بیفتد گرچه به سینما در سال ۱۴۰۰ خوشبین نیستم. در شرایط اپیدمی مردم از سینما به سمت سینمای خانگی کشیده شدند و قطعا این روند ادامهدار خواهد بود.
***رشد شبکه نمایش خانگی و رکود سینمای کشور
سینمای مستقل که تقریبا از بین رفته، سینمای تجاری و به اصطلاح بدنه هم از بین خواهد رفت
وی پیرامون سریالهای شبکه نمایش خانگی خاطرنشان کرد: سریالهای شبکه نمایش خانگی حتما و به دلایل مختلفی از سینماها باز هم پیشی میگیرند و تولیدات در این زمینه گسترش بیشتری پیدا میکند. یکی از دلایل این موضوع پول زیاد و سود کلانی است که در تولید سریالهای شبکه نمایش خانگی وجود دارد، آنلاین بودن نیز یکی دیگر از دلایلی است که موفقیت سریالهای شبکه نمایش خانگی را تضمین کرده است.
***سینمای بدنه از بین رفته است
این کارگردان سینما پیرامون بی رغبتی مردم به سینما پس از قدرت گرفتن شبکه نمایش خانگی خاطرنشان کرد: دیگر مردم رغبتی برای هزینهکردن زیاد و رفتن به سینما ندارند و ترجیح همه این است که در خانه و در ساعت مشخصی و با مقدار بسیار کمتری هزینه سریالهای شبکه نمایش خانگی را ببینند. اگر مدیران سینمایی ما فکری به حال وضعیت موجود سینما نکنند به غیر از سینمای مستقل که تقریبا از بین رفته، سینمای تجاری و به اصطلاح بدنه هم از بین خواهد رفت.