دومین شب علوم انسانی با حضور «کریستین بونو» برگزار میشود
به ، دومین «شب علوم انسانی» به همت مجله عصر اندیشه و با بزرگداشت پرفسور کریستین یحیی بونو، فیلسوف و الهیدان فرانسوی و حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه رئیس انجمن حکمت و فلسفه ایران برگزار میشود.
در این نشست «ژولین پِلیسیه» نویسنده و پژوهشگر دانشگاه تولوز فرانسه که برای ١٠ روز به تهران سفر کرده است، به همراه محمدتقی صدرایی سخنرانی میکند و جمعی از فعالان برجسته علوم انسانی کشور حضور خواهند داشت.
دومین شب علوم انسانی ساعت ١٨ یکشنبه ١٥ شهریور 1394 با مشارکت مرکز تحقیقات علوم انسانی اسلامی صدرا در فرهنگسرای اندیشه واقع در خیابان شریعتی، نرسیده به پل سیدخندان، بوستان اندیشه برگزار میشود و سجاد نوروزی نیز مجری ـ کارشناس میزگردی خواهد بود که میان این اندیشمندان برگزار میشود.
همچنین در این نشست از تابلوهای طراحی چهره بونو و خسروپناه نیز رونمایی خواهد شد.
مجله عصر اندیشه پیش از این اولین شب علوم انسانی را در خرداد ماه با حضور کریم مجتهدی چهره ماندگار فلسفه، پیر دورتیگیه فیلسوف فرانسوی، سیدیحیی یثربی، حجتالاسلام رضا غلامی، شهریار زرشناس، پیام فضلینژاد، یعقوب توکلی، فرزاد جهانبین، عطاءالله رفیعی آتانی و ... در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار کرد.
پرفسور بونو همزمان با نوشتن رساله دکترایش با دو کتاب «شرح دعای سحر» و «مصباح الهدایه الی الخلافه و الولایه» از امام خمینی آشنا شد. اگرچه تا آن زمان او هیچ شناخت روشنی از امام خمینی نداشت، اما با مطالعه این دو اثر تصمیم گرفت تز دکترایش را درباره آثار فلسفی و عرفانی امام بنویسد. بنابراین عنوان رساله خو را «الهیات در آثار فلسفی و عرفانی امام خمینی» گذاشت و برای تدوین آن، در سال 1991 عازم ایران شد. بونو در سفر به ایران با آیت الله جوادی آملی دیدار داشت و او سیدجلالالدین آشتیانی را بهعنوان استاد راهنما به بونو معرفی کرد. بونو به مشهد رفت و هفت سال در محضر سید جلالالدین آشتیانی، فلسفه و عرفان اسلامی آموخت و پس از تکمیل رسالهاش، در سال 1995به فرانسه بازگشت و در دانشگاه سوربن از آن دفاع کرد.
رساله بونو در سال 1997 با عنوان «عارف ناشناخته قرن بیستم» منتشر شد و این کتاب توانست در سال 1999 عنوان پژوهش برگزیده سال را به خود اختصاص دهد. بونو پس از دفاع از رسالهاش مجدد به ایران بازگشت و 15 سال در مشهد اقامت کرد. بهدنبال مطالعات تخصصیاش در حوزه فلسفه و عرفان، به تحقیق در زمینه «حکمت متعالیه ملاصدرا، پاسخی به انتظارات صدرالدین قونوی» پرداخت و وارد مقطع فوق دکترا در دانشگاه فرانسه شد.
بونو در حال حاضر به ترجمه و تفسیر قرآن به زبان فرانسه میپردازد و علاوه بر آن، آثار امام خمینی را نیز به فرانسه ترجمه میکند. «تصوف و عرفان اسلامی به زبان فرانسه»(1991)، «امام خمینی عارف ناشناخته قرن بیستم به زبان فرانسه»(1997)، «آیین انقلاب اسلامی»(2003)، «مبارزه با نفس یا جهاد اکبر، اثر امام خمینی»( 2006) از جمله آثار او بهشمار میرود.