شناسایی و حمایت ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) از ۲ هزار دانش آموز محروم
ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) علاوه بر ساخت ۲ هزار مدرسه قرار است طی یک سال ۱۰۰۰ مدرسه کانکسی را به مدارس ثابت تبدیل کند.
خبرگزاری میزان -
_ روزنامه وطن امروز نوشت: چند وقت است واکسیناسیون کرونا با اولویت گروههای سنی و افراد در معرض خطر از طریق واکسنهای وارداتی شروع شده است، اما حالا رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) از واکسیناسیون عمومی از ماه جاری با واکسن ایرانی «کوو برکت» خبر داده و گفته حدود یک میلیون واکسن برای استفاده عموم آماده شده است.
وعده ساخت واکسن کرونای داخلی با تلاشهای جهادگونه شبانهروزی دانشمندان ایرانی محقق و همانطور که قبلا اعلام شد به احتمال زیاد اواخر ماه جاری واکسیناسیون عمومی با واکسن ایرانی «کوو برکت» در کشور آغاز میشود؛ دستاوردی که در شرایط سخت تحریم با تکیه بر توان داخل حاصل شد تا ایران در این بخش نه تنها به جرگه چند کشور تولیدکننده واکسن کرونا در جهان بپیوندد، بلکه از وابستگی به این داروی تخصصی و کمیاب رهایی یابد؛ واکسنی که در فرآیند آزمون مهر تایید کیفی گرفته و بدون هیچ عوارضی جواب پس داده است. رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) دیروز در حاشیه مراسم آغاز برنامههای حمایتی بنیاد احسان این ستاد از دانشآموزان بازمانده از تحصیل، آخرین وضعیت تولید واکسن «کوو ایران برکت» را تشریح کرد و گفت: تاکنون حدود یک میلیون دوز واکسن «کوو ایران برکت» تولید شده است و به دلیل اینکه هنوز اجازه مصرف عام داده نشده، ما سرعت را کمی کم کردیم.
محمد مخبر درباره آخرین وضعیت تولید و تامین واکسن «کوو ایران برکت» اظهار کرد: فاز سوم تقریبا به ۵۰ درصد کار خود رسیده و تولید هم در حال انجام است و واکسنهای تولیدی را انبار میکنیم تا به محض اینکه وزارت بهداشت اجازه دهد، آن را در اختیارشان قرار دهیم تا مورد استفاده قرار گیرد. وی افزود: هم فاز یک و ۲ و هم فاز ۳ که انجام شده، بسیار نتایج خوب بوده و فکر میکنیم در خردادماه بشود واکسیناسیون عمومی با تولیدات ستاد اجرایی آغاز شود.
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) درباره میزان واکسن تولید شده تاکنون نیز گفت: تقریبا ۸۰۰ هزار تا یک میلیون دوز واکسن «کوو ایران برکت» تولید شده است و به دلیل اینکه هنوز اجازه مصرف عام داده نشده، ما سرعت را کمی کم کردیم، چرا که انبار و نگهداری آن موضوع خاصی است، ولی امکانات تولید بخوبی فراهم شده تا ظرف یک تا ۵/۱ ماه آینده بتوانیم ۴ تا ۵ میلیون دوز واکسن را تحویل وزارت بهداشت دهیم.
وی افزود: در فاز سوم مطالعات بالینی، تاکنون این واکسن به ۱۰هزار نفر در تهران و کرج تزریق شده و بزودی در ۵ شهر دیگر هم آغاز میشود. مخبر در ادامه با اشاره به عقد تفاهم همکاری با وزارت آموزشوپرورش و کمیته امداد امام (ره) خمینی گفت: نظام ما نظام حقی است و عدالتخواهی یکی از محورهای آن است. اگر نظامی بر پایه عدالت نباشد، آن نظام نه نظام توسعهیافتهای خواهد شد و نه میتواند در آینده موفق باشد.
وی افزود: در بحث عدالتخواهی، عدالت آموزشی جزو محوریترین مؤلفههاست و اگر عدالت آموزشی نباشد، اجتماعات پایداری نمیتواند سامان بگیرد و دانش آموزانی هم که مراحل نوجوانی خود را طی میکنند، در آینده جزو اقشاری خواهند بود که مظلوم واقع خواهند شد و از حقوق خودشان برخوردار نخواهند بود و معلوم نیست زندگی متناسب با استعدادشان شکل بگیرد.
* ساخت ۲۰۰۰ مدرسه برکت در مناطق محروم
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با بیان اینکه در ستاد اجرایی کارها معمولا به صورت الگوسازی دنبال میشود، گفت: ما هم در بخش نرمافزار و هم سختافزار به دنبال توسعه عدالت آموزشی هستیم. در بخش سختافزار تاکنون نزدیک به ۲۰۰۰ مدرسه ساختهایم یا وسایل حملونقل تامین شده است. همچنین امسال با آموزشوپرورش هماهنگ کردهایم که ۱۰۰۰ مدرسه کانکسی را طی یک سال به مدارس ثابت تبدیل کنیم.
مخبر ادامه داد: در بخش نرمافزاری با یک موجی از دانشآموزان بازمانده از تحصیل مواجهیم و امروز با توسعه ابزار فضای مجازی میشود این معضل را حل کرد. در ستاد به دنبال آن هستیم این کار در حد توانمان شکل بگیرد. امروز یک تفاهمنامه هم با کمیته امداد برای استعدادیابی دانشآموزان تحت پوشش داریم. یک تفاهمنامه هم با آموزشوپرورش برای پوشش بازماندگان از تحصیل منعقد میکنیم.
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) (ره) با بیان اینکه از چند سال قبل هم این کار را انجام دادهایم و در سیستانوبلوچستان مسائل ۶۰ هزار کودک بازمانده را حل کردهایم، گفت: رویداد خوبی است که میشود به آن امید بست تا دانشآموزان بازمانده از تحصیل را به مدرسه بازگردانیم. بحث کیفیت آموزش نیز مطرح است. دانشآموز منطقه محروم باید از امکانات مناسب تحصیل بهرهمند شود تا یادگیریای که محق است اتفاق بیفتد.
وی درباره ساخت مدرسه در مناطق صعبالعبور گفت: با اطمینان میگویم بیش از ۶۰ درصد مدارس برکت که ۲۰۰۰ مدرسه بودند، عمدتا از همین نوع هستند و در مناطق صعبالعبور ساخته شدهاند. تمرکز ما بر مناطق صعبالعبور است. در خدمات نرمافزاری هم همینطور است.
مخبر ادامه داد: چند میلیون دانشآموز امکان استفاده از شبکه شاد را ندارند. طرحهایی را در نمایشگاه حاشیه برنامه امروز به نمایش گذاشته بودند که امکان تبدیل تلویزیون به تبلت یا گوشی موبایل را داشتند و در میان بیش از دوسوم دانشآموزان این امکان وجود دارد و تلویزیون در خانهشان هست و اگر بتوانیم این طرحها را اجرایی کنیم، بخشی از مشکلات حل میشود. وی در پایان گفت سال گذشته ۱۰۰ هزار تبلت را میان دانشآموزان مناطق محروم و خانوارهای ضعیف توزیع کردیم.
در ادامه این مراسم، علی عسگری، معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) گفت: هدف اصلی ستاد کمک به گسترش و شکلگیری عدالت در سطح کشور است، آن هم در زمینههای مختلفی مانند سلامت، مسکن، اشتغال بویژه عدالت آموزشی. ساخت ۱۶۰ هزار واحد مسکن ملی، پرداخت هزینه درمان ناباروری یا کاشت حلزون گوش، ساخت هزاران مدرسه و بیمارستان و خانه بهداشت و تجهیز خانههای ورزش در مناطق محروم کشور نمونهای از این اقدامات است.
وی افزود: همچنین از طرق مختلفی مانند اهدای بستههای نوشتافزار، تبلت و ساخت پلتفرمهای آموزشی و مواردی از این دست میخواهیم کاری کنیم که هیچ بازمانده از تحصیلی در کشور باقی نماند. همچنین شهریار فولادوند، معاون وزیر آموزشوپرورش با قدردانی از برگزاری این رویداد گفت: ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) همیشه در بحث ایجاد عدالت آموزشی در مناطق محروم کشور و احداث مدرسه و اهدای تبلت و نوشتافزار، کمکهای ویژهای به آموزشوپرورش داشته و دارد. رئیس سازمان مدارس غیردولتی افزود: قصد داریم با امضای این تفاهمنامه با بنیاد احسان طرح بزرگ «آشتی با آموزش» را در سطح کشور با هدف شناسایی و حمایت از بازماندگان از تحصیل اجرا کنیم.
سعید سلیمانی، مدیرعامل بنیاد احسان نیز ضمن تشریح بخشهای مختلف «رویش احسان» گفت: در این رویداد ۳۱۴ طرح نوآورانه در زمینه ایجاد عدالت آموزشی از ۲۶ استان کشور ارسال و بررسی شد که طرحهای برگزیده برای اجرا مورد حمایت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) قرار خواهد گرفت. وی افزود: در حوزه عدالت اجتماعی بناست این پیشرانی با کمک مردمی و جهادی در بنیاد احسان ادامه داشته باشد.
در انتهای مراسم تفاهمنامه همکاری بین بنیاد احسان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) با وزارت آموزشوپرورش و کمیته امداد امام (ره) خمینی (ره) در زمینه گسترش عدالت آموزشی، تجهیز مدارس آموزش از راه دور، هدایت و حمایت از ۲۵۰۰ دانشآموز نخبه و مستعد تحت پوشش کمیته امداد و شناسایی و ایجاد بانک اطلاعاتی و حمایت از ۲۰۰ هزار دانشآموز بازمانده از تحصیل امضا شد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *